FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 februari 2007

Nieuwe namen Rock Werchter bekend

Icoon Muziek: Rock WerchterDe organisatie van het Belgische muziekfestival Rock Werchter heeft gisteren maar liefst tien nieuwe namen bekendgemaakt van acts die tussen 27 juni en 2 juli zullen optreden in Werchter.

Werd eerder al aangekondigd dat Pearl Jam, Muse en The Chemical Brothers op Rock Werchter 2007 aanwezig zouden zijn, nu blijkt dat ook Faithless, Björk, Marilyn Manson, Arctic Monkeys, Incubus, Beastie Boys, The Kooks, Bloc Party, My Chemical Romance en Mastodon er zullen spelen. We kunnen dus een balans opmaken:

ActPodium
28 juniBeastie BoysPyramid marquee
MuseMain stage
BjörkMain stage
Marilyn MansonMain stage
My Chemical RomanceMain stage
29 juniPearl JamMain stage
Arctic MonkeysMain stage
Bloc PartyMain stage
30 juniThe Chemical BrothersMain stage
1 juliFaithlessMain stage
IncubusMain stage
The KooksMain stage
MastodonMain stage


Volgens de website van de organisatie zullen er binnenkort nog meer namen bekend worden gemaakt. De voorverkoop voor Rock Werchter start op 20 februari.

Gaslek in Maarheeze

Icoon BinnenlandEen groot gaslek in het Brabantse Maarheeze zorgt in de directe omgeving voor ernstige stankoverlast. De lekkende gasleiding is eigendom van het petrochemisch bedrijf Sabic. De stank is tot in Eindhoven waar te nemen. De leiding is rond 20.45 uur middels een noodstop dichtgedraaid.

De brandweer denkt dat de leiding naftagas heeft gelekt. Naftagas komt vrij na de verwerking van aardolie. Het wordt gebruikt in fabrieken om plastic, rubber, verf en zelfs bepaalde textielvezels van te maken.

De lekkage ontstond in de omgeving van De Laar. Vier mensen moesten zich laten behandelen nadat zij klachten kregen als gevolg van blootstelling aan het gas. Mensen uit de wijk zijn ondergebracht in sporthal en het sociaal-cultureel centrum De Smeltkroes.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om het lek onder controle te krijgen en de omwonenden te verplaatsen. Volgens een woordvoerder is dat uit voorzorg, er is namelijk geen groot gevaar voor de omgeving.

Met dank aan pcgerrit, steenbok66 en Simsfan88 voor de submit.

Isinbajeva verbetert eigen wereldrecord

Polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva heeft haar eigen wereldindoorrecord met 2 cm verbeterd. Ze sprong bij wedstrijden in het Oekraïense Donetsk over een hoogte van 4,93 meter.

Het is al de 20e keer dat Isinbajeva een wereldrecord verbetert. De Russische heeft ook het wereldrecord in de buitenlucht in handen met een hoogte van 5,01 meter. "Ik was vandaag erg zelfverzekerd en voelde dat ik het in me had om het wereldrecord te verbeteren," aldus Isinbajeva, die daaraan toevoegde: "En ik denk niet dat dit het laatste record van mijn indoorseizoen is."

Hond eet dure trouwring op

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan dacht beroofd te zijn toen zij bij thuiskomst haar op maat gemaakte trouwring ter waarde van vijfduizend dollar nergens meer kon vinden. De grootmoeder van de vrouw had echter een heel andere verdachte op het oog. Zij dacht namelijk dat de dader weleens de hond van de familie zou kunnen zijn!

Röntgenfoto's brachten het goede nieuws. De hond had inderdaad de dure trouwring opgegeten. De hond bleek een draaideurcrimineel te zijn. Hij was eerder al betrapt op het knagen op videobanden, een elektrische deken en zelfs de diamanten oorbel van zijn baasje.

Bij de dierenarts kreeg de hond wat laxeermiddel waarna de ring via de natuurlijke weg zijn plaats om de vinger van de bruid vond. Het verhaal meldt helaas niet of de vrouw deze escapades aan haar man heeft verteld.

Capcom: Wii is een kiddy-console

Capcom heeft een stapel games in de pijplijn staan voor Nintendo's jongste homeconsole, maar desondanks denkt Christian Svenson, Senior Director of Strategic Planning & Research bij Capcom, niet dat de toekomst voor Capcom bij de Wii ligt.
We have more titles coming to Wii than what's been announced. HOWEVER, I must admit, many of them (outside of RE) are not mature titles despite the fact that's an area Capcom is known for.

By and large, we don't see the Wii being home to an sizable mature playerbase outside of some of the early adopters. We see it as being very, very broad with a family focus (especially in Japan). If there is a 'core player base' on Wii, within two years, it will be largely a younger player (far younger than 360 or PS3).

Activision kondigt games aan van Transformers: The Movie

Grote movieblockbuster-titels gaan over het algemeen gepaard met licensed videogames. Toen Michael Bay en Steven Spielberg het idee oppikten om de in de jaren tachtig mateloos populaire Transformers in een film te stoppen, besloot Activision de game-rechten van die film te kopen.

Activision heeft nu uit de doeken gedaan wat je ongeveer kan verwachten als je de game opstart. Welnu de game komt uit op maar liefst zeven platforms, te weten de PC, PS2, PS3, X360, Wii, PSP en DS. De game wordt ontworpen door Traveller's Tales, die ook de ontwikkeling op zich nemen van de PC en console-versies. De PSP-versie zal door Savage Entertainment ontwikkeld worden, de DS-versie ligt in handen van Vicarious Visions.

Je zult twee campagnes kunnen spelen, die van de Autobots waarbij je het plot van de film volgt, en de Decepticon-campagne waarbij je het film-plot verandert.
Je kunt in de metalen huid kruipen van Optimus Prime, Ironhide en Bumblebee (die volgens de geruchten slechts een kleine rol in de film heeft, maar in de game dus een playable character is). Aan de andere kant zul je als Megatron of Starscream kunnen spelen.
De game zal ook Transformers kennen die niet in de film voorkomen. Deze Transformers komen uit de oorspronkelijke Transformers serie (G1), maar zullen dezelfde look als de film-Transformers krijgen. De acteurs die de stemmen in de film verzorgden zullen mogelijk de stemmen van de game-characters gaan doen.

Daarnaast zul je de omgeving opnieuw in kunnen richten, en complete gebouwen als wapen gebruiken. Net als de vorige Transformers-game, zul je op ieder willekeurig moment tussen robot en voertuig kunnen schakelen. Over het knokken an sich is bar weinig bekend, maar het formaat en gewicht van de Transformer zal van invloed zijn op de combat-mechanics.

Op de PSP zul je met 20 verschillende Transformers kunnen spelen, en volgt een uitgebreidere versie van het filmverhaal. Bovendien zal de PSP-versie multiplayer en Bot Customization ondersteunen.


Ironhide zoals hij in de film zal verschijnen

Kernfusie stap dichterbij

Icoon WetenschapNa een verbouwing, sinds augustus vorig jaar, gaat in maart de experimentele kernfusie reactor van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) starten met een nieuwe serie experimenten. Kernfusie is de volgende generatie kernenergie. Het heeft enkele voordelen vergeleken met het huidige kernsplijting, bijvoorbeeld dat het geen kernafval oplevert. Het zal naar verwachting pas over tientallen jaren beschikbaar zijn.

Eén van de belangrijkste redenen van de verbouwing was het maken van voorzieningen die het proces van kernfusie voor een langere tijd in stand te houden. Tot nu toe lukte het slechts om dit kernfusie-proces in korte pulsen vast te houden. Een belangrijk voordeel van kernfusie is dat bij een storing het proces vanzelf stilvalt, zodat er geen ontploffing, zoals in Chernobyl, kan plaatsvinden. Deze ontwikkelingen zullen ertoe kunnen leiden dat we de "ouderwetse" en gevaarlijke vorm van kernenergie, de kernsplijting, op termijn kunnen vervangen door kernfusie. Ook is deze vorm van energie in onuitputtelijke hoeveelheden aanwezig.

In het afgelopen jaar zijn technici erin geslaagd om een soort magnetron in de fusiereactor in te bouwen. Deze magnetron geeft de elektronen in het plasma in de reactor een extra duwtje. Kernfusie berust op het principe van het samenvoegen van de atoomkernen van waterstof. Hieruit ontstaat helium en komt energie vrij. Dit samenvoegen gebeurt onder de extreem hoge temperatuur van 50 miljoen graden. Bij deze temperaturen bestaan niet meer de “normale” vormen van stoffen, zoals vast, vloeibaar en gasvormig, maar is er een andere vorm met de naam plasma.

De tweede belangrijke modificatie is de installatie van een cryopomp die wetenschappers in staat stelt om de dichtheid van het plasma over langere tijd te regelen. Dit is een cruciale stap om een geleidelijke stroming van plasma over een lange periode te bereiken. Enkele andere veranderingen zullen researchers in staat stellen om nauwkeuriger eigenschappen zoals dichtheid en temperatuur van het plasma te meten. Ook zullen electrische- en magnetische velden die opgewekt worden in het plasma beter gemeten kunnen worden.

Moeder sluit dochters 7 jaar op

Icoon ShockingEen 53-jarige Oostenrijkse wordt ervan verdacht haar drie dochters jarenlang opgesloten te hebben. Zeven jaar lang verlieten de kinderen hun woning niet. Ze speelden met muizen en hadden zelfs hun eigen taal ontwikkeld. De zaak kwam een jaar geleden aan het licht, maar is nu pas naar buiten gebracht.

