Spears ging voor optreden door het lint

Icoon ShowbizzDe directe aanleiding voor Britney Spears' dramatische comebackoptreden op de MTV Video Music Awards was niet een loszittende hak, maar het feit dat La Spears totaal uit haar dak flipte vlak voor ze het podium op moest. De zangeres was woest op haar kapper vanwege het kapsel dat haar was aangemeten en schold haar in de kleedkamer verrot.

Een inderhaast opgetrommelde arts moest Spears wat kalmeringstabletten toedienen, zodat ze alsnog haar optreden kon doen. Britney was namelijk ook op van de zenuwen vanwege haar figuur. Naar verluidt werd ze bespoten met een spray die haar spieren meer tot uiting zou doen komen, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk.

Spears, die in bikini het podium besteeg, vergat tijdens het optreden danspasjes en zat geregeld kompleet fout met playbacken. De vertolking van haar comebacksingle 'Gimme More' werd dan ook over de hele wereld de grond ingeboord.

Toen Spears na afloop haar optreden terugbekeek, was ze ontroostbaar en schreeuwde: ''Oh mijn god, ik zag eruit als een vet varken, ik zag eruit als een vet varken.''

'Imago leek nergens op'
Simon Fuller, de man die ooit de Spice Girl bedacht en bijeenbracht, heeft geen goed woord over voor de managers van Spears. ''Ik zou met één blik op haar repetities genoeg gezien hebben om haar te verbieden op het podium te gaan, wat dat ook zou kosten. Nu staat heel haar carrière op springen. Ze was niet klaar voor die show. De song deugt niet, haar imago leek nergens op en zij was onvoldoende voorbereid.''

Fuller, die onder meer in de jury van de Amerikaanse talentenjacht X-factor zit, zegt dat ze bij hem de tweede ronde zelfs niet gehaald zou hebben. ''Ze heeft haar carrière een zware klap gegeven. Het is moeilijk van zo'n débacle te herstellen, dat zal zeker een hele tijd duren.''Vet varken?