Massa: 'BMW is favoriet'

John (Spooky4u)
Na enkele testdagen is het voor Felipe Massa duidelijk, er is één team waar hij komend seizoen veel van verwacht en dat is BMW Sauber F1.

Volgens de Scuderia Ferrari is BMW het team wat de afgelopen tests het meest consistent is geweest. "McLaren Mercedes ziet er op dit moment erg snel uit, maar voor mij is BMW het sterkste op dit moment", vertelt de Braziliaan, "Ik was al onder de indruk van BMW in Valencia, maar in Jerez hebben ze ook erg interessante tests afgerond. De McLaren is de snelste wagen over één ronde, maar als het om betrouwnaarheid gaat heeft BMW het meeste laten zien. Op dit moment schat ik ze hoger in dan Ferrari en McLaren."

Volgens Massa mag ook Renault F1 nog niet vergeten worden: "De R27 ziet er goed uit, maar we weten niet wat hun testprogramma is en met hoeveel benzine ze steeds gereden hebben."

Door de regen die Ferrari overal lijkt te achtervolgen hebben ze bij het Italiaanse team inmiddels een kleine tegenslag te verwerken: "We zijn hier gekomen om veel kilometers te maken en om de wagen te leren kennen, maar door de regen hebben we niet altijd ons programma af kunnen ronden. Je kunt niet de risico's nemen die je normaal in het droge neemt en je weet niet altijd of nieuwe dingen die je test ook daadwerkelijk werken."