Jongens koken puppy in oven

Icoon ShockingTwee jongens in de Verenigde Staten gaan voor tien jaar de gevangenis in. Een aantal maanden terug vermoordden ze een puppy door het in de oven te stoppen.

De 17-jarige Joshua Moulder en de 19-jarige Justin brachten na het dier gedood te hebben meerdere kinderen uit de buurt naar de plaats van de misdaad. Het tweetal bedreigde de kinderen vervolgens met de dood; als de kinderen alarm zouden slaan zouden ze vermoord worden.

De politie vond de puppy in augustus in een appartementencomplex. Uit nader onderzoek bleek dat de puppy nog in leven was toen het in de oven werd gestopt; het apparaat zat namelijk onder de krassen. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat het tweetal ducttape op de klauwen en het snuitje van de puppy had geplakt. Verder bleek dat het tweetal de puppy met verf overgoten had.

In december stonden de jongens al terecht voor deze en een aantal minder zware misdaden, maar omdat dat proces spaak liep moest de zaak in januari van dit jaar over worden gedaan. De jongens bekenden uiteindelijk schuld.

Beelden van de rechtszaak zijn hier te vinden.