Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Voor 13 februari hebben vier ambtenarenvakbonden een landelijke actiedag in Den Haag aangekondigd. Voor de Rijks-cao ligt een stevige looneis op tafel. De actieleus luidt "Werken bij het Rijk, waardeer het nu!".
Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dus in de nacht van 13 op 14 februari is er topdrukte bij TNT Post. Ze beloven dat ze alles op tijd gaan bezorgen: "Maak en verzend de kaart op 13 februari vóór 18.00 uur en hij ligt de volgende dag op de mat bij je geliefde!"
Op 17 februari wonen prins Friso, prinses Mabel, prins Constantijn en prinses Laurentien in Bamako, Mali de wereldpremière bij van Bintou Were, een Sahel Opera.

Politiek
Op 13 februari debatteert de Tweede Kamer over de herstructurering van de Raad van State.
Op 16 februari bespreekt de SER het ontwerpadvies 'Arbeidsmarktpositie allochtone jongeren'.
Op 16 februari gaat de Tweede Kamer met Krokusreces.

Sport
Op 14 en 15 februari spelen Ajax en AZ hun eerste derde ronde wedstrijd in de UEFA Cup. Ajax gaat op bezoek bij Werder Bremen en AZ reist af naar Turkije voor de wedstrijd tegen Fenerbahce.
Op 17 februari vindt het NK Atletiek (indoor) plaats in Gent.
Op 17 en 18 februari wordt er weer geschaatst. Dit keer voor de World Cup in Erfurt, Duitsland. De 1500m, 5000m (dames) en 10.000m (heren) alsmede de teamachtervolging staan op het programma.