Vooruitblik: FC Twente - Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend staan er weer negen wedstrijden op het programma in de Eredivisie. De users mochten weer kiezen van welke wedstrijd ze een vooruitblik wilden zien. Deze keer is de keuze gevallen op de confrontatie tussen FC Twente en Feyenoord.

Tot nu toe doet FC Twente goede zaken in de vaderlandse competitie. De ploeg van trainer Fred Rutten staat op een mooie vierde plaats. In het duel met Feyenoord kan de oefenmeester geen beroep doen op Luke Wilkshire en Patrick Gerritsen. Het duo is geblesseerd, waardoor ze komende zondag niet mee kunnen spelen. De verwachting is dat Karim El Ahmadi in de wedstrijd tegen de Rotterdammers gewoon mee kan spelen. Eerder deze week moest de speler noodgedwongen afzeggen voor een wedstrijd van het Olympisch voetbalelftal van Marokko. De middenvelder had namelijk teveel last van zijn lies.

Feyenoord vertoeft momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie en zal er alles aan doen om het gat met FC Twente, wat momenteel vijf punten bedraagt, te verkleinen. Dit zal dan waarschijnlijk moeten gebeuren zonder keeper Henk Timmer. Tijdens de training op vrijdag liep hij namelijk een lichte blessure aan zijn lies op. Ook André Bahia is nog een twijfelgeval binnen de selectie van trainer Erwin Koeman. De Braziliaan ondervindt wat problemen met zijn enkel. Komende zaterdag wordt bekeken of het tweetal fit genoeg is om mee te spelen. Tim Vincken en Royston Drenthe zijn beiden fit en zullen komende zondag naar verwachting in actie komen.

In het verleden speelden de ploegen, tot nu toe 40 keer tegen elkaar in het Arke Stadion. FC Twente wist hier negen keer te winnen. Feyenoord deed het wat beter en nam de volle buit dertien keer mee naar Rotterdam. De ploegen moesten de punten maar liefst achttien keer delen. De laatste keer dat de twee club in Enschede in actie kwamen was op 25 september 2005. Toen wonnen de Rotterdammers met 3-1 door treffers van Romeo Castelen (2x) en Dirk Kuijt. Ramon Zomer deed toen wat terug voor de thuisploeg. Of de ploeg van trainer Koeman komend weekend ook weer weet te winnen, dat wordt komende zondag duidelijk. De wedstrijd in het Arke Stadion begint om 12:30 en staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer.