Guitar Hero 3 zit tot z'n nek in de problemen

Het zal de fervente internet-surfer niet ontgaan zijn dat Guitar Hero 3 inmiddels uit is in de VS. In het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn mensen momenteel de buren aan het lastig vallen met nummers als Paint It Black en One.

Toch is het niet allemaal koek-en-ei voor de Guitar Heroes. Red Octane besloot namelijk om voor de nieuwe "Les Paul"-controller de nek verwijderbaar te maken, zodat het geheel makkelijker te vervoeren zou zijn. Dat laatste zijn ze goed in geslaagd, alleen blijkt nu dat de fret-buttons (de gekleurde knoppen op de nek) niet altijd goed registreren. Het probleem zit hem in de contact-punten die ervoor zorgen dat het signaal van de buttons overgedragen wordt aan de gitaar-body niet altijd even goed contact maken.
Niet alle gitaren hebben hier last van, en zelfs de gitaren die er last van hebben, hebben dat in verschillende mate, maar het moge duidelijk zijn dat een technische fout als deze de gameplay hardnekkig in de weg zit.

Naast het probleem van de fret-buttons, zijn er ook berichten dat de tilt-sensor te snel reageert en je star-power activeert.

Het is niet de eerste keer dat Red Octane een controller uitbrengt met technische mankementen. De X-Plorer voor de Xbox 360-versie van Guitar Hero 2 kende ook al hardware-problemen.

Red Octane, Neversoft en Activision hebben nog niet gereageerd op de zaak.