Na de scheiding van haar man, heeft de vrouw haar kinderen (toen 13, 10 en 6 jaar oud) opgesloten in de woning, die ze volledig liet verpauperen. De vrouw verbrak alle sociale contacten en liet de school weten dat ze de meisjes voortaan thuis les zou geven. De vader werd steeds gezegd dat de meisjes ziek of bij hun oma waren.

In de zeven jaar zouden de autoriteiten 'veel ondernomen' hebben. Pas toen de buren regelmatig aangaven dat er iets niet klopte, werden de kinderen daadwerkelijk uit de woning gehaald. De meisjes, nu 21, 18 en 14 jaar oud, zouden sinds een jaar in een therapeutische instelling verzorgd worden. De moeder moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Met dank aan ChrisJX voor de submit.

Uitslagen Eredivisie 10/02/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - Vitesse 0-0

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 25.000.
Geel: Dingsdag, Hansson (Heerenveen). Knol, Verhaegh, Due (allen Vitesse)

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Tarvajärvi/80), Hansson, Dingsdag, Jong-a-Pin, Poulsen, Bosvelt (Johnson/68), Prager, Pranjic, Nilsson, Alves (Gonzalo/46).

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Knol, Due (Espinoza/80), Kaya, T.Janssen, Pryor (Fränkel/21), Hersi, Benson (Meulens/83), Junker.Roda JC - NEC 1-0
32' Sibum 1-0 (assist van Tornhout)

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Agustien, Meeuwis (Roda JC), Nalbantoglu (NEC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Senden (Kah/70), Saeijs, Lachambre, Meeuwis, Sibum (Bouchiba/80), Agustien, Oper (Vandamme/69), v.Tornhout,Ramzi

NEC: Babos, Nalbantoglu (Jans/81), Wisgerhof, Otten, Olsson, Kivuvu, Pothuizen (Davids/58), Barreto, Niedzielan, Holman, Beerens (Worm/59).RKC Waalwijk - Heracles 2-0
35' Vertonghen 1-0 (assist Reuser)
85' v.d. Bergh 2-0 (assist Sektioui)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 5.000.
Rood: 28. Wuytens (Heracles/2x geel)
Geel: v.d. Haar , v.d. Bergh, Vertonghen (allen RKC), Tanghe, Schilder, klavan (allen Heracles).

Opstellingen

RKC: Lemmens, Keller, Koenders, Teixeira, Berger, Obodai, Reuser (v.d. Bergh/55), Vertonghen, Garcia, v.d.Haar, Sektioui (Janssen/90+1).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Wuytens,Klavan, Tanghe, Maas, Quansah (Looms/77), Schilder (Biseswar/63), Gluscevic (Bosnar/41), Friend.AZ - Willem II 2-0
15' Koevermans 1-0
71' Martens 2-0

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 15.000.
Geel: Jaliens (AZ), Poepon (Willem II)

Opstellingen

AZ: Sinouh (Waterman/46), Steinsson, Jaliens, De Cler, Jenner (Jenner/73), Mendes da Silva, Molhoek, Martens, Boukhari, Dembélé (Lens/80), Koevermans

Willem II; Aerts, Wau, Bælum, Hill, Janse (Messoudi/85), Kargbo (Imschoot/80), Boutahar, v.d.Struijk, Poepon, Cristiano (Hadouir/72), Bobson

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Hot: panty's voor mannen

Icoon OpmerkelijkEen kousenfabriek in Frankrijk is ''wegens de grote vraag door mannelijke klanten'' begonnen met het maken van nylons voor mannen. De mannenpanty's zijn speciaal op de anatomische vormen aangepast en hebben zelfs een voorsluiting.

De panty past iedereenDe herennylons bieden in tegenstelling tot het damesmodel meer ruimte voor de voeten en in het kruis en hebben een bredere band. Ze zijn er in de uitvoeringen ondoorschijnend, hoogglans en satijn. Voor 'stiekeme' pantydragers kunnen ook voetloze modellen, waarvan je de uiteinden gewoon bij je sokken instopt, besteld worden. Voor de reislustige zakencliëntèle bestaan er 'feel good'-kousen, die een masserend effect en een anti-trombosewerking zouden hebben.

De ontwerper hoopt ''aan te tonen dat je sexy kunt zijn en een kerel blijft met een panty''. In dit nieuwsfilmpje (Duitstalig) is echter te zien dat veel mannen nog niet te staan te trappelen om zich in nylons te hijsen. De nieuwe onderkleding voor de man is vanaf volgende maand te koop.

Pompoenresten zorgen voor scheiding

Icoon OpmerkelijkEen weinig vergevingsgezinde Rus heeft na achttien jaar huwelijk zijn vrouw de deur uit gedaan. Hij had hier een wel heel speciale reden voor, hij trof pompoenresten aan in de vuilnisbak.

Doordat hij de resten aantrof kwam de 47-jarige man er achter dat zijn vrouw hem al die tijd geen courgettetaart, maar pompoentaart had voorgeschoteld, hetgeen veel goedkoper was. Ivan Dimitrov twijfelde geen moment en vroeg als de wiedeweerga een echtscheiding aan. "Ze weet dat ik pompoenen haat. Toch heeft ze daar al die tijd om gelogen, enkel en alleen omdat ze goedkoop zijn. Waar heeft ze nog allemaal over gelogen? Welke man kan een vrouw vertrouwen die hem een half jaar lang buiten zijn medeweten om pompoenen serveert?", zo legde hij uit.

Obama wil president van Amerika worden

Barack Obama wil de opvolger van George W. Bush, de huidige president van de Verenigde Staten worden. Dat maakte Obama vandaag in Springfield (Illinois) bekend. Obama en Hillary Clinton zijn de grootste kanshebbers voor de kandidatuur voor de Democraten, tijdens de presidentsverkiezingen in november volgend jaar.

"Ik sta hier voor u vandaag om mijn kandidatuur voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2008 bekend te maken", zo sprak Obama tegen een uitzinnige menigte die zijn naam scandeerde in de vrieskou.

Obama wil de VS leefbaarder en socialer maken, en het land weer op het juiste spoor brengen. Na twee regeerperiodes van Bush zijn de tegenstellingen tussen Democraten en Republikeinen cynischer en bitterder geworden, aldus Obama. Aan deze tegenstellingen wil hij een eind maken met de woorden: "Laten we aan het werk gaan!"

Met dank aan Wouser voor de submit.

Bruins zeker vier weken aan de kant

Excelsior moet het de komende tijd stellen zonder middenvelder Luigi Bruins. Het 19-jarige talent liep gisteravond in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen een enkelblessure op. De enkelbanden zijn ingescheurd.

Pas als de zwelling is verdwenen, kan precies worden bepaald hoelang Bruins uit de roulatie is. Voorlopig lijkt de middenvelder minimaal vier weken niet te kunnen spelen.

[upd] Problemen internetaangifte belastingdienst opgelost

Icoon BinnenlandsDoor een softwarefout van de fiscus kunnen computers met Windows 98 en opvolger Millennium de belastingaangifte niet versturen. Dit meldt De Telegraaf.

De fout werd donderdag ontdekt. De softwareproblemen openbaren zich pas zodra de aangifte al helemaal is ingevuld en wordt verstuurd. De Belastingdienst adviseert voorlopig geen elektronische aangifte te doen. Naar verwachting zijn de problemen vóór 1 april opgelost.

Update 18:14
De problemen met de digitale belastingaangifte zijn opgelost. Dit meldt de Belastingdienst zaterdagmiddag op haar internetsite. De dienst schrijft: ''De storing waardoor u met bepaalde Windows-besturingssystemen tijdelijk geen aangifte inkomstenbelasting 2006 kon doen is verholpen. U kunt uw aangifte inkomstenbelasting 2006 per heden 10-02-2007 digitaal verzenden''.

Met dank aan beepee voor de submit van de update.

Ekramy vervangt Timmer tegen Twente

Henk Timmer speelt morgen niet mee in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente. De doelman heeft te veel last van een liesblessure om in actie te kunnen komen. Zijn plaats onder de lat zal worden ingenomen door Sherif Ekramy.

Het is voor het eerst dit seizoen dat Timmer níet onder de lat zal staan bij Feyenoord. Ekramy speelde vorig seizoen al eens drie wedstrijden in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Rogge: Spelen in Nederland haalbaar

Volgens Jacques Rogge is Nederland in staat de Olympische Spelen te organiseren. Dat vertelde de IOC voorzitter vandaag tijdens een bezoek aan het WK allround schaatsen in Heerenveen.

Rogge reageert hiermee op het haalbaarheidsonderzoek dat het NOC*NSF momenteel doet naar de Nederlandse kandidatuur voor de Olympische Spelen in 2028. "Absoluut, geen enkele reden om aan te nemen dat het niet kan", zo verklaarde de Belg vandaag. "Griekenland heeft tien miljoen inwoners en de Spelen van Athene 2004 waren bijzonder succesvol. Er is geen reden aan te nemen dat het hier niet kan." De organisatie delen met België is volgens Rogge geen optie. "Wij willen de Spelen in één stad op dezelfde tijd. Ik weet dat in het voetbal EURO 2000 een succes was, maar wij zien het niet zitten. De FIFA heeft een WK gehad in Japan en Zuid-Korea, maar wil er waarschijnlijk ook niet meer aan. De verschillen tussen de landen waren toch te groot."

Doe het zelf tank

Eerder deze week hadden we al een blogje over een kit waarmee je je fiets om kon bouwen tot een soort van snowmobile, maar ik kom iets tegen wat nog leuker is.

Het enige wat je nodig hebt is een flinke terreinwagen en wat geld en dan kun je je auto ombouwen tot een soort van tank, want in plaats van de wielen komt er een rupsbandsysteem, of het veel nut heeft in Nederland ik denk het niet, maar stoer is het wel.

