FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 november 2006

Motassadeq wel degelijk medeplichtig aan moord

Icoon TerrorismeDe Marokkaan Mounir el Motassadeq is wel degelijk schuldig aan medeplichtigheid aan moord bij de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Dat heeft het Duitse Federale Gerechtshof (BGH) in Karlsruhe bepaald.

De Duitse gerechtelijke instantie in strafzaken waarbij de Grondwet niet in het geding is, verwees daarmee een eerder oordeel van een lagere rechtbank naar de prullenbak. Motassadeq, die bevriend was met de leider van het zelfmoordcommando dat de aanslagen pleegde, moet terug naar een rechtbank in Hamburg die hem een nieuwe, hogere straf moet opleggen.

De Marokkaan loopt al jaren rechtbank in en rechtbank uit wegens zijn contacten met de Hamburgse terreurcel van Mohammed Atta. In 2003 resulteerde de rechtsgang in een veroordeling door het gerechtshof in Hamburg wegens medeplichtigheid aan moord. Hij kreeg vijftien jaar cel. Dat vonnis werd echter in 2004 vernietigd omdat er te weinig bewijs voor zou zijn geleverd.

In een tweede zaak voor het hof in Hamburg achtte de rechter Motassadeq schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie, maar niet aan medeplichtigheid aan moord. In augustus 2005 kreeg hij zeven jaar gevangenisstraf opgelegd. In afwachting van de behandeling van het hoger beroep stelden de autoriteiten hem op last van de rechter op vrije voeten. Ondanks een verzoek van het OM om Motassadeq in afwachting van de oplegging van een hogere straf in hechtenis te nemen, blijft hij op vrije voeten.

Het BGH heeft het vonnis van vorig jaar donderdag deels verworpen. Motassadeq zou zich volgens het hof wel degelijk schuldig hebben gemaakt aan medeplichtigheid aan moord. Daarvoor hangt hem een maximumstraf boven het hoofd van vijftien jaar.

'Iran klaar voor laatste nucleaire stap'

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad heeft gezegd dat Iran klaar is om "de laatste stap" te zetten in zijn kernprogramma. "De vijanden van het Iraanse volk moeten weten dat het Iraanse volk zijn beslissing heeft genomen en tot het einde weerstand zal bieden", zei Ahmadinejad tijdens een toespraak.

De Iraanse president zei er niet bij wat die laatste stap precies inhoudt. De autoriteiten hebben eerder gezegd dat Iran ongeveer 3000 centrifuges wil hebben om uranium te verrijken. Laagverrijkt uranium kan worden gebruikt om kernenergie op te wekken. De internationale gemeenschap vreest dat Iran hoogverrijkt uranium wil maken, waarmee kernwapens kunnen worden geproduceerd.

[upd] Moslims klagen Pastors aan

Icoon PolitiekHistoricus David Barnouw, die als onderzoeker is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, vindt dat Nederlandse moslims EťnNL-lijsttrekker Marco Pastors moeten aanklagen. Het radiospotje waarin Pastors deze dagen een vergelijking maakt met het opkomend nazisme voor de Tweede Wereldoorlog en de islamisering van Nederland en waartegen de gevestigde orde niet durft op te treden, is volgens Barnouw beledigend.

De historicus noemt de vergelijking ook flauwekul: ''De opmerking is onjuist. Pastors doet alsof er in Nederland voor de Tweede Wereldoorlog niks tegen het nazisme is gedaan. Dat is er juist wel. Liberalen, socialisten en katholieken werkten hard samen tegen de opkomende NSB. Als ik moslim was, zou ik naar de rechter stappen vanwege belediging.''

Op de lijst van EťnNL staat zelf een moslim; Hikmat Mahawat Khan op nummer drie. Volgens hem worden de woorden van Pastors verkeerd begrepen. ''Pastors vergelijkt de situatie van de gevestigde orde die voor de oorlog niet reageerde op het opkomende nazisme met de gevestigde orde die nu niet reageert op de opkomende islamisering. Iedereen die daar iets van zegt, wordt weggezet als een slecht mens.''

