iPhone-kopers omzeilen verplicht abonnement

Icoon DigitalApples veelbesproken iPhone is in de Verenigde Staten uitsluitend te koop in combinatie met een abonnement bij AT&T. Wie het toestel echter niet wil gebruiken om te bellen, kan daar, zo blijkt, makkelijk onderuit. Dat meldt TUAW, een weblog van Apple-volgers.

Kopers van de telefoon ontdekten tot nu toe tenminste twee manieren om onder het prijzige abonnement uit te komen. De eerste optie is om bij activering van de iPhone een vals sofi-nummer in te voeren, waardoor de koper een abonnement geweigerd wordt. Hij kan dan voor 49,98 dollar een AT&T prepaid-kaart aanschaffen, en de simkaart vervolgens uit de telefoon verwijderen.

Een andere optie is om het abonnement binnen drie dagen na aanvraag weer op te zeggen, zo ontdekte weblogger Alex King. De klant hoeft dan niet alleen geen boete te betalen wegens contractbreuk, maar krijgt ook de kosten voor de activatie van het toestel terug.

In beide gevallen is de telefoon daarna niet meer bruikbaar om te bellen of mobiel te internetten via het EDGE-netwerk van AT&T. Ook kan er geen andere simkaart in geplaatst worden. Wel is het toestel nog steeds te gebruiken als video-iPod, die anders dan de gangbare modellen van de muziekspeler is voorzien van een WiFi-verbinding.

Met dank aan Fresco voor de submit.