'Kolkka vertrekt naar NEC'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is aannemelijk dat NEC er in gaat slagen om Jonas Kolkka aan te trekken. De Fin staat momenteel nog onder contract bij Feyenoord, maar heeft te horen gekregen dat hij uit mag kijken naar een nieuwe werkgever.

Eerder deze week had NEC al een gesprek met Kolkka, die uiteindelijk een goed gevoel bij de twee partijen achterliet. De Nijmeegse ploeg bekijkt inmiddels of het op financieel gebied mogelijk is om de Fin aan te trekken. Vorig seizoen waren de Nijmegenaren ook al geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder. Toen stond hij namelijk nog onder contract bij ADO Den Haag, maar koos er uiteindelijk voor om in de Kuip te gaan spelen.

Eerder deze week werd dus al bekend dat Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, de samenwerking met Kolkka wilde beëindigen. "Ik vind dat Joonas eigenlijk precies heeft gepresteerd wat ik vooraf had verwacht. Men moet in gedachten houden dat hij als tweede man voor de linksbuitenpositie kwam en dat hij toch meer heeft gespeeld dan vooraf gedacht.", aldus de oefenmeester.

"Maar een deel van het Feyenoord-publiek ziet het niet in hem zitten en daardoor kan hij niet vrij voetballen. Dat knaagt aan hem. Voor alle partijen was het beter na dit seizoen afscheid te nemen", vervolgde de oefenmeester. Koeman voegde hier overigens nog aan toe dat meer clubs belangstelling hebben getoond voor Kolkka.