En werken doet het prima, kijk maar eens naar wat filmpjes over deze maffe dingen.

Politie rolt vandalistische jeugdbende op

Icoon PolitieDe politie Groningen heeft twaalf jongeren tussen de 15 en 30 jaar oud aangehouden onder verdenking van het plegen van meer dan honderd misdrijven. De misdrijven werden gepleegd tussen december 2004 en oktober 2006 in de Groningse dorpjes Ontswedde, Vlagtwedde, Holte en Alteveer.

De groep wordt onder meer verdacht van openlijke geweldplegingen, vernielingen, diefstallen en brandstichtingen. Onder andere auto's, brievenbussen, bushokjes, telefooncellen, bankjes, afvalbakken, bermpaaltjes, grafzerken en het kruis van een oorlogsmonument moesten het ontgelden. Ook werden sneeuwpoppen ter versiering van de feestweek in Alteveer vernield.

De jongeren handelden uit verveling. De totale schade wordt door de politie geschat op ruim 20.000 euro.

WK allround: Wüst onverslaanbaar

Ireen Wüst is vandaag niet te verslaan. Na haar eerdere winst op 1.500 meter, was ze ook de sterkste op de 3.000 meter bij het wereldkampioenschap allround in Heerenveen. Haar tijd was bovendien een nieuw persoonlijk en nieuw baanrecord.

Ondanks dat ze zich niet al te best voelde, ging de Tsjechische Martina Sábliková na zes van de in totaal twaalf ritten aan de leiding. De Europees kampioene zette een tijd neer van 4.05,87. Marja Vis moest in de eerste rit na de dweilpauze aan de slag tegen de Japanse Tabata. De tijd van Sábliková wist de Nederlandse niet te evenaren, ze kwam tot 4.09,12.

Paulien van Deutekom moest het in de negende rit opnemen tegen de Canadese Groves. Van Deutekom wist een voorsprong te nemen op Groves. De gehele race reed ze bovendien onder de tijd van Sábliková en die voorsprong wist ze vast te houden: Met 4.05,35 reed ze de tot dan toe snelste tijd en dat was bovendien een nieuw persoonlijk record.

In de eennalaatste rit begon Cindy Klassen traag, ze wist tegenstandster Nesbitt wel op achterstand te zetten, maar was langzamer dan Van Deutekom. Een paar ronden voor het einde kwam ze alsnog op stoom, haar tijd van 4.05,24 was maar een tiende sneller dan de Nederlandse. De laatste rit was de confrontatie tussen Wüst en Friesinger. De Nederlandse wist een kleine voorprong op de Duitse te nemen, al waren ze allebei sneller dan Klassen. Wüst wist er zelfs een rondje van in de 31 seconden uit te persen. Ze kwam uiteindelijk uit op 4.00,28, een nieuw baanrecord en een nieuw persoonlijk record. Friesinger eindigde vier seconden daarachter.Uitslag 3.000 meter:
#NaamTijd
1Ireen Wüst (NED)4.00,28
2Anni Friesinger (Dui)4.04,00
3Cindy Klassen (CAN)4.05,24
4Paulien van Deutekom (NED)4.05,35
5Martina Sábliková (Tsj)4.05,87
9Marja Vis (NED)4.09,12

Algemeen klassement:

#NaamPuntenVerschil 5000m
1Ireen Wüst (NED)116.502xxxx
2Anni Friesinger (Dui)117.67911,77
3Cindy Klassen (Can)118.34318,41
4Paulien van Deutekom (NED)119.82133,19
5Christine Nesbitt (Can)120.06135,59

Engels ontbijt op hoofd getatoeëerd

Tatoeëerder Blane Dickinson uit Wales heeft de Engelse ontbijttattoo gezet op het hoofd van vrijwilliger Dayne Gilbey. Het duurde 6 uur totdat Dickinson de tattoo, compleet met spek, eieren, worstjes bonen en zelfs bestek, getatoeëerd had.

De 19-jarige Gilbey zegt tevreden te zijn met de ontbijtafbeelding op zijn kale schedel. ''Ik wilde graag iets doen wat nog nooit eerder gedaan is. Mijn moeder was het er niet mee eens en dreigde me het huis uit te trappen, maar ik denk niet dat ze dat zal doen.''

Het tatoeëren vond plaats in The Albion pub in Conwy. Dickinson: ''Ik kreeg dit idee jaren geleden al en ik ben blij dat ik eindelijk iemand gevonden had die dapper, of misschien gek genoeg was om het te doen.'' De tatoeage kost Dayne niets, maar normaal gesproken zou dit zo'n 350 pond hebben gekost.

Volgens nieuwssubmitter 'OiFromTheStreets' is de ontbijttattoo verre van uniek. Want er loopt al iemand rond met een vergelijkbare tatoeage. Een foto daarvan is volgens hem te zien in het boek '1000 Tattoos' van Henk Schiffmacher.Links de tattoo die Dickinson zette
Rechts de eerdere tattoo (zoals afgebeeld op de 'Lords Of Oi!' CD-hoes)

Met dank aan OiFromTheStreets voor de submit.

Wii online development kits zijn geleverd

Er werd al gevreesd dat Nintendo achter de feiten aan zou blijven lopen door online gameplay te 'negeren', maar dat lijkt nu mee te vallen. Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo Amerika heeft namelijk aangegeven dat de eerste Nintendo online development kits aan ontwikkelaars geleverd zijn. In Amerika zal Pokemon Battle Revolution het eerste spel worden dat online kan, maar vele andere titels zijn al in ontwikkeling aldus Fils-Aime.

Spaanse doelman op proef bij ADO

ADO Den Haag heeft de komende dagen de Spaanse doelman Sergio Sánchez op proef. De 29-jarige sluitpost speelde het afgelopen seizoen voor het Spaanse Hércules. Eerder kwam hij uit voor Sporting Gijón, Atlético Madrid, Espanyol en Getafe.

De Hagenaars kampen al het gehele seizoen met keepersproblemen. De beoogde eerste doelman, Stefan Postma, is vanwege een beenbreuk al bijna vijf maanden uit de roulatie. Ook de reservekeepers Josh Wagenaar en Robert Zwinkels hebben dit seizoen last van lichamelijke ongemakken.

Ubisoft breidt uit en start Animatiestudio

Ubisoft heeft plannen om een aantal onderdelen flink uit te breiden. Binnen 6 jaar zal het bedrijf 451 miljoen dollar investeren in de afdelingen in Quebec en zullen er daar 1400 nieuwe banen bijkomen. Daarmee komt het totaal aantal Ubisoft werknemers in de Canadese stad op 3000. Deze aantallen zitten ruim boven de eerdere positieve voorspellingen.

Van de nieuwe employees zal een groot deel in een nieuw productie-centrum komen te werken waar volgens Gamestar vooral korte CGI-films geproduceerd zullen worden. Volgens Ubisoft zijn films en videogames tegenwoordig nauw met elkaar verbonden en zullen deze twee de komende jaren alleen maar dichter naar elkaar groeien. De films zullen hoofdzakelijk voor eigen projecten worden gebruikt.

De Canadese regering steunt de plannen van Ubisoft met een subsidie van bijna 7 miljoen dollar.Zware maand voor FC Barcelona

FC Barcelona is klaar voor de zware maand die er aan gaat komen. Dit heeft Carlos Puyol, aanvoerder van de Catalanen, laten weten. De komende maand zal de ploeg van trainer Frank Rijkaard aan moeten treden tegen onder meer Real Madrid en Valencia.

Verder moet FC Barcelona het in de Copa del Rey opnemen tegen Real Zaragoza. Tot slot staat er ook nog een wedstrijd in het kader van de Champions League op het programma. De Spaanse club zal in dat toernooi tweemaal tegen Liverpool spelen. Komende zondag treedt de selectie van trainer Rijkaard in de Primera Divisíon aan tegen Racing Santander.

Puyol is van mening dat elke wedstrijd een finale is. De captain is daarom ook erg blij dat de hele selectie vrij is van blessures: "Doordat Lionel Messi, Samuel Eto´o en Ronaldinho weer helemaal fit zijn, is ons team een stuk sterker. Daarnaast neemt de concurrentie binnen de selectie toe, wat het niveau ook ten goede komt. Ik heb veel vertrouwen in de komende periode."

Sharon Dijksma wil fractie PvdA leiden

Icoon Politiek

Sharon Dijksma is kandidaat voor het fractievoorzitterschap van de PvdA. Zij liet dat zaterdag weten in een reactie op de uitlating van Jacques Tichelaar dat hij Wouter Bos wil opvolgen als fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer mits er geen vrouwelijke kandidaat is.

Tichelaar stelde dat vrijdag in het televisieprogamma Faktor Freed van de Friese regionale omroep. Dijksma zei zaterdag beschikbaar te zijn. ''Ik heb er lang over nagedacht, al in een vrij vroeg stadium.'' Zij zou het een geweldige uitdaging vinden Bos als fractievoorzitter op te volgen. Het zou kunnen dat zij gevraagd wordt voor een post in het nieuwe kabinet. In dat geval maakt Dijksma een nieuwe afweging.

Bos wordt vicepremier in het nieuwe kabinet. Daardoor komt de positie van fractievoorzitter vrij. Tichelaar was secondant van Bos in de onderhandelingen met CDA en ChristenUnie over een nieuw kabinet. Hij zei vrijdagavond niet het kabinet in te gaan. ''Ik blijf in de Kamer'', aldus Tichelaar. Verder zei hij voor Omrop Fryslân dat Bos zou zijn opgestapt als de PvdA niet in de regering was gekomen.

