Anna Nicole Smith voorlopig niet begraven

ShowbizzHet donderdag plotseling overleden fotomodel Anna Nicole Smith, mag voorlopig niet worden begraven. Een rechter heeft dat besloten in een spoedprocedure die de advocaten van haar ex-vriend Larry Birkhead hebben aangespannen na haar dood.

Smith was met Birkhead verwikkeld in een rechtszaak over de vaderschap van haar bijna vijf maanden oude dochter. Birkhead beweert dat hij de vader is van het kind, maar Smith zei dat haar huidige geliefde, Howard Stern, de vader is van de in september geboren Dannielyn.

De advocaten van Birkhead hadden een DNA-monster willen nemen van Smith, maar dat wees de rechter vooralsnog af. Het lichaam van de voormalige playmate mag van hem echter niet ter aarde worden besteld voor 20 februari, de datum waarop een zitting van de zaak rond het vaderschap is gepland.

Autopsie
Op het lichaam van Smith wordt momenteel autopsie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. Haar moeder en haar jongere zus verklaarden op televisie dat er waarschijnlijk drugs in het spel waren. Met beide vrouwen had Smith overigens weinig contact. Verscheidene getuigen meldden dat de ex-playmate grieperig was voor haar dood.

Beelden van de mislukte reanimatie van Smith zijn overigens te koop aangeboden. Smith verkreeg wereldwijde bekendheid als model voor het jeansmerk Guess en als kortstondige en jeugdige echtgenote van een hoogbejaarde multimiljonair die kort na het huwelijk overleed. Smith was bij haar dood nog steeds in een rechtszaak verwikkeld met de erfgenamen van haar ex en had weinig van de miljoenen gezien.



Anna Nicole als playmate