Wespennest zo groot als skippybal

Veel mensen hebben helemaal niets met wespen. Al helemaal niet als ze dichtbij je komen, rondom je hoofd zoemen of in je glas cola duiken. Laat staan als je een wespennest zo groot als een voetbal in je tuin of huis hebt. Een gezin uit Borculo had deze week ontdekt dat ze wel een erg bijzonder exemplaar in huis hadden. Een wespennest op zolder, met een omtrek van bijna een meter, zo groot als een skippybal.

Johan Dijkerman, dierplaagbestrijder van beroep, uit Laren (Gelderland) spreekt van een abnormaal verschijnsel. "In de twintig jaar dat ik dit werk doe, heb ik één keer eerder zo'n enorm nest gezien", vervolgt hij. Volgens Dijkerman zouden er mogelijk 30.000 tot 40.000 wespen in hebben gewoond.

Tot voor kort hadden de bewoners niets gemerkt van het enorme nest. Maar toen er enkele wespen op de slaapkamers verschenen gingen ze op onderzoek uit. Toen vonden ze het enorme nest en werd Dijkerman ingeschakeld.

De wespen zijn inmiddels verdelgd en het nest hangt nog altijd op zolder. De bestrijder heeft de Universiteit van Wageningen benaderd en hoopt dat wetenschappers het enorme nest willen bestuderen.

In het begin van dit jaar werd al bekend dat we waarschijnlijk meer overlast zouden krijgen van de beestjes. Begin oktober werden mensen in Belgrado aangevallen door een horde woeste wespen.


het wespennest in Borculo