Afgetreden
Bos zelf verklaarde vandaag in een interview in NRC Handelsblad dat hij 22 november vorig jaar op de verkiezingsavond zou zijn afgetreden als de SP groter was geworden dan de PvdA. De SP won 17 zetels en kwam met 25 leden in de Tweede Kamer. De PvdA verloor 9 zetels en heeft er nu 33. Die uitslag viel Bos zwaar. Hij heeft de tegenvallende uitslag als een persoonlijk falen ervaren. ''Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor hoe het gegaan is, ik heb zelf ook fouten gemaakt.''Dijksma

WK: Afdaling mannen naar zondag verplaatst

Wederom is het wereldkampioenschappen skiën in het Zweede Åre getroffen door slecht weer. De organisatie moest vandaag de afdaling voor de mannen verschuiven naar morgen, omdat het zicht aan de bovenkant van de baan minimaal was.

Op de eerste drie dagen van het wereldkampioenschap kon het programma evenmin doorgang vinden door de slechte weersomstandigheden in de Zweedse plaats.

De weersvoorspelling voor morgen in het skigebied is niet ongunstig. Als de omstandigheden het toelaten wordt dan na de mannenwedstrijd ook de geplande afdaling voor vrouwen gehouden.De FOK!sport-vraag

Wie verslaat bijna alle F1-races voor FOK!sport?

Stuur je antwoord voor zondag 11-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

PSV zonder Alcides tegen Sparta

PSV moet het komend weekend, in de competitiewedstrijd tegen Sparta, zonder Alcides doen. De speler heeft namelijk een blessure aan zijn voet, waardoor het voor hem niet mogelijk is om in actie te komen.

"De nagel van zijn grote teen is er afgehaald. Hij heeft daar toch wel veel last van en is niet fit voor zondag", verklaarde Ronald Koeman, trainer van PSV, voor de camera van PSV TV.

Toch zijn er ook een aantal spelers die weer terugkeren van blessures. Zo kan Koeman in het duel met de Rotterdammers weer beroep doen op Alex en Ibrahim Affelay. Ook is er een kans dat Xiang Sun, de Chinese aankoop van de Eindhovenaren, zal debuteren in de Eredivisie.

E. Koeman: "Schreuder heeft tijd nodig"

Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, verwacht dat het nog wel een tijd zal duren voordat Alfred Schreuder weer op zijn oude niveau is. Een paar weken geleden maakte de defensief ingestelde middenvelder zijn rentree, nadat hij anderhalf jaar uit de roulatie was.

"Schreuder heeft ons goed geholpen in de eerste wedstrijd na zijn rentree tegen RKC Waalwijk. Maar tegen Ajax bleek dat hij nog meer tijd nodig heeft om weer op zijn oude niveau te komen. Dat is begrijpelijk. Ik vind het al mooi dat Alfred zijn nek uit wilde steken door te spelen. Er zijn ook genoeg voetballers die nog een weekje wachten als het slecht gaat", aldus Koeman tegenover het Algemeen Dagblad.

Begrafenisondernemer opgepakt na oplichting

Icoon OpmerkelijkDe 38-jarige Amerikaan John Peffer is gearresteerd nadat hij diverse mensen had opgelicht door begrafenissen te regelen waar van alles aan mankeerde. Hij liet bijvoorbeeld zijn vriendin voor priester spelen.

In oktober 2006 werd de man ontslagen bij de begrafenisonderneming waar hij voor werkte. Hij besloot op eigen houtje verder te gaan en schakelde een telefoon van het bedrijf door naar zijn mobiel. Ook richtte hij een website op waar hij zijn diensten als begrafenisondernemer aanbood.

Hij beloofde zijn cliënten een lijkwagen, maar gebruikte zijn SUV om de lijken te vervoeren. Peffer regelde twee crematies en twee begrafenissen, die 22 duizend dollar opbrachten, voordat hij door de mand viel.

Vooruitblik: FC Twente - Feyenoord

Komend weekend staan er weer negen wedstrijden op het programma in de Eredivisie. De users mochten weer kiezen van welke wedstrijd ze een vooruitblik wilden zien. Deze keer is de keuze gevallen op de confrontatie tussen FC Twente en Feyenoord.

Tot nu toe doet FC Twente goede zaken in de vaderlandse competitie. De ploeg van trainer Fred Rutten staat op een mooie vierde plaats. In het duel met Feyenoord kan de oefenmeester geen beroep doen op Luke Wilkshire en Patrick Gerritsen. Het duo is geblesseerd, waardoor ze komende zondag niet mee kunnen spelen. De verwachting is dat Karim El Ahmadi in de wedstrijd tegen de Rotterdammers gewoon mee kan spelen. Eerder deze week moest de speler noodgedwongen afzeggen voor een wedstrijd van het Olympisch voetbalelftal van Marokko. De middenvelder had namelijk teveel last van zijn lies.

Feyenoord vertoeft momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie en zal er alles aan doen om het gat met FC Twente, wat momenteel vijf punten bedraagt, te verkleinen. Dit zal dan waarschijnlijk moeten gebeuren zonder keeper Henk Timmer. Tijdens de training op vrijdag liep hij namelijk een lichte blessure aan zijn lies op. Ook André Bahia is nog een twijfelgeval binnen de selectie van trainer Erwin Koeman. De Braziliaan ondervindt wat problemen met zijn enkel. Komende zaterdag wordt bekeken of het tweetal fit genoeg is om mee te spelen. Tim Vincken en Royston Drenthe zijn beiden fit en zullen komende zondag naar verwachting in actie komen.

In het verleden speelden de ploegen, tot nu toe 40 keer tegen elkaar in het Arke Stadion. FC Twente wist hier negen keer te winnen. Feyenoord deed het wat beter en nam de volle buit dertien keer mee naar Rotterdam. De ploegen moesten de punten maar liefst achttien keer delen. De laatste keer dat de twee club in Enschede in actie kwamen was op 25 september 2005. Toen wonnen de Rotterdammers met 3-1 door treffers van Romeo Castelen (2x) en Dirk Kuijt. Ramon Zomer deed toen wat terug voor de thuisploeg. Of de ploeg van trainer Koeman komend weekend ook weer weet te winnen, dat wordt komende zondag duidelijk. De wedstrijd in het Arke Stadion begint om 12:30 en staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer.

Schoenzoolsurfen

Heb je je ooit afgevraagd hoe de zolen van schoenen op slijtvastheid worden getest? Ik persoonlijk dacht altijd dat het door mannen in witte jassen in een of ander laboratorium werd gedaan.

Maar helaas ik dacht het verkeerd, de slijtvastheid van schoenzolen wordt getetst door een mafkees in een korte broek die zich met een vaartje van 70 mijl per uur (zeg maar iets van 112/113 kilometer per uur) door een auto laat voortslepen, doorstaan ze die test dan kunnen ze de winkel in.

Toch mooi, zelfs op Zaterdag leer je nog iets...

Tiroler seksserveerster wil forse schadevergoeding

OpmerkelijkDe jonge serveerster uit het Italiaanse dorpje Mals in Zuid-Tirol - die een DNA-test eist van 13 mannen - wil 500.000 euro schadevergoeding hebben van de krant die het nieuws openbaarde. De Neue Südtiroler Tageszeitung schreef over de vrouw die wilde weten wie van de 13 mannen de vader van haar pasgeboren kind is.

De vrouw die bediende was in een lokaal café in het dorp werd niet bij naam genoemd door de krant, maar andere journalisten roken bloed en doken als een geit op een haverkist op de affaire. Ze hebben inmiddels haar identiteit achterhaald. De advocaat van de jonge vrouw verklaart nu dat de reputatie van zijn cliënte en haar kind voorgoed om zeep is. De moeder is intussen in psychologische behandeling en eist daarom schadeloosstelling.

Onder de mogelijke papa's bevinden zich lokale politici, ondernemers en de halve voetbalploeg van het dorp.

Met dank aan glasbak voor de submit.

WK Allround: Baanrecord Wennemars

Erben Wennemars is er in geslaagd om tijdens het WK allround in Heerenveen de 1500 meter op zijn naam te schrijven. Denny Morrison werd tweede en Enrico Fabris wist de top drie te completeren.

De eerste Nederlander die tijdens de 1500 meter op het ijs verscheen, was Wouter Olde Heuvel. De Nederlanders moest het in zijn rit opnemen tegen de Canadees Morrison. Onze landgenoot zette een tijd van 1:48,33 op de klokken. In de daaropvolgende rit namen Wennemars en Carl Verheijen het tegen elkaar op. De eerstgenoemde schaatser wist de rit, met een verschil van twee seconden, te winnen. Hij voltooide de race in een tijd van 1:45,19. Dit betekende ook meteen een nieuw baanrecord.

In de elfde rit verscheen Davis op het ijs. De Amerikaan voltooide de schaatsmijl in een tijd van 1:46,10. In de laatste rit kruisten Sven Kramer en Fabris de degens. Uiteindelijk trok de Italiaan aan het langste eind en zette 1:45,97 op de klokken.


De uitslag van de 1500 meter, heren:

#NaamTijd
1Erben Wennemars (Nederland)1:45,19
2Denny Morrison (Canada)1:45,70
3Enrico Fabris (Italië)1:45,97
4Shani Davis (Verenigde Staten)1:46,10
5Carl Verheijen (Nederland)1:47,18
6Sven Kramer (Nederland)1:47,20
12Wouter Olde Heuvel (Nederland)1:48,33

Pedofiel mag niet meer internetten

Icoon InternetEen pedofiel uit het Vlaamse Maarkedal mag van de rechtbank niet meer internetten. Ook mag hij zich niet ophouden in internetcafés. De man stond terecht voor de rechtbank vanwege verkrachting en aanranding van een minderjarig meisje. Hij misbruikte het kind tussen januari 2004 en oktober 2006.

