Berger wil geen compromis

John (Spooky4u)
Gerhard Berger, teambaas van Scuderia Toro Rosso is geenszin van plan om een compromis te sluiten betreffende de rel omtrent het klantenchassis. Bernie Ecclestone probeert de Formule 1 teams bij elkaar te krijgen om de aandacht op het racen te leggen, zodat de politiek vergeten kan worden.

Volgens de Oostenrijker is het heel simpel: "Wij zijn fout of Spyker is fout, dan kan er geen tussenoplossing mogelijk zijn. Als wij fout zitten, moeten we een andere manier zoeken. En als we goed zitten hoeven we niks te veranderen." Ecclestone zou inmiddels hebben aangeboden om voor alle teams de televisieinkomsten beschikbaar te stellen, maar ook hier wil Berger niets van weten :"Formule 1 is geen sport waarin de gemoederen worden gesust door met een stapel bankbiljetten te zwaaien. Er zijn reglementen, interpretaties en mogelijkheden, daarin ga je zover mogelijk. Uiteindelijk moet Bernie of Max Mosley maar zeggen wie er goed of fout zit."

Het bewijsmateriaal wat het team van Spyker aan de FIA heeft overhandigd zou volgens Berger niet veel voorstellen. Het zou gaan om tekeningen van de wagen van Scuderia Toro Rosso waarop het logo van Red Bull Racing te vinden is. "Wij hebben nooit ontkend samen te (willen) werken met Red Bull Technology. Voorheen heette het nog Red Bull Racing Ltd, daarom werd de naam veranderd. Maar er is altijd sprake geweest van twee verschillende bedrijven", verklaart Berger, "Het gaat puur om formaliteiten en uiteindelijk komt het er op neer dat wij samenwerken met Red Bull Technology, daar komt een deel van onze kennis vandaan en dat is nu eenmaal de structuur. Dat is waar Kolles tegen vecht, en wij zijn van mening dat onze structuur volgens het reglement is toegestaan."