Kritisch rapport
Gisteren zei D66-lijsttrekker Pechtold de opmerking van Pastors het tweede dieptepunt in de campagne te vinden, na de opmerking van Geert Wilders die de komst van moslims naar Nederland een ''tsunami van islamisering'' noemde.

Wat de harde kritiek op de islamisering betreft waarschuwde vandaag oud D66-minister Winnie Sorgdrager dat Nederland eind 2007 een zeer kritisch rapport over discriminatie staat te wachten. Sorgdrager is tegenwoordig vicevoorzitter van de Europese commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa. In die hoedanigheid zegt ze dat leidende figuren in Nederland uitspraken doen, die niet door de beugel van de commissie kunnen.

Ze zou daarbij doelen op de opmerking van Marco Pastors die volgens haar waarschuwt voor een 'islamisering' van Nederland. ''Dat kan dus niet. De keuze van een religie is vrij voor iedereen'', aldus Sorgdrager.

Update 23.49 uur
De politieke partij Islam Democraten heeft donderdag aangifte gedaan tegen EťnNL, de partij van Marco Pastors. Dat heeft lijsttrekker Arif Potmis gezegd in het NCRV-radioprogramma Stand.cafť.

De partij vindt het grievend dat Pastors een link legt tussen nazi's en moslims. "Wij zijn heel erg kwaad en heel erg gekwetst dat dit op de Nederlandse radio te horen is", aldus Potmis.

De Islam Democraten vinden dat een rechter uitspraak over het spotje moet doen. De partij heeft lang nagedacht over aangifte doen, omdat dat "precies is wat Pastors wil bereiken".

Bos stelt zeven eisen voor kabinetsdeelname

Icoon Verkiezingen PvdA-leider Wouter Bos heeft donderdag tijdens een felle anti-CDA-toespraak harde eisen gesteld voor zijn deelname aan een kabinet na de verkiezingen. In een regeerakkoord moeten zeven sociale punten terugkomen, anders doet de PvdA niet mee, zei hij. De PvdA plannen om de hypotheekrente voor rijke nieuwe kopers af te toppen en rijke ouderen te laten meebetalen aan de AOW ontbreken in dat rijtje.

Bos noemde wel de aanpak van armoede, probleemwijken, meer werk voor iedereen, zero tolerance voor fraude, het terugdraaien van de nieuwe huurwet, intimidatie en asociaal gedrag, betere zorg in verpleeghuizen en een generaal pardon voor asielzoekers die nog onder de oude wet vielen.

Volgens partijvoorzitter Michiel van Hulten is de hypotheekrente wel een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma, waarmee de partij de plannen voor een socialer Nederland wil betalen. Hetzelfde geldt voor de fiscalisering van de AOW voor rijke ouderen. Dat is een programmapunt dat is bedoeld om de AOW voor de toekomst veilig te stellen.

De PvdA-leider haalde in een stampvolle theaterzaal in Maastricht wederom fel uit naar het 'Quote-500-kabinet' geleid door Balkenende, die zich niet schaamt voor de toename van voedselbanken en armoede in Nederland. Hij waarschuwde ook dat een grote PvdA nodig is om te voorkomen dat er straks een kabinet Balkenende-Verdonk zit. "Ja daar schrikt u van".

CDA-leider Jan Peter Balkenende omschreef in een reactie Bos als "onnavolgbaar". "Woensdag noemde hij de afstand met het CDA nog groter dan ooit. Nu blijken de belangrijkste geschilpunten met ons, de hypotheekrenteaftrek en de AOW-heffing voor ouderen, geen breekpunten. Tegelijk blijft Bos lonken naar een linkse coalitie. Zijn optreden wordt voor ons steeds onhelderder".

Peiling: SP haalt PvdA bijna in

Icoon Verkiezingen De SP is donderdag de PvdA tot op twee zetels genaderd in de politieke barometer. In de dagelijkse peiling van het tv-programma Nederland Kiest en Interview NSS krijgt de SP er vergeleken met woensdag een zetel bij. De partij komt op dertig (tegenover negen bij de verkiezingen van 2003), de PvdA blijft op 32 staan, tien minder dan bij de laatste verkiezingen.