Behalve het internetverbod kreeg hij ook een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Ook moet Nico van der H. zich psychisch laten onderzoeken en moet hij meedoen met een project over seksuele delinquentie. Bovendien verliest de pedofiel voor vijf jaar zijn burgerrechten.

Jongens koken puppy in oven

Icoon ShockingTwee jongens in de Verenigde Staten gaan voor tien jaar de gevangenis in. Een aantal maanden terug vermoordden ze een puppy door het in de oven te stoppen.

De 17-jarige Joshua Moulder en de 19-jarige Justin brachten na het dier gedood te hebben meerdere kinderen uit de buurt naar de plaats van de misdaad. Het tweetal bedreigde de kinderen vervolgens met de dood; als de kinderen alarm zouden slaan zouden ze vermoord worden.

De politie vond de puppy in augustus in een appartementencomplex. Uit nader onderzoek bleek dat de puppy nog in leven was toen het in de oven werd gestopt; het apparaat zat namelijk onder de krassen. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat het tweetal ducttape op de klauwen en het snuitje van de puppy had geplakt. Verder bleek dat het tweetal de puppy met verf overgoten had.

In december stonden de jongens al terecht voor deze en een aantal minder zware misdaden, maar omdat dat proces spaak liep moest de zaak in januari van dit jaar over worden gedaan. De jongens bekenden uiteindelijk schuld.

Beelden van de rechtszaak zijn hier te vinden.

'Generaal X' zocht publiciteit 'martelingen'

Icoon BinnenlandsDe voormalige generaal die de belangrijkste bron zou zijn van het verhaal in de Volkskrant over 'martelingen' door Nederlandse militairen in Irak, zocht hier zelf de publiciteit over.

Dat schrijft de Volkskrant in een zaterdag verschenen reconstructie over de totstandkoming van het verhaal. Achteraf bleek dat justitieel onderzoek is gedaan naar overtredingen en dat er geen aanleiding was voor vervolging, maar dat stond toen niet in de krant.

Een woordvoerder van Defensie zegt blij te zijn met de reconstructie, waar minister Henk Kamp (Defensie) om heeft gevraagd. De publicatie zal worden meegenomen in het onderzoek dat de minister momenteel laat uitvoeren naar de mogelijkheid aangifte tegen de oud-topman te doen. Het zou gaan om oud-bevelhebber van de marechaussee generaal b.d. Cees Neisingh. Kamp denkt voor dinsdagmiddag uitsluitsel over aangifte te kunnen geven.

Generaal X
Volkskrantredacteur Jan Hoedeman kwam volgens de reconstructie met 'Generaal X' in contact door een oud-journalist die verklaarde dat de generaal in zijn maag zat met een voorval uit Irak waarbij militairen over de schreef waren gegaan en dat hij in contact wilde komen met een journalist die dat zou uitzoeken. Hoedeman beschrijft in zijn verhaal diverse bronnen te hebben gesproken en geraadpleegd.

Volgens NRC Handelsblad van zaterdag erkent Neisingh dat hij ''tamelijk druk'' is geweest met de Volkskrantjournalist. Hij zou de mogelijke mishandeling aan de orde hebben gesteld in een ,,breed kader'' van juridische problemen rond vredesmissies. ''Ik had nooit het gevoel dat het verhaal alleen over mishandelingen zou gaan.''

Dronkelap rijdt op drie wielen naar huis

Icoon OpmerkelijkEen dronken automobilist reed in een auto met slechts drie wielen van Arnhem naar Ede. Agenten zagen de man vrijdagochtend om vier uur rijden in een auto waarvan het linkervoorwiel ontbrak.

De 38-jarige man uit Ede bleek na een blaasproef 4,5 keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan. Het ontbrekende wiel werd teruggevonden in Arnhem. De man heeft zijn rijbewijs in moeten leveren.

Pechtold: houdt ideologie uit de Grondwet

De nieuwe regeringscoalitie CDA, PvdA en ChristenUnie wil onderzoeken of het recht op leven moet worden opgenomen in de preambule van de Grondwet. D66-leider Alexander Pechtold vindt dat geen goed idee.

''Ik ben tegen aanpassingen van grondwetteksten die zijn gebaseerd op ideologische gronden. Dat verscherpt alleen maar controverses in de samenleving. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen bij de grondwet'', zei hij zaterdag.

Pechtold verwijt vooral de PvdA er aan mee te werken dat die ideologie nu ook doordringt in de spreekkamer van de artsen door het afbreken van een zwangerschap binnen zestien dagen (de zogenoemde overtijdbehandeling) op te nemen in de abortuswet en het plan om artsen vrouwen te laten wijzen op alternatieven voor abortus.

De PvdA is daar in het verleden altijd tegen geweest. Tweede Kamerlid Chantal Gillárd van de PvdA reageerde op BNR Nieuwsradio op die kritiek met de woorden dat zij tevreden is dat abortus met het akkoord nog steeds mogelijk is.

WK Allround: Wüst slaat gat op 1.500 meter

Ireen Wüst heeft laten zien dat ze zeker een grote kanshebster is om de wereldtitel te behalen. Ze won zojuist de 1.500 meter in een tijd van 1.54,05, en was daarmee een stuk sneller dan haar concurrentes Friesinger en Klassen.

De Russische Jekaterina Lobysheva had met 1.59,61 lange tijd de snelste tijd. De Canadese Christine Nesbitt wist van die tijd met 1.56,08 een heel stuk vanaf te halen. Anni Friesinger en Claudia Pechstein namen het in de achtste rit tegen elkaar op. Friesinger wist een voorsprong te nemen op haar landgenote, de tijd van Nesbitt wist ze verrassend genoeg maar net te verberen naar 1.55,90.

Ireen Wüst moest, vanwege het ziek zijn van Renate Groenewold, in de rit daarna alleen rijden. Ze wist een kleine voorsprong te nemen op de tijd van Friesinger, en met nog één ronde te gaan leek dat niet meer stuk te kunnen gaan. Ze finishde in een tijd van 1.54,05, een nieuw baanrecord, en net boven het Nederlands record, dat met 1.54,03 op haar naam staat.

Cindy Klassen, houdster van het wereldrecord, nam het in de rit daarna op tegen haar landgenote Clara Hughes. Ze wist de tijd van de Nederlandse niet te verbeteren en kwam uit 1.56,37. Martina Sáblikova, de Europees kampioene, voelde zich niet 100 procent, maar kwam toch aan de start in de laatste rit tegen Paulien van Deutekom. Van Deutekom wist de Tsjechische te verslaan en finishde uiteindelijk in 1.56,97, de vijfde tijd.Uitslag 1.500 meter
#NaamTijd
1Ireen Wust (NED) 1.54,05
2Anni Friesinger (Dui)1.55,90
3Christine Nesbitt (Can)1.56,08
4Cindy Klassen (Can)1.56.37
5Paulien van Deutekom (NED)1.56,97
7Marja Vis (NED)1.58,02

Jongens veroorzaken rioolontploffing

Icoon PolitieVijf jongens hebben in Roermond een ontploffing veroorzaakt in het riool. De knapen goten benzine in een afvoerputje in de Adelaarshorst en staken de vloeistof vervolgens aan met een aansteker.

Enkele putdeksels kwamen in Roermond omhoog. In een aantal woningen spoot water uit de wc. De politie arresteerde twee zestienjarige jongens. Drie andere jongens worden nog gezocht. Bij de ontploffing raakten geen personen gewond. De brandweer heeft het riool goed doorgespoeld.

Arrestaties na invallen in internetcafés

Icoon InternetDe politie heeft deze week 21 verdachten aangehouden na invallen in drie internetcafés in Amsterdam-Zuidoost. Twaalf van de verdachten bleken zich bezig te houden met het versturen van spam, de negen anderen waren illegaal in Nederland. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De politie Kennemerland heeft dit zaterdag bekendgemaakt.

De Bovenregionale Recherche deed de invallen in het kader van een onderzoek naar West-Afrikaanse criminele netwerken, die vanuit internetcafés grote hoeveelheden spam versturen. De politie heeft in de internetcafés harde schijven en valse identiteitsbewijzen in beslag genomen.

De politie heeft in het onderzoek naar oplichting door West-Afrikaanse netwerken sinds oktober 2006 al 59 verdachten aangehouden. De verdachten benaderen hun slachtoffers via e-mail en vertellen dat die een groot geldbedrag kunnen krijgen, bijvoorbeeld door een erfenis, loterij of een investering. Om voor de erfenis of loterij in aanmerking te komen, dienen slachtoffers zelf eerst een geldbedrag te betalen. Slachtoffers die aangifte hebben gedaan, hebben volgens de politie al een groot geldbedrag aan de oplichters betaald, variërend van 8500 euro tot 2,5 miljoen.

De West-Afrikaanse oplichters zijn in en vanuit Nederland actief met hun praktijken. Ze benaderen wereldwijd via brieven, faxen of e-mail mensen met lucratieve financiële voorstellen. De slachtoffers komen veelal uit Europa en Amerika.

Vreven tegen Ajax op de bank

Stijn Vreven begint morgen in de competititewedstrijd tegen Ajax op de bank. De aanvoerder van ADO Den Haag moest afgelopen wedstrijd een schorsing uitzitten en speelde zich niet meteen weer in de basis.

Trainer Lex Schoenmaker heeft Vreven gepasseerd, die de plek vrij maakt voor Said Bakkati. De oud-speler van SC Heerenveen maakte tegen FC Twente een goede indruk en zal tegen de Amsterdammers Ajax als rechtsback in de basis starten.

