Vijfjarige verslaat hondsdolle vos

Icoon Opmerkelijk Een vijfjarig jongetje uit Cleveland (Amerika) heeft de bewondering van vele mensen geoogst. Hij wist met zijn jonge leeftijd en 28-kilo zware lichaamsgewicht een hondsdolle vos door middel van een houdgreep in bedwang te houden. Dit ondanks dat hij aangevallen en gebeten werd door de vos. Zelf verklaart Rayshun McDowell: "Ik wilde mijn broertje beschermen". Omdat de vos volgens de overheid besmet was met hondsdolheid wordt de knul hier nu voor behandeld met medicijnen.

Shinda Linder, de moeder van het kind, vertelt: "Ik keek uit het raam en zag dat Rayshun de vos in zijn nekvel beet had en bezig was om hem tegen de grond aan te drukken. Ik kon mijn ogen niet geloven". Zijn grootmoeder Sarah Linder zegt: "Het is een stoere knul, hij klaagde meer over de tetanusinjectie dan over de beet van de vos".

Rayshuns stiefvader verklaart dat hij de jongen van de vos aftrok en het dier wegschopte. Het dier bleef echter aanvallen. Een buurman zou drie keer op het dier geschoten hebben met een handvuurwapen, echter zonder resultaat. "Ik moest het dier de schedel inslaan met een stok die ik uiteindelijk vond in de tuin. Pas toen kon ik het dier doden", zo verklaart Thompson.

Eerder die dag was er al een melding geweest van een vos die een 6-jarig meisje aangevallen had. Ook zij krijgt een tetanusbehandeling. Hoewel onbevestigd, is het niet ondenkbaar dat het om dezelfde vos gaat. De 5-jarige blijft nuchter over het beschermen van zijn twee jaar oude broertje: "Ik wist dat hij hulp nodig had, ik deed het gewoon".