Michiel Smit opgespoord in Almelo

Icoon BinnenlandsMichiel Smit, de 'spoorloos' verdwenen leider van Nieuw Rechts, is gevonden. Dagblad De Pers spoorde hem op. Smit blijkt zich inderdaad te bevinden in het oosten des lands, zoals FOK!ker Maluka eerder al meldde. Het nooit aanwezige raadslid van Lansingerland, die zetel raakt hij vandaag zeer waarschijnlijk kwijt, blijkt te zijn ingetrokken bij partijgenoot Robin Tolsma in Almelo. Volgens Campus TV heeft hij een 'innige relatie' met hem.

Een camerateam probeerde Smit te interviewen. Na eerst niet te reageren op de deurbel, kon hij even later nog net worden vastgelegd op beeld toen hij zijn flat uitliep en wegfietste. Smit wilde echter niets zeggen tegen de hard meehollende cameraman.

Smit hoort nu bij het journaille
Smit, die in financiële nood zou verkeren, blijkt verder sinds een half jaar journalist voor de website Laatstenieuws.nl te zijn, schrijft De Volkskrant vandaag. ''De politiek is voor mij een gesloten boek. Ik heb in mijn jaren als politicus te veel ellende meegemaakt. Ik richt me me nu puur op de journalistiek. Ik bericht vooral over binnenlandse en politieke onderwerpen, en over reizen'', aldus de ex-politicus vandaag in de krant.

De politieke kleur van zijn nieuwssite uit zich volgens hem vooral in de onderwerpkeuze. ''Wat Fox News is op televisie'', is deze site op internet, aldus journalist Smit. De domeinnaam van die site heeft hij al jaren in zijn bezit en trachtte hij ooit vergeefs te verkopen.

Reisverslaggeving is een ander speerpunt van zijn site. Deze zomer was hij mee met zijn eerste persreis, naar Frankrijk. Het artikel daarover – de wederprestatie voor de gratis en geheel verzorgde trip – is nog niet klaar, zegt hij. ''Ik kon de laatste dag bijna niet meer lopen wegens een slepende ontsteking aan mijn been. Maar binnenkort publiceer ik een aantal bijdragen over deze reis.''Zie hier Smit hard wegfietsen. (Hier staat de video ook)

Met dank aan stoofstraat en PekingDuck voor de submit.