WK-goud voor Russische biatleten

Bij het wereldkampioenschap biatlon in het Italiaanse Antholz heeft Rusland de wereldtitel veroverd op de 4x7,5 km estafette bij de mannen.

Ivan Tsjeresov, Maksim Tsjoedov, Dmitri Jarotsjenko en Nikolai Kroeglov bleven Noorwegen, die het zilver pakte, ruim een minuut voor. De Duitse ploeg, die vorig jaar in Turijn goed was voor olympisch goud, finishte op meer dan anderhalve minuut van de Rusland.

Vooral bij het schieten lieten de Russen hun klasse zien: Er werd slechts één misser genoteerd, terwijl de Noren (11) en de Duitsers (13) het doel veel vaker misten.De FOK!sport-vraag

Wie verslaat bijna alle F1-races voor FOK!sport?

Stuur je antwoord voor zondag 11-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Mogelijk nieuwe Armed Assault demo

Bohemia heeft bekend gemaakt dat er een grote kans is dat er nog een tweede demo van Armed Assault zal verschijnen na de West-Europese launch op 16 februari. Dit vertelde de ontwikkelaar in een interview met Eurogamer. De reden voor een tweede demo zit 'em in de framerate issues uit de eerste demo; deze zou verre van geoptimaliseerd zijn en dus over het algemeen voor geen meter lopen. Bohemia zei ook dat de volledige versie uiteindelijk altijd beter draait, omdat er meer te tweaken valt.

Vind een PS3 en krijg $ 1200,-

Jack Tratton (Sony) is er verzekerd van dat de PS3 razend snel verkoopt in Amerika. Hij is er zelfs zo zeker van dat de PS3 niet langer dan 5 minuten in voorraad is dat hij 1200 dollar belooft aan degene die een winkel kunnen vinden die PS3's op voorraad heeft: If you can find a PS3 anywhere in North America that's been on shelves for more than five minutes, I'll give you 1,200 bucks for it. I can get any retail buyer on the phone with you and get them to verify that there's not a single retail location in America where there's a PlayStation 3 on the shelf for sale. They've all been sold in a matter of minutes

Een dergelijke actie is helaas nog niet voor Europa aangekondigd.

Manhunt 2 onder vuur

Een tijdje geleden kondigde Rockstar Manhunt 2 aan en de game ligt nu al onder vuur. Het spel gaat over een ter dood veroordeelde man die via camera's wordt gevolgd terwijl hij wordt opgejaagd door ander tuig. Rockstar moest in 2004 naar de rechtbank voor een moordzaak in Engeland, want de game Manhunt zou toen hebben aangezet tot een moord. Nu de nabestaanden van het slachtoffer hebben gehoord dat deeltje twee in de maak is zijn ze furieus. Rockstar heeft echter al gezegd dat ze niet zo moeten zeuren, want de rechtbank heeft de zaak toen geseponeerd; de game zou niets te maken hebben met de moord.Goed en slecht nieuws voor Virtua Fighter

Er is vandaag zowel goed als slecht nieuws te melden over Virtua Fighter 5. Allereerst het goede nieuws. Virtua Fighter 5 heeft op de dag van de Japanse release meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Hiermee is er weer eens een PS3 game die echt goed verkoopt in Japan. We kunnen volgende week Virtua Fighter 5 waarschijnlijk wel terugvinden in de softwareverkopen vanuit Japan. Of de PS3 zelf hier ook een boost mee gekregen heeft is nog niet bekend, daarvoor moeten we ook nog even wachten.

Het slechte nieuws heeft indirect met VF te maken. SEGA heeft speciaal voor de game een arcade stick ontworpen die met de PS3 te gebruiken is. Helaas heeft SEGA deze allemaal terug moeten halen omdat een groot deel defect is.

Nucleaire detectoren beschermen New York

Icoon TerrorismeNew York zal door het plaatsen van detectoren worden beschermd tegen atoom- en/of vuile bommen. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid vrijdag besloten.

De speciale apparaten zullen op tal van plaatsen worden gezet om te voorkomen dat er over land een dergelijke bom naar de miljoenenstad kan worden vervoerd. Het project zal in eerste instantie 46 miljoen dollar gaan kosten en moet dit jaar nog operationeel zijn.

Na de aanslagen op 11 september 2001 is de beveiliging in en rond New York sterk aangescherpt. Er waren al dergelijke detectoren geplaatst om ervoor te zorgen dat de bommen niet over de zee naar de stad getransporteerd kunnen worden.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Voor 13 februari hebben vier ambtenarenvakbonden een landelijke actiedag in Den Haag aangekondigd. Voor de Rijks-cao ligt een stevige looneis op tafel. De actieleus luidt "Werken bij het Rijk, waardeer het nu!".
Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dus in de nacht van 13 op 14 februari is er topdrukte bij TNT Post. Ze beloven dat ze alles op tijd gaan bezorgen: "Maak en verzend de kaart op 13 februari vóór 18.00 uur en hij ligt de volgende dag op de mat bij je geliefde!"
Op 17 februari wonen prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien in Bamako, Mali de wereldpremière bij van Bintou Were, een Sahel Opera.

Politiek
Op 13 februari debatteert de Tweede Kamer over de herstructurering van de Raad van State.
Op 16 februari bespreekt de SER het ontwerpadvies 'Arbeidsmarktpositie allochtone jongeren'.
Op 16 februari gaat de Tweede Kamer met Krokusreces.

Sport
Op 14 en 15 februari spelen Ajax en AZ hun eerste derde ronde wedstrijd in de UEFA Cup. Ajax gaat op bezoek bij Werder Bremen en AZ reist af naar Turkije voor de wedstrijd tegen Fenerbahce.
Op 17 februari vindt het NK Atletiek (indoor) plaats in Gent.
Op 17 en 18 februari wordt er weer geschaatst. Dit keer voor de World Cup in Erfurt, Duitsland. De 1500m, 5000m (dames) en 10.000m (heren) alsmede de teamachtervolging staan op het programma.

Grote vrouwenhandelbende opgerold

MisdaadGisteren hebben de Duitse en Nederlande politie in een gezamenlijke actie een bende gewelddadige Turkse vrouwenhandelaren opgepakt. Er werden 12 arrestaties verricht, waarvan de helft in Nederland (Amsterdam, Vinkeveen en Assendelft).

De verdachten zouden 90 vrouwen in Amsterdam, Utrecht en Alkmaar hebben gedwongen tot prostitutie. In de hoerenbuurten van die plaatsten werden de vrouwen te werk gesteld. De slachtoffers werden volgens de Nationale Recherche uitgebuit en waren volstrekt afhankelijk van de handelaren. Ze moesten ze zich twaalf uur per dag, veelal onder mensonterende omstandigheden, beschikbaar stellen aan klanten. Bodyguards van de organisatie bewaakten de vrouwen. De slachtoffers komen uit Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië, Bulgarije en Ierland.

Het is de grootste bende vrouwenhandelaren die is opgerold uit de geschiedenis van de Nationale Recherche. In Duitsland assisteerde de Nederlanders hun Duitse collega's bij de arrestatie van vier verdachten die met hoge snelheid op weg waren naar een vliegveld. Mogelijk wilden ze naar Turkije vluchten. Ze zullen aan Nederland worden uitgeleverd.

Vrouwen hebben vaker geldgeheimen

Icoon FinancieelVrouwen hebben vaker geheimen over geld dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). 1350 mensen werden ondervraagd over geld en relatie. 29 procent van de vrouwen gaf aan geldgeheimen te hebben tegenover de partner. Ze liegen over de prijs van een aankoop, houden geld achter of doen een uitgave stiekem. Twaalf procent heeft zelfs een geheim spaarpotje.

Van de samenwonende mannen zegt maar zestien procent een geldgeheim te hebben. Bij mensen met een laag inkomen komen dergelijke geheimen vaker voor.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het onderwerp geld vaak leidt tot ruzies binnen relaties. Ruim de helft van de stellen zegt wel eens ruzie te maken over geld. Het bestedingspatroon van de vrouw is het vaakst aanleiding voor de ruzies.

Terwijl mannen vaker bereid zijn dingen te doen voor geld, laten vrouwen zich vaker verleiden tot een impulsaankoop. Een kwart van de vrouwen koopt vaak spullen zonder na te denken of de aankopen wel echt nodig zijn. Veertien procent van de mannen geeft toe zich hier vaak schuldig aan te maken.

Politie zoekt vermiste verliefde tieners

PolitieDe politie zoekt sinds woensdag naar twee jonge tieners uit Utrecht. Het gaat om de 13-jarige Romy Heesbeen uit Den Dolder en de 14-jarige David Maltha uit Bilthoven. Die laatste is de zoon van Zwartboek-producent San Fu Maltha.

De twee tieners zijn verliefd en hebben al enige maanden verkering. Ze willen later met elkaar trouwen, zo hebben ze wel eens gezegd. Het vermoeden bestaat dat de kalverliefde de reden is van hun vertrek, maar zeker is dat niet.

Gistermiddag kregen de moeders van Romy en David ieder wel een sms'je van hun vermiste kinderen, maar dat stelde hen niet gerust. Het taalgebruik week af van gebruikelijk en het telefoonnummer waarmee de berichten waren verzonden, klopte niet. De eigen mobiele telefoons van de kinderen zijn al dagen onbereikbaar. Mogelijk hebben ze hulp gekregen van een ouder persoon om te verdwijnen.

De twee zijn het laatst gesignaleerd in Amsterdam. Iedereen met informatie wordt dringend gevraagd contact op te nemen met de politie Utrecht op nummer 0900-8844.Romy en David

Sauerbreij stelt teleur in Rusland

Nicolien Sauerbreij heeft haar zevende plaats van vorige maand op de parallelslalom bij wereldbekerwedstrijden in Nendaz geen goed vervolg kunnen geven. De Nederlandse snowboardster stelde gisteren in het Russische Sjoekolovo teleur met een 23e plaats. De Oostenrijkse Heidi Neururer greep de winst.

