Uitvinder klaagt Kelder aan wegens smaad

Icoon BinnenlandsAntonio Perra, de hoogste nieuwe binnenkomer in de Quote 500, gaat ex-hoofdredacteur van Quote, Jort Kelder, aanklagen wegens smaad. Dat zei Perra gisteren in het televisieprogramma Pauw& Witteman.

Kelder uitte zich woensdag negatief over de uitvinder van het afsluitbaar blikje in het programma De Wereld Draait Door. "Dit is een ongelofelijke oplichter. Die man wil naar de beurs. Hij is een stuk tuig van de richel. Iedereen krijgt nog geld van hem. Het is grappig wat hij heeft uitgevonden maar het is geen 280 miljoen euro waard", aldus Kelder.

Perra legde uit dat alles wat hij heeft gedaan goed en eerlijk is gegaan. "Het ging om een factuurtje van 1500 euro. Iemand hield zich niet aan de regels, dus ik deed dat ook niet. Maar het hoort niet om eerlijke ondernemers die succesvol zijn, op deze manier in kaart brengen. Daar ben ik het niet mee eens."

Perra claimt overigens dat hij binnenkort als eerste Nederlander op de cover van Time Magazine staat. Verder is hij het niet eens met de manier waarop hij in Quote staat afgebeeld, namelijk als een maffiafiguur. Een foto waar hij overigens zelf voor heeft geposeerd. Perra schakelt Bram Moszkowicz in, die eerder dit jaar zelf Jort Kelder aanklaagde. Kelder had hem 'maffiamaatje' genoemd. Moszkowicz won deze zaak niet.