Na het lijsttrekkersdebat van woensdag is de SP de enige partij die wint in de barometer. Volgens de kijkers was SP-leider Jan Marijnissen de winnaar van het debat. Alleen EťnNL moest een zetel inleveren en komt weer op nul uit, voor de rest heerste er vergeleken met de peiling van woensdag een status quo.

Het CDA bleef op 44 Kamerzetels staan, evenveel als de partij in 2003 binnenhaalde. De VVD staat nog steeds op 21 in de peiling, een verlies van zeven ten opzichte van 2003. GroenLinks blijft met zeven zetels op een zetel verlies staan vergeleken met de huidige Kamerfractie, Lijst vijf Fortuyn scoort nul zetels, D66 ziet met twee zetels de fractie tot een derde slinken. De ChristenUnie staat op zes (drie zetels bij de vorige verkiezingen), de SGP handhaaft zich met twee zetels op het niveau van de huidige fractie. De Partij voor de Dieren, nu niet in de Kamer, komt nog steeds met twee zetels in het parlement.

Onder VVD-stemmers in de barometer bleek lijsttrekker Mark Rutte een stuk minder in trek dan de nummer twee Rita Verdonk, die hij versloeg in de VVD-lijsttrekkersverkiezing. Van de VVD'ers zou op 22 november 23 procent op Rutte stemmen, tegenover 53 procent op Verdonk.

'Lotingen altijd oneerlijk'

Geen enkele sportloting is tegenwoordig nog eerlijk. Dat stelde marketingdeskundige Frank van den Wall Bake tijdens een voetbaldebat in De Goffert.

"Voor een loting worden ballen in een vriezer gelegd en dan kunnen warme en koude ballen gekozen worden", aldus Van Den Wall Bake, die zijn uitspraak deed naar aanleiding van de loting voor de KNVB beker. Volgens Ajax-trainer Henk ten Cate, ook panellid tijdens het debat, was die loting "een kans van ťťn op een miljoen". "Al weiger ik te geloven dat het zo is. Als je zoiets beweert moet je er ook bewijzen voor hebben en die heb ik niet. Een paar weken geleden was het in heel Europa 'Super Sunday'. Dat verzin je normaal ook niet. Dat geeft wel aan dat dat soort dingen voorkomen," aldus Ten Cate.

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV, ontkende de beschuldigingen. "Onzin", aldus Tielbeke. "Ik nodig Van den Wall Bake van harte uit om aanwezig te zijn bij de volgende loting om zijn ongelijk aan te tonen. Daar zal ik deze week nog contact over opnemen met de KNVB. Zulke beweringen moeten voor eens en altijd uit de wereld.''

De discussie ontstond toen het tijdens het het debat over de vercommercialisering van het voetbal ging. Dr. Henk van Houtum, associate professor aan de faculteit der managementwetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen, stelde dat het voetbal steeds meer Amerikaanse trekjes krijgt en schetste een toekomstbeeld waarin de macht van de top 3 moet afnemen om het aantrekkelijker te maken. "Want meer spektakel trekt meer kijkers. Hoe meer grip je krijgt op de rivaliteit, hoe groter de amusementswaarde voor het publiek.''

Van den Wall Bake en Tielbeke geloven daar niks van. Van den Wall Bake: "Ik heb totaal geen angst dat de sport zal veramerikaniseren. Voetbal heeft zijn roots in Europa, daar zullen Amerikaanse invloeden niet ťcht in doordringen.'' Tielbeke: "Het kan ook niet in Nederland. In Amerika worden competities georganiseerd door een 'league'. In Nederland hebben we in de eredivisie te maken met achttien verschillende clubs. Zelfs het invoeren van de play-offs leidde al tot enorm veel kritiek. Onze markt is anders dan de Amerikaanse. In die zin zijn ze niet te vergelijken.''

