Ruzie bij nieuwe zender Het Gesprek

Icoon TelevisieTelevisiemaker Pieter Storms heeft voor 2,5 miljoen euro beslag laten leggen op de huizen van zijn voormalige zakenpartners Ruud Hendriks, Frits Barend en Derk Sauer. Dat meldde zijn advocaat Frits Kemp vrijdag.

Storms zou door de drie mediapartners buitenspel zijn gezet en volgens hem met zijn idee voor de zender aan de haal gegaan. De voormalige presentator van Breekijzer voelt zich belazerd omdat de andere drie nu 'Het Gesprek' voortzetten.

Het Gesprek moet de nieuwe televisiezender worden via internet en pay-tv met "kwalitatief hoogwaardige actuele interviews". De kwade genius is volgens Storms Ruud Hendriks, onder meer een van de grondleggers van RTL Nederland. Hij zou de zender willen doorzetten terwijl er volgens Storms drie weken voor de eerste uitzending nog geen financier is gevonden.

"Ik acht het volledig onverantwoord om personeel aan te nemen en vergaande afspraken te maken met leveranciers en journalisten zonder deugdelijke financiering. De overige heren wilden geen eigen geld in Het Gesprek investeren maar klaarblijkelijk alleen maar cashen want volgens de berekeningen van Hendriks zouden er miljoenen worden verdiend en is de onderneming voordat er ook maar een seconde is uitgezonden al tenminste 10 miljoen euro waard", aldus Storms.

Hij zegt Hendriks regelmatig te hebben geconfronteerd met zijn "onverantwoorde handelwijze". Hendriks zou vervolgens de verhoudingen binnen Het Gesprek op het spits hebben gedreven. Storms zou er vervolgens zijn uitgestapt.

"Ik ben er niet uitgestapt zoals ze doen geloven maar ze hebben mij een loer gedraaid. Ik eis nu van ze dat ze een en ander netjes regelen. Nu handelen ze te kwader trouw en richten achter mijn rug om een schaduw bv'tje op waarnaar de hele boedel van Het Gesprek bv is overgeheveld. Dat vind ik ordinaire diefstal."