Activision kondigt games aan van Transformers: The Movie

Grote movieblockbuster-titels gaan over het algemeen gepaard met licensed videogames. Toen Michael Bay en Steven Spielberg het idee oppikten om de in de jaren tachtig mateloos populaire Transformers in een film te stoppen, besloot Activision de game-rechten van die film te kopen.

Activision heeft nu uit de doeken gedaan wat je ongeveer kan verwachten als je de game opstart. Welnu de game komt uit op maar liefst zeven platforms, te weten de PC, PS2, PS3, X360, Wii, PSP en DS. De game wordt ontworpen door Traveller's Tales, die ook de ontwikkeling op zich nemen van de PC en console-versies. De PSP-versie zal door Savage Entertainment ontwikkeld worden, de DS-versie ligt in handen van Vicarious Visions.

Je zult twee campagnes kunnen spelen, die van de Autobots waarbij je het plot van de film volgt, en de Decepticon-campagne waarbij je het film-plot verandert.
Je kunt in de metalen huid kruipen van Optimus Prime, Ironhide en Bumblebee (die volgens de geruchten slechts een kleine rol in de film heeft, maar in de game dus een playable character is). Aan de andere kant zul je als Megatron of Starscream kunnen spelen.
De game zal ook Transformers kennen die niet in de film voorkomen. Deze Transformers komen uit de oorspronkelijke Transformers serie (G1), maar zullen dezelfde look als de film-Transformers krijgen. De acteurs die de stemmen in de film verzorgden zullen mogelijk de stemmen van de game-characters gaan doen.

Daarnaast zul je de omgeving opnieuw in kunnen richten, en complete gebouwen als wapen gebruiken. Net als de vorige Transformers-game, zul je op ieder willekeurig moment tussen robot en voertuig kunnen schakelen. Over het knokken an sich is bar weinig bekend, maar het formaat en gewicht van de Transformer zal van invloed zijn op de combat-mechanics.

Op de PSP zul je met 20 verschillende Transformers kunnen spelen, en volgt een uitgebreidere versie van het filmverhaal. Bovendien zal de PSP-versie multiplayer en Bot Customization ondersteunen.


Ironhide zoals hij in de film zal verschijnen