Don Vito veroordeeld voor kindermisbruik

Icoon ShowbizzMTV-Ster Don Vito is door de rechter veroordeeld voor seksuele intimidatie. Hij zou zich hebben vergrepen aan drie meisjes van twaalf tot vijftien jaar oud. Dat zou vorig jaar zijn gebeurd tijdens een signeersessie in een skatepark in Denver.

De 51-jarige Vincent Margera -zoals Don Vito eigenlijk heet- viel na de uitspraak vloekend op de grond. Hij schreeuwde: "Maak me nu maar gewoon af!" Na zijn uitbarsting moest de beveiliging hem in bedwang houden. Don Vito zit nu in de cel, waar hij zijn straf afwacht. De rechtbank doet op 20 december uitspraak.

Margera riskeert een celstraf van zes jaar per vergrijp. Ook moet hij waarschijnlijk verplicht in therapie. Als hij dat niet doet krijgt hij mogelijk levenslang. Don Vito's advocaat verdedigt de televisiepersoonlijkheid. Hoe gekker hij deed in het skatepark, hoe leuker de fans dat vonden.

De MTV-show Viva la Bam draait om het neefje van Margera, de professionele skateboarder Bam Margera. Na het succes van Jackass kreeg Bam zijn eigen programma.