Grote vrouwenhandelbende opgerold

MisdaadGisteren hebben de Duitse en Nederlande politie in een gezamenlijke actie een bende gewelddadige Turkse vrouwenhandelaren opgepakt. Er werden 12 arrestaties verricht, waarvan de helft in Nederland (Amsterdam, Vinkeveen en Assendelft).

De verdachten zouden 90 vrouwen in Amsterdam, Utrecht en Alkmaar hebben gedwongen tot prostitutie. In de hoerenbuurten van die plaatsten werden de vrouwen te werk gesteld. De slachtoffers werden volgens de Nationale Recherche uitgebuit en waren volstrekt afhankelijk van de handelaren. Ze moesten ze zich twaalf uur per dag, veelal onder mensonterende omstandigheden, beschikbaar stellen aan klanten. Bodyguards van de organisatie bewaakten de vrouwen. De slachtoffers komen uit Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië, Bulgarije en Ierland.

Het is de grootste bende vrouwenhandelaren die is opgerold uit de geschiedenis van de Nationale Recherche. In Duitsland assisteerde de Nederlanders hun Duitse collega's bij de arrestatie van vier verdachten die met hoge snelheid op weg waren naar een vliegveld. Mogelijk wilden ze naar Turkije vluchten. Ze zullen aan Nederland worden uitgeleverd.