Marijnissen wil links kabinet met 5 partijen

Icoon Politiek SP-leider Jan Marijnissen wil na de verkiezingen hoe dan ook een linkse coalitie. Het liefst heeft hij een coalitie van PvdA, GroenLinks en SP. Als dat niet lukt, dan wil hij zoveel mogelijk andere partijen erbij halen om toch een links kabinet te kunnen vormen.

Er kan volgens hem dan gesproken worden over een vier- of zelfs vijfpartijenkabinet, met de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren. "Zo weinig mogelijk partijen is het beste", aldus Marijnissen donderdag in een vraaggesprek met het ANP. "Maar als het moet, dan is dat iets om naar te kijken. Misschien komen we er wel uit".

Marijnissen denkt dat het moeilijk zal worden met de ChristenUnie, maar zeker niet onmogelijk. "Compromissen zijn niet vies. Als je iemand uitnodigt om samen te werken, moet je hem ook iets gunnen", aldus de SP-lijsttrekker. Hij wil alles doen om een PvdA-CDA kabinet te vermijden. "Met een kabinet van CDA en PvdA komen we van de regen in de drup".


'Desnoods met Partij voor de Dieren'

"Turbo's terug in 2011"

Max Mosley sluit een terugkeer van de turbomotoren in de Formule 1 niet uit. Wel ziet hij met de invoering graag een aantal milieubesparende maatregelen.

Max Mosley zei, in een dubbelinterview met Burkhard GŲschel, de voorzitter van de Grand Prix Manufacturers' Association, dat de FIA serieus kijkt naar de mogelijkheid om een kleine turbomotor in te voeren in de Formule 1. De FIA zou het plan momenteel bespreken met de deelnemende fabrikanten. De turbomotor werd in 1977 door Renault voor het eerst geintroduceerd en werd in 1989 verboden. "We moeten kijken naar manieren om brandstofverbruik te verminderen maar de dynamiek van de sport te behouden," legde GŲschel uit. "Dat klinkt als een tegenstelling, maar dat hoeft het niet te zijn."

De turbomotor zou wel begrensd worden, om de wagens niet extreem veel vermogen te laten leveren, wat een veiligheidsrisico zou opleveren. "De motor zou een ventiel op de benzinetoevoer krijgen en zou rond de 18.000 tot 19.000 toeren gaan draaien," verklaarde Mosley. "Verder zouden we graag naar een biologische brandstof willen overstappen."

Volgens de president van de FIA zal de herinvoering van de turbo gepaard gaan met een aantal ontwikkelingen waardoor de sport het milieu minder zal belasten. Tweederde van de energie die een motor genereert, gaat verloren in de vorm van warmte en de FIA wil deze vrijgekomen energie hergebruiken binnen de auto. Ook denkt de FIA over een manier om energie die vrijkomt tijdens het remmen, te hergebruiken.

"Twintig GP's in Formule 1"

Er is een kans dat het seizoen in de Formule 1 binnen niet al te lange tijd uit twintig races zal gaan bestaan. Max Mosley, voorzitter van de internationale autosportfederatie (FIA), uitte deze stelling tijdens een bijeenkomst in MŁnchen.

"India, China, Rusland en Zuid-Amerika zijn belangrijke markten", waren de woorden van Mosley. "Bovendien willen wij er nog graag een race bij in Noord-Amerika. Naast deze ambities willen wij niet te veel Grands Prix in Europa kwijtraken. Daarom zal er moeten worden gesproken of de kalender naar twintig races kan gaan."

Verder is Mosley van mening dat er veel wedstrijden in Europa worden verreden. "Als je naar de Olympische Spelen kijkt zijn deze in de afgelopen honderd jaar in meer dan de helft van de gevallen in Europa gehouden. Daar is een onbalans en bij ons is dat nog een graadje erger", aldus de Brit. "We willen er graag nog een race in Noord-Amerika bij en in Europa willen we niet te veel meer kwijtraken. Het zou dus kunnen dat we aan een kalender met 20 races moeten gaan denken."