Bij de heren deed er één Nederlander mee, Martijn Fijma. Hij eindigde als 33e. De Zwitser Marc Iselin pakte de overwinning.

Norwegian Wood in de brievenbus

Ik leid een eenvoudig bestaan, enigszins saai zelfs. Ik werk, eet, slaap en zit achter de computer. De laatste tijd probeer ik tevergeefs inspiratie op te doen voor een stukje hier op de weblog.
Het was dus weer eens tijd om uit te gaan, naar de film, met Frenny, een vriendin. Zij is zo'n beetje het tegenovergestelde van mij: kleurrijk, outgoing, creatief en nooit te beroerd om mij van inspiratie te voorzien.

Echter, noch de film, noch Frenny zijn de hoofdinspiratie voor dit stukje. Die eer komt toe aan een boek. Een boek in mijn brievenbus. Ik vond het toen ik terug- kwam van de film. Naam van het boek: Norwegian Wood, schrijver: Haruki Murakami. Geen briefje erbij, afzender dus onbekend. Frenny, inmiddels ook thuis en online, wees me erop dat dit al het zoveelste "cadeau" was dat ik kreeg. Rond Sinterklaas een chocoladeletter met gedicht zonder afzender, met Kerst een kerstbal aan mijn stuur en nu een boek. Nu bleken niet alle cadeaus voor mij maar toch.

Ik had nog nooit van het boek gehoord. Vroeger was dat een probleem, nu hebben we internet. Ik was dus zo weer bijgesurft: een nostalgisch verhaal over verlies en sexualiteit. Dat laatste maakte meteen Frenny verdacht. Zij heeft namelijk de ogenschijnlijk onstuitbare neiging om over sex te praten. Frenny bezwoor me echter dat dit geen actie van haar was. Ook de tekst van het gelijknamige liedje van The Beatles gaf me geen enkel aanknopingspunt. Het was inmiddels ook al laat, dus ik ging slapen. En vergat het boek.

En dat was zo gebleven als Frenny mij er een paar dagen later niet naar had gevraagd. Ik had er niet meer over nagedacht maar doordat ze me er attent op maakte, schoot mij een opmerking van een andere vriendin door het hoofd. Zij was op die bewuste dag bij mij in de buurt geweest. Ik greep meteen naar mijn telefoon, belde haar en legde de kwestie voor. En jahoor, zij had het boek in mijn brievenbus gedaan.

En zo eindigt dit verhaal met een sisser. Die vriendin is namelijk niet alleen vriendin maar ook een ex. Ze had het boek ooit eens geleend van de vrouw van mijn broer. En was het vergeten terug te geven.
Ik leid een eenvoudig bestaan, enigszins saai zelfs.

Totti denkt nog niet aan terugkeer

Francesco Totti is niet van plan om voorlopig terug te keren in de nationale voetbalploeg van Italië. Na de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk vorig jaar stopte de 30-jarige spits tijdelijk.

De nieuwe bondscoach van de Italiaanse ploeg, Roberto Donadoni, wil Totti graag weer in zijn selectie opnemen vanwege de matige resultaten van Italië in de EK-kwalificatie. "Op dit moment heb ik betere dingen te doen", aldus Totti gisteren.

Anna Nicole Smith voorlopig niet begraven

ShowbizzHet donderdag plotseling overleden fotomodel Anna Nicole Smith, mag voorlopig niet worden begraven. Een rechter heeft dat besloten in een spoedprocedure die de advocaten van haar ex-vriend Larry Birkhead hebben aangespannen na haar dood.

Smith was met Birkhead verwikkeld in een rechtszaak over de vaderschap van haar bijna vijf maanden oude dochter. Birkhead beweert dat hij de vader is van het kind, maar Smith zei dat haar huidige geliefde, Howard Stern, de vader is van de in september geboren Dannielyn.

De advocaten van Birkhead hadden een DNA-monster willen nemen van Smith, maar dat wees de rechter vooralsnog af. Het lichaam van de voormalige playmate mag van hem echter niet ter aarde worden besteld voor 20 februari, de datum waarop een zitting van de zaak rond het vaderschap is gepland.

Autopsie
Op het lichaam van Smith wordt momenteel autopsie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Haar moeder en haar jongere zus verklaarden op televisie dat er waarschijnlijk drugs in het spel waren. Met beide vrouwen had Smith overigens weinig contact. Verscheidene getuigen meldden dat de ex-playmate grieperig was voor haar dood.

Beelden van de mislukte reanimatie van Smith zijn overigens te koop aangeboden. Smith verkreeg wereldwijde bekendheid als model voor het jeansmerk Guess en als kortstondige en jeugdige echtgenote van een hoogbejaarde multimiljonair die kort na het huwelijk overleed. Smith was bij haar dood nog steeds in een rechtszaak verwikkeld met de erfgenamen van haar ex en had weinig van de miljoenen gezien.Anna Nicole als playmate

CD: Doe Maar - Echt Alles

SubheaderHet is 25 jaar geleden dat de "De Bom" in de hitparade verscheen, en nu verschijnt de verzamelaar met echt alles wat in de hoogtijdagen van Doe Maar, tussen 1979 en 1984, is verschenen. Totaal 55 nummers zijn in een gelimiteerde uitgave verzameld op 3 cd's. Uiteraard in de felle neonroze en groene kleuren die we van Doe Maar kennen. De nummers die ze gemaakt hebben tijdens hun eenmalige Comeback in 2000 Naast de drie cd's zit er een klein boekwerkje bij met daarin opgenomen heel veel informatie over de band en de bandleden. Uiteraard is het geheel voorzien van meerdere foto's van de band. Naast deze uitgave zal dit jaar ook de musical over Doe Maar verschijnen.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

10 februari

2006
- Egypte wint de Afrika Cup op strafschoppen van Ivoorkust.
- De Dallas Mavericks winnen in de NBA hun dertiende wedstrijd op rij.

2005
- Takuma Sato schrijft voor de tweede keer in twee dagen een BAR af tijdens testritten.
- Scheidsrechter Robert Hoyzer wordt geschorst door de Duitse voetbalbond in verband met een omkoopschandaal.

2004
- Mario Basler wordt zes wedstrijden geschorst en krijgt een boete van 15.000 euro voor het uitschelden van een scheidsrechter in de voetbalcompetitie van Qatar. Hij kreeg tijdens de wedstrijd al rood.
- Philip Cocu zegt af voor de oefeninterland tussen Nederland en de Verenigde Staten. Hij is geblesseerd aan het rechterbeen.
- Minardicoureur Zsolt Baumgartner komt in de problemen als de Hongaarse overheid een sponsorbedrag van vier miljoen dollar intrekt. Het geld wordt herverdeeld onder sociale projecten in het land.

2003
- Het nationale elftal van de Verenigde Staten verliest een oefenduel tegen Jong Argentinië met 1-0.

Wederom goud voor Pärson

In eigen land blijkt Anja Pärson onverslaanbaar. De Zweedse won vrijdag bij de wereldkampioenschappen ski in Åre de tweede gouden medaille in vier dagen tijd. Na de super-G was Pärson ook de snelste op de supercombinatie.

Op de afdaling maakte de Zweedse het verschil. De voorsprong die ze bij die discipline op haar concurrentes nam, bleek te groot om ongedaan te maken bij de slalom. Daarbij eindigde Pärson als vijfde. Ze had in totaal 1.57,69 nodig voor de supercombinatie. De Amerikaanse Julia Mancuso pakte het zilver, Marlies Schild uit Oostenrijk eindigde als derde.

Politieauto ramt woonhuis

Icoon Politie In het Brabantse Kaatsheuvel heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag een politieauto in de voorgevel van een woonhuis geboord. De agenten hadden net de achtervolging ingezet op een auto die een stopteken van de politie had genegeerd, maakte de politie bekend.

In plaats van de bocht linksaf te nemen, schoot de surveillancewagen op de Hoge Zandschel rechtdoor en ramde de woning. De voorkant van de auto kwam in een hoek van de woonkamer tot stilstand. De agenten liepen geen kwetsuren op.

De bewoners lagen boven te slapen en kwamen met de schrik vrij. "Ze waren geschrokken maar waren er redelijk nuchter onder.", aldus een politiewoordvoerder. De brandweer heeft de voorgevel van het huis gestut.

De auto die werd achtervolgd, is ontkomen. Waarom de agenten een stopteken hadden gegeven en de auto wilden controleren, is nog niet duidelijk. De politie kan daar mogelijk in de loop van de dag meer over zeggen.


Foto: ABM Heijblom | De bewoners kwamen met de schrik vrij

Livorno - Espanyol achter gesloten deuren

De UEFA Cupwedstrijd tussen Livorno en Espanyol van aankomende woensdag wordt achter gesloten deuren afgewerkt. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend.

Het besluit van de Europese voetbalbond volgt op maatregelen van de Italiaanse regering. Naar aanleiding van de rellen bij de competitiewedstrijd Catania-Palermo, waarbij een politieagent om het leven kwam, is publiek alleen nog welkom in veilige stadions. In totaal zijn dat zes van de in totaal 31 stations. Het stadion van Livorno staat op de 'zwarte lijst'.

Ook Parma moet op 22 februari de thuiswedstrijd tegen het Portugese Sporting Braga waarschijnlijk spelen zonder toeschouwers. De UEFA zal daar volgende week een definitief besluit over nemen.

