Microsoft over Xbox Originals

Maarten (Moart)
Zoals bekend heeft Microsoft gisteren Xbox Originals aangekondigd. Vandaag gaan ze wat dieper in op deze nieuwe mogelijk van Xbox Live om oude Xbox spellen te downloaden op je Xbox 360. Xbox originals zal 4 december bij de nieuwste firmware update inbegrepen zijn en zal lanceren met een aantal spellen waaronder Halo, Crimson Skies, Fable en Psychonauts.

Microsoft heeft aangekondigd dat er ongeveer op wekelijkse basis een nieuwe game zal worden aangeboden op Originals en elk van deze spellen 1200 Microsoft Points (zo'n 15 euro) zal gaan kosten. Om het simpel te houden zal elke game deze prijs krijgen en betaal je dus niet meer voor een grotere game.

Op verbeteringen of extra toevoegingen hoef je niet te wachten. De aangeboden spellen zullen in hun orginele vorm terecht komen op Xbox Live. Als een game een online functionaliteit had zal deze dus behouden blijven, zij het zonder de nieuwe Xbox 360 toevoegingen. Ook bugs en dergelijke zullen niet verholpen worden.

Er zijn een aantal criteria voor het uitkomen van een game op Xbox Originals. In het geval van Halo zijn dit natuurlijk de verkoopcijfers, maar ook cultgehalte zal worden erkend zoals bij Psychonauts. Je zult bij het downloaden echter wel rekening moeten houden met de ruimte op je harde schijf aangezien Halo bijvoorbeeld 2 GB is.