Voor aankomend seizoen staan er zeventien Grands Prix op de kalender, waarvan er negen in Europa worden verreden. De races van San Marino en Europa zijn inmiddels van de kalender gehaald. Afgelopen seizoen bestond het wereldkampioenschap nog uit achttien wedstrijden. In het seizoen 2004/2005 waren het er nog achttien, wat ook meteen een record betekende.

Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, is van plan om vanaf 2010 ook een race in Zuid-Korea op de kalender te zetten. Ook India staat op de nominatie voor een Grand Prix. Om dit te realiseren zouden er dus nog meer Europese races komen te vervallen of men moet de kalender gaan uitbreiden. Om dit goed op te vangen stelde de Brit voor om de planning van de races zo in te delen dat Engeland het ene jaar een wedstrijd organiseert. Het daaropvolgende jaar zou Frankrijk kunnen fungeren als organisator van Formule 1-evenement.

Problemen met Windows Live Messenger

Icoon Internet Windows Live Messenger, de instant messenger van Microsoft, heeft de hele dag problemen gehad. Veel gebruikers kunnen wel inloggen, maar regelmatig valt de verbinding uit en kunnen gebruikers slecht berichtjes versturen.

"De chatters kunnen elkaar zien, maar een gesprek is vrijwel onmogelijk", aldus Edward Claessens van Microsoft. "Het euvel zou nog deze avond moeten worden verholpen". Gisteren hadden ook veel gebruikers last van deze problemen. Momenteel lijkt de dienst weer beter te functioneren. Het is niet precies duidelijk wat de problemen veroorzaakt heeft.

Windows Live Messenger is de nieuwe naam van het populaire chatprogramma MSN Messenger. Wereldwijd gebruiken enkele honderden miljoenen mensen het programma om online met elkaar in contact te blijven. Ook is het mogelijk om met Yahoo! Messenger-gebruikers te chatten.

Man neemt 3 krokodillen mee in handbagage

Icoon Domme criminelen Een Filipijnse man heeft in een vlucht naar de Filipijnse hoofdstad Manilla drie krokodillen meegenomen in zijn handbagage. De reptielen zijn vijftig centimeter lang en kwamen aan het licht bij een controle na aankomst in Manilla. Dat hebben de Filipijnse autoriteiten gemeld.

Een woordvoerder van de Manila International Airport Authority heeft woensdag verklaard dat de organisatie geen idee heeft hoe de 50-jarige man de krokodillen mee kon nemen. De vlucht kwam namelijk uit Phnom Penh in Cambodja en daar had hij gecontroleerd moeten worden. Ook in de tussenstop in Singapore had de handbagagetas gecontroleerd moeten worden. Kennelijk waren beide controles niet genoeg om de man tegen te houden.

De krokodillen zijn bedreigde diersoorten en het importeren van deze dieren is verboden in de Filipijnen. De reptielen zijn overgedragen aan een departement dat zich bezig houdt met milieu en natuur. Dat heeft de luchthavenmanager Alfonso Cusi bevestigd. Hij beraadt zich op gerechtelijke stappen tegen de krokodillenman. De man probeerde eerder een licentie aan te vragen die het mogelijk zou maken om exotische dieren in te voeren. Teddy Aguir, die namens het vliegveld wilde dieren in de gaten houdt, stelt dat nadat deze aanvraag afgewezen werd, de man zonder licentie aan de slag is gegaan om de dieren te importeren.

Met dank aan test55 voor de submit.

WB Berlijn: Wennemars weer tegen Van Velde

Erben Wennemars en Gerard van Velde zullen vrijdag op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn weer tegen elkaar rijden. Dit is uit de loting gekomen, die vanavond werd verricht.

Een week geleden, in Thialf, moest Wennemars ook tegen Van Velde schaatsen en hij werd toen wegens een valse start gediskwalificeerd. Morgen nemen de twee Nederlanders het in de derde rit op de 500 meter opnieuw tegen elkaar op. Jan Smeekens ontmoet drie ritten later de Japanse sprintkeizer Hiroyasu Shimizu.

