Overvallers gesnapt in politiefuik

Icoon Domme criminelenVijf niet zo snuggere overvallers in de leeftijd van 20 en 23 jaar zijn maandagavond in de Capedosestraat in Den Haag aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn bij een overval op een grenswisselkantoor aan de Stationsweg. Rond half 9 ’s avonds drongen twee gewapende mannen het grenswisselkantoor binnen en dwongen medewerkers de kluis te openen. De mannen sloegen in een auto op de vlucht.

Maar ze hadden er blijkbaar niet aan gedacht dat er ook camera’s aanwezig waren. Op de camerabeelden zag de politie in welk type auto de overvallers reden. Ook was een gedeelte van het kenteken goed zichtbaar op de beelden. Pech voor de overvallers, want op de Neherkade waren politiestudenten en hun begeleiders bezig met een verkeerscontrole. De twee verdachten reden dus recht in een politiefuik.

Eén van de studenten gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder had geen zin om te stoppen, dus reed hij vervolgens de Stieltjesstraat in. Met een aantal politie-eenheden werd op een aantal punten gepost. Vlak daarna werd de auto zonder overvallers aangetroffen. De overvallers waren te voet weggevlucht. In de auto lagen voorwerpen die waarschijnlijk gebruikt zijn tijdens de overval.

Dankzij getuigen en vasthoudendheid van collega’s leidde het spoor naar een woning aan de Capadosestraat. De politie hield in de woning vijf mensen aan. De zaak wordt onderzocht door de recherche van Bureau Hoefkade.