Rudsedski stopt met tennis

Sjors (Sj0rSz)
Greg Rudsedski heeft zaterdag zijn profcarrière als tennisser beëindigd. Dit maakte de 33-jarige Engelsman bekend, nadat hij er samen met zijn landgenoot Jamie Murray voor zorgde dat de Davis Cup-ontmoeting met Nederland in het voordeel van zjn land werd beslist.

"Ik ben zo trots als een pauw. Ik stop officieel met een zege. Nu ga ik van het leven genieten", aldus Rudsedski tegenover de BBC. Het hoogtepunt van de carrière van de tennisser was in 1997. Toen wist hij zich namelijk voor de finale van de US Open te plaatsen. Hierin verloor de Engelsman uiteindelijk van de Australiër Patrick Rafter. In hetzelfde toernooi wist de 33-jarige tennisser in de kwartfinales te winnen van onze landgenoot Richard Krajicek.

Rudsedski werd in Canada geboren, maar komt sinds 1995 uit voor Groot-Brittanië. In het jaar 1997 reikte hij tot de vierde plaats van de wereldranglijst. Een zwarte bladzijde uit zijn leven als proftennisser was 2004. Toen werd hij namelijk positief getest op nandrolon. Uiteindelijk werd de Engelsman vrijgesproken.