Op de vijf kilometer werd Carl Verheijen in het negende paar gekoppeld aan Bob de Jong. Sven Kramer heeft de Noor Eskil Ervik als tegenstander.

Bedrijf verstopt 30 ton asbest onder grond

Icoon PolitieDe politie heeft in Maastricht twee directieleden van een sloopbedrijf aangehouden. Aanleiding is de vondst van dertig ton asbest dat bij het bedrijf onder de grond was verstopt, op een diepte van ongeveer twee meter. Behalve het asbest trof men ook een enorme hoeveelheid olie aan.

Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat het bedrijf weinig trek had in de hoge kosten die de verwerking van dergelijke materialen in de regel met zich meebrengt. In plaats daarvan koos het bedrijf voor de in meerdere opzichten ondergrondse oplossing. Volgens Justitie is er overigens geen gevaar voor de volksgezondheid.
Met dank aan YubYub voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 63 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Van Gelder opnieuw buitenspel

De terugkeer van Yuri van Gelder op de turnvloer heeft niet lang geduurd. De ringenspecialist zal zich wederom enkele maanden terug gaan trekken. Dit maakte de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekbond (KNGU) donderdag bekend.

Van Gelder hing in augustus voor het eerst weer in de ringen. Daarvoor had de Brabander een pauze van vijf maanden ingelast. "Het herstel van zijn fysieke en mentale problematiek is niet volgens verwachting verlopen", aldus de KNGU. Afgelopen woensdag heeft de turner een MRI-scan laten maken. Aan de hand van deze scan heeft men geconstateerd dat een pees in zijn schouder niet helemaal goed functioneert.

In oktober, tijdens de wereldkampioenschappen turnen in het Deense Aarhus, wist Van Gelder zijn titel bij de ringen niet te prolongeren. In plaats daarvan moest de Brabander het stellen met een derde plaats.

Lucius twijfelgeval bij Feyenoord

Het is nog niet zeker of Feyenoord zaterdag, tegen AZ, kan beschikken over Theo Lucius. De aanvoerder van de Rotterdammers heeft namelijk last van lies. De medische staf wil geen risico met de verdediger lopen en geeft hem zoveel mogelijk rust, zodat hij komend weekend toch kan spelen.

"We hebben goede hoop dat hij het haalt", aldus Robbart van Linschoten, clubarts bij Feyenoord. Lucius had vorige week, in het toernooi om de KNVB Beker tegen RKC Waalwijk, ook al last van zijn lies, maar kwam tegen Willem II gewoon in actie. In Tilburg speelde de aanvoerder de hele wedstrijd mee. De dagen na het duel speelde de blessure weer op.

Hierna werd het besluit genomen om Lucius deze week zoveel mogelijk rust te gunnen. Deze problemen aan zijn lies hebben overigens niets te maken met de klachten die hij de laatste weken al had. Toen had de Feyenoorder namelijk last van zijn hamstring. Van deze blessure is hij inmiddels weer helemaal hersteld.

Slechts ťťn type band in Jerez

Tijdens de komende wintertest in Jerez zullen de Formule 1 teams het moeten doen met slechts ťťn type band. Deze maatregel heeft Bridgestone, de bandenleverancier van de Formule 1, genomen omdat zij anders niet in staat is alle teams van voldoende banden te voorzien

Hirohide Hamashima, directeur motorsportontwikkeling bij Bridgestone, legt uit waarom: “Door de grote hoeveelheid banden die we moeten produceren, is de productiecapaciteit al volledig bezet. We moeten voor iedereen altijd voldoende banden beschikbaar hebben. We moesten onze filosofie totaal wijzigen. Het is echter niet onze fout dat er vanaf 2007 maar een bandenleverancier mag zijn. In de winter is er veel graining, de banden glijden veel meer dan normaal”, weet Hamashima. “Ze zullen het zwaar te verduren krijgen in deze koele omstandigheden. Hier zal onze tijd in de eerste testsessies voornamelijk naar uitgaan.”

