Vooruitblik: Feyenoord - FC Groningen

Komend weekend staat speelronde 31 op het programma in de Eredivisie. Hoog tijd om weer vooruit te blikken. Deze keer is het de beurt aan de confrontatie tussen Feyenoord en FC Groningen.

Feyenoord staat momenteel op de vijfde plaats in de vaderlandse competitie en zal er alles aan doen om deze vast te houden. Het verschil met de nummer zes, SC Heerenveen, bedraagt momenteel vier punten. Bij een verlies is het dus mogelijk dat het verschil tussen de twee clubs nog kleiner wordt. Erwin Koeman heeft voor dit duel een zestienjarige speler opgeroepen, namelijk Georginio Wijnaldum. De reden hiervoor is het gebrek aan middenvelders aangezien Royston Drenthe en Danny Buijs een schorsing uitzitten. Verder zijn Theo Lucius, Sebastien Pardo en Nicky Hofs voor langere tijd uit de roulatie. Alfred Schreuder is een twijfelgeval aan Rotterdamse zijde. De middenvelder trainer de laatste dagen niet mee, omdat hij teveel last van zijn heup heeft.

FC Groningen bezet op dit moment de achtste plaats en zal er alles aan doen om de playoff-wedstrijden voor het laatste UEFA Cup-ticket te bereiken. Hiervoor zal de selectie van trainer Ron Jans in Rotterdam moeten winnen. De oefenmeester kan over een fitte selectie beschikken. De enige afwezige bij de Groningse formatie is Mark-Jan Fledderus. Hij zit namelijk een schorsing uit. Bas Roorda, Koen van de Laak, Goran Lovre en Paul Matthijs hadden wat last van lichte blessures, maar de kans is groot dat dit viertal het treffen in de Rotterdamse havenstad gaat halen.

Tot nu toe speelden de twee clubs 27 keer tegen elkaar. Feyenoord wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk negentien. De Groningers deden het in Rotterdam slechter door twee keer de volle buit mee naar huis te nemen. Verder werd er nog zes keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee clubs in de Kuip tegenover elkaar stonden was op 16 november 2005. Toen werd het uiteindelijk 4-1 voor de Rotterdammers door treffers van Ali Boussaboun, Dirk Kuijt, Salomon Kalou en Hossam Ghaly. Bruno Silva vond het net voor FC Groningen. Of De Trots van het Noorden deze keer weer tegen een forse nederlaag aanloopt zal komend weekend duidelijk worden. Het duel staat onder leiding van arbiter Ben Haverkort en zal zondag om 14:30 in De Kuip beginnen.

Submitter:  Bron: FOK!sport