Google organiseert wedstrijd naar de maan

Icoon Ruimtevaart Als je rijk wilt worden, moet je snel een raket gaan ontwikkelen. Want wie als eerste een onbemand voertuig op de maan laat landen, wint van het bedrijf Google 20 miljoen dollar. De wedstrijd wordt samen met de X Prize Foundation georganiseerd.

De wedstrijd loopt tot 31 december 2014 en moet ertoe leiden dat er goedkopere oplossingen worden gevonden om de maan te verkennen. Maar alleen op de maan landen is niet voldoende. Want als je eenmaal op de maan bent geland, moet je ook nog verschillende opdrachten uitvoeren om te kunnen winnen. Het apparaat moet minstens vijfhonderd meter over de maanoppervlakte afleggen en video's, foto's en data terugsturen naar de aarde. De deelnemers die als tweede op de maan landen, krijgen een bedrag van tien miljoen dollar.

Op de officiële weblog van Google schrijft een medewerker van het bedrijf dat er grote dingen kunnen gebeuren als je naar de sterren reikt. "Waarom houdt Google van de ruimte? Op de eerste plaats omdat het cool is. Maar vooral omdat ruimteverkenning in het verleden tot technische doorbraken heeft geleid. Ook hopen we met deze wedstrijd de interesse bij het jonge publiek voor wiskunde, techniek en computertechnologie aan te wakkeren."