Agent mishandeld door 17-jarig meisje

Icoon PolitieAfgelopen donderdag heeft een 17-jarig meisje uit Eindhoven een agent mishandeld en beledigd. Het meisje werd door de agent aangesproken omdat ze op de skatebaan van het Stadhuisplein zat, iets waarvoor de voorziening niet is bedoeld. De agent werd daarop door het meisje geschopt, geslagen en uitgescholden.

Het is niet bekend of ze deel uit maakt van de groep hangjongeren die vaker op het Eindhovense Stadhuisplein vertoeft. Een deel van die groep leeft op gespannen voet met de skaters. Vanwege de centrale ligging in de stad, vlakbij uitgaansgelegenheden op Stratumseind, is het plein een favoriete hangplek voor zowel de skaters als de hangjongeren.

De 'gabbers' hangen er voortdurend rond en hebben het skatetoestel ondergekalkt met hakenkruizen en racistische leuzen. De politie houdt het plein extra in de gaten. 'We hebben geen officiŰle klachten binnen gekregen en er zijn nog geen bekeuringen uitgedeeld. We willen de zaken niet overdrijven, maar het is wel duidelijk dat er iets speelt op het plein. Aangezien het skatetoestel niet is gemaakt om op te zitten, kunnen mensen die dat wel doen, beboet worden''


Het Eindhovense Stadhuisplein in betere tijden.