TVM wil verder met Van Deutekom

TVM wil verder met Paulien van Deutekom. Dit seizoen rijdt de 26-jarige schaatsster op proef bij de ploeg van trainer Gerard Kemkers. Kemkers is echter zeer tevreden over de specialist op de middenafstanden, en wil haar definitief inlijven.

De Zuid-Hollandse, die dit weekeinde deelneemt aan het WK allround, maakte deel uit van de gewestelijke selectie van Zuid-Holland. Vorig jaar sloot zij zich in het voorjaar aan bij TVM.De FOK!sport-vraag

Wie verslaat bijna alle F1-races voor FOK!sport?

Stuur je antwoord voor zondag 11-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Film: The Prestige


Christopher Nolan maakte in 2000 voor het eerst furore met Memento. Niet in de laatste plaats door het in omgekeerde volgorde vertellen van het verhaal. Daarna maakte hij het vrij onopvallend gebleven, maar zeker niet slechte Insomnia en als laatste wapenfeit was er natuurlijk de superhit Batman Begins, waarmee hij de Batman franchise nieuw leven inblies. Nu komt Nolan met The Prestige. Eén van de twee illusionisten films die zo ongeveer gelijktijdig werden gemaakt. De ander zijnde uiteraard The Illusionist. Beide films zijn overigens wel degelijk zeer verschillend qua uitwerking.

Uitslagen Jupiler League speelronde 27

Vrijdagavond is in de Jupiler League de 27ste speelronde afgewerkt. Koploper RBC verloor van VVV Venlo en moest de koppositie afstaan aan De Graafschap.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC Den BoschDe Graafschap0-4
FC OmniworldFC Volendam0-0
Stormvogels TelstarStormvogels Telstar1-2
FC DordrechtHaarlem4-0
FC EindhovenGo Ahead Eagles0-4
AGOVV ApeldoornTOP Oss0-2
BV VeendamMVV2-1
VVV-VenloRBC Roosendaal3-1
FC ZwolleHelmond Sport5-0
Fortuna SittardCambuur Leeuwarden2-1

Ranglijst

#clubgespeeldwinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1De Graafschap27185462-2759
2RBC Roosendaal27176464-2857
3FC Dordrecht27164759-2952
4VVV-Venlo27157547-3152
5BV Veendam271211449-3047
6FC Den Bosch27136841-3445
7Go Ahead Eagles27128741-3044
8FC Volendam271110637-2743
9FC Emmen271071046-4437
10Stormvogels Telstar271051246-4535
11Haarlem27810933-3834
12FC Omniworld27871239-5331
13FC Zwolle27791142-3730
14MVV27781230-3929
15Cambuur Leeuwarden27851429-4429
16TOP Oss27851440-6029
17Fortuna Sittard27751524-4326
18AGOVV27661533-5324
19FC Eindhoven27471632-6319
20Helmond Sport27471625-6419

Programma

ThuisUit
De GraafschapFortuna Sittard
TOP OssFC Omniworld
Go Ahead EaglesHelmond Sport
RBC RoosendaalBV Veendam
FC DordrechtFC Den Bosch
AGOVVFC Zwolle
FC EmmenMVV
Cambuur LeeuwardenFC Eindhoven
HaarlemVVV-Venlo
FC VolendamStormvogels Telstar

Wees ze de baas, Klaas!

Vorig seizoen was hij dé man: Klaas-Jan Huntelaar, spits van Ajax. Na een fantastische eerste seizoenshelft bij Heerenveen stapte de nuchtere goaltjesdief over naar Amsterdam. Ajax maakte een zwak seizoen door en snakte naar verlossing. Huntelaar kwam, zag en overwon. Zijn treffers hielpen Ajax in de juiste richting en de club kwalificeerde zich dankzij het vreemde fenomeen play-offs alsnog voor de voorronde van de Champions League. En passent veroverden de Amsterdammers de beker, uiteraard met Klaas als scherprechter in de finale. Huntelaar was de grote held!

Voetbalwedstrijd ontaardt in massaal gevecht

Icoon Voetbal Een oefenwedstrijd in Engeland is ontaard in een grote veldslag. Meer dan vijftig spelers, trainers en toeschouwers besloten met elkaar op de vuist te gaan. Videobeelden laten zien dat de wedstrijd van het Chinese Olympische team tegen de Engelse club Queens Park Rangers mogelijk nog bloederiger was dan Nederland-Portugal tijdens het afgelopen WK.

Aan het einde van de wedstrijd konden de Chinezen hun frustratie niet meer in bedwang houden over het fysieke spel van de Engelsen. De Chinese verdediger Zheng Tao viel plotseling een Engelsman aan door omhoog te springen en hem een klap voor z'n kop te geven. De Engelsman sloeg terug en een maatje van hem schoot snel te hulp. Daarna kwamen beide elftallen naar het gevecht toegestormd en ontaarde het geheel in een massale vechtpartij op het veld.

"Het leek wel het einde van de wereld", zo verklaart een getuige. Tao, die het gevecht begon, werd het hardste toegetakeld door de spelers. Hij moest bewusteloos afgevoerd worden naar het ziekenhuis en heeft waarschijnlijk zijn kaak gebroken. Bij de overige spelers werden geen ernstige wonden aangetroffen. Ratomir Dujkovic, de coach van de Chinezen, geeft toe dat zijn spelers erg slecht gereageerd hebben op het fysieke spel van de Engelse club. "Dat is nu eenmaal de stijl in Engeland. Maar dat zou geen reden mogen zijn om te beginnen vechten", laat hij weten tegen de pers.Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Belg wint 100 miljoen euro in EuroMillions

Icoon Buitenlands Het Bruto Binnenlands Product van België stijgt weer een beetje. Een Belgische lottospeler heeft namelijk 100 miljoen euro gewonnen in de EuroMillions-loterij. Hij had als enige deelnemer in Europa alle vijf cijfers en de twee bonusgetallen goed. Dat bleek uit te trekking in Parijs, die rechtstreeks uitgezonden werd op de Franse zender TF1.

Het is de op een na hoogste geldprijs die ooit in Europa is uitgekeerd. Alleen de EuroMillions-trekking van juli 2005 was nog sensationeler: een Ierse speelster won toen 115 miljoen euro. Alleen in de Verenigde Staten worden hogere prijzen uitgekeerd dan in EuroMillions. In de Amerikaanse Powerball-loterij werd in februari 2006 de grootste geldprijs ooit uitgekeerd: 280 miljoen euro.

EuroMillions is sinds 2004 actief in de meeste landen die in 2002 de euro hebben ingevoerd. Alleen Nederland, Duitsland, Griekenland en Italië doen niet mee. Nederland doet niet mee omdat de regering het meedoen aan kansspelen niet wil bevorderen.

Massa: 'BMW is favoriet'

Na enkele testdagen is het voor Felipe Massa duidelijk, er is één team waar hij komend seizoen veel van verwacht en dat is BMW Sauber F1.

Volgens de Scuderia Ferrari is BMW het team wat de afgelopen tests het meest consistent is geweest. "McLaren Mercedes ziet er op dit moment erg snel uit, maar voor mij is BMW het sterkste op dit moment", vertelt de Braziliaan, "Ik was al onder de indruk van BMW in Valencia, maar in Jerez hebben ze ook erg interessante tests afgerond. De McLaren is de snelste wagen over één ronde, maar als het om betrouwnaarheid gaat heeft BMW het meeste laten zien. Op dit moment schat ik ze hoger in dan Ferrari en McLaren."

Volgens Massa mag ook Renault F1 nog niet vergeten worden: "De R27 ziet er goed uit, maar we weten niet wat hun testprogramma is en met hoeveel benzine ze steeds gereden hebben."

Door de regen die Ferrari overal lijkt te achtervolgen hebben ze bij het Italiaanse team inmiddels een kleine tegenslag te verwerken: "We zijn hier gekomen om veel kilometers te maken en om de wagen te leren kennen, maar door de regen hebben we niet altijd ons programma af kunnen ronden. Je kunt niet de risico's nemen die je normaal in het droge neemt en je weet niet altijd of nieuwe dingen die je test ook daadwerkelijk werken."

Vooruitblik Masters of Darts

Vandaag, zaterdag 10 februari gaan de Masters of Darts weer van start. In dit toernooi nemen de vijf beste Nederlanders en de beste vijf Engelse spelers het tegen elkaar op. Op FOK!sport zullen wij je dagelijks op de hoogte houden van dit dartsevenement.

Het darten werd jarenlang gedomineerd door Phil Taylor van de Professional Darts Competition en Raymond van Barneveld van de British Darts Organisation.

In voorgaande jaren namen aan het toernooi ook BDO spelers deel. Doordat alle deelnemers in deze editie van de Masters overgestapt zijn naar de PDC of al voor deze bond speelden, is het nu een wedstrijd Nederland - Engeland tussen PDC darters geworden.

Nederland en Engeland leveren beiden vijf spelers in deze competitie. Voor Nederland zullen Raymond van Barneveld, Jelle Klaassen, Michael van Gerwen, Roland Scholten en Vincent van der Voort aantreden. Engeland zal de spelers Phil Taylor, Colin Lloyd, Mervyn King, Peter Manley en Wayne Mardle laten uitkomen op dit spraakmakende toernooi.

Discovery stopt met sponsoring

Televisiezender Discovery Channel zal na dit seizoen stoppen met sponsoring van de Discovery Channel PCT.

Dit besluit werd vrijdag door teammanager Bill Stapleton, die jarenlang tevens de zaakwaarnemer van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong was, bekend gemaakt. Discovery nam in 2005 de sponsoring over van US Postal en won dat jaar met Lance Armstrong de Tour de France. Ook dit jaar lijkt de ploeg met Ivan Basso weer een serieuze kanshebber te hebben.

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.