Naar verwachting zal diezelfde band ook gebruikt worden tijdens de seizoensopener op het circuit van Albert Park in AustraliŽ. Hamashima: ”Behalve als er een groot mankement boven komt drijven als we aan het testen zijn in Spanje, zal die betreffende compound de band zijn die ingezet zal gaan worden tijdens de seizoensopening, dat is ook de reden waarom we de basis van de band in de eerste test willen testen.”

Duitsland zonder Klose tegen Tsjechen

Duitsland moet het op 24 maart van volgend jaar, tijdens het EK-kwalificatieduel tegen TsjechiŽ, zonder Miroslav Klose doen. De speler van Werder Bremen kreeg gisteren, in de wedstrijd tegen Cyprus (1-1), opnieuw een gele kaart. Hierdoor is hij voor de confrontatie in Praag niet speelgerechtigd.

Het is voor de Duitsers, welke onder leiding staan van Joachim LŲw, een grote tegenvaller nu Klose niet mee kan spelen tegen de Tsjechen. Beiden landen hebben momenteel tien punten uit vier wedstrijden. De ploeg die de wedstrijd op 24 maart in winst om weet te zetten, maakt een flinke stap voorwaarts om zich te plaatsen voor het EK van 2008. Dit mondiale voetbaltoernooi wordt in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld.

[Upd]Pool Bak meldt poging tot omkoping

De Poolse international Jacek Bak heeft gezegd dat een onbekende hem, vlak voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen BelgiŽ gisteravond, heeft willen omkopen. Bak kreeg telefonisch een bedrag van 10.000 euro toegezegd als hij ervoor kon zorgen dat Polen zou verliezen van BelgiŽ.

Bak heeft dit tegenover de Poolse sportkrant Przeglad Spotowy toegegeven. BelgiŽ verloor in Brussel met 1-0 van Polen. Door de nederlaag zijn de 'rode duivels' ver verwijderd van plaatsing voor het Europees kampioenschap in 2008.

De aanvoerder van het Poolse nationale team, Maciej Zurawski, bevestigde het verhaal van Bak in een andere krant. Bak zou het vreemde telefoontje gerapporteerd hebben aan Zurawski. "We hebben het er niet lang over gehad. We moeten dit niet opblazen," aldus de Pool.

Update 18:10

De Belgische voetbalbond heeft het bericht over de mogelijke omkooppoging in de pers vernomen. "Wij wisten daar niks van", was hun eerste reactie. De KBVB wil dat de UEFA wel een onderzoek gaat instellen. "De bond zal de Europese voetbalbond UEFA vragen om een onderzoek in te stellen. De UEFA is bevoegd in deze materie. We zullen de berichten uit de media opsturen."

"De KBVB veroordeelt in de strengste bewoordingen dit soort van geÔsoleerde acties. De voetbalbond heeft er alle vertrouwen in dat de UEFA snel klaarheid zal brengen", aldus de woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

De UEFA neemt de poging tot omkoping van de Pool Jacek Bak ernstig. Het wacht nu op "bewijzen" van de kant van Bak of op "andere getuigenissen". De bond zei verder dat men niet uitsluit dat ťťn of andere gokmaffia achter deze poging zit.

Boete voor openhartige automobilist

Icoon Domme criminelenAls je auto wilt rijden zonder rijbewijs maar geen bekeuring wilt krijgen, moet je iets slimmer zijn dan een 19-jarige jongen uit Delft. Nadat hij was gezakt voor zijn praktijkexamen, vertelde hij dit op straat aan politieagenten, en dat hij daar flink van baalde. Helaas voor de onfortuinlijke bestuurder hebben sommige agenten een goed geheugen.

Gisteren zagen de bewuste agenten de jongeman rijden, en op de vraag of hij in een week tijd wťl geslaagd was voor zijn examen moest hij ontkennend antwoorden. Hij werd naar huis gestuurd met een proces-verbaal. De auto moest worden opgehaald door iemand die wel in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Met dank aan DJMO voor het herschrijven van het bericht.

Doggie style

Je zou toch zeggen dat het zo langzamerhand toch bekend moet zijn dat werken met dieren voor de televisie of een ander soort openbaar optreden gