Dunne modellen toch bij Londen Fashionweek

Icoon ShowbizzEr is geen reden om superdunne modellen te verbieden mee te doen aan de London Fashion Week. Dat meldde de Britse Raad voor Mode vandaag, één dag voor het begin van de London Fashion Week 2007.

Mannequins moeten met ingang van volgend jaar september echter wel kunnen bewijzen dat zij gezond zijn.

Vanaf volgend jaar worden modellen verplicht een door een specialist op het vlak van eetstoornissen afgegeven medisch certificaat te overleggen waaruit blijkt dat zij niet aan een eetstoornis lijden. Daarnaast adviseert de moderaad de organisatoren van de modeweek om modellen onder de zestien geen shows te laten lopen.

In 2006 besloten organisatoren van internationale mode-evenementen in Spanje en Italië dat modellen om deel te nemen een body mass index (BMI) van ten minste 18,5 moesten hebben. Het BMI is het gewicht gedeeld door de lengte in het kwadraat. De organisatie van de modeweek in Londen is echter van mening dat dit systeem niet accuraat is.

De London Fashion week loopt van 15 t/m 20 september. Deze week wordt georganiseerd door de Britse Raad voor Mode en ondersteunt Britse ontwerpers.Naomi Campbell (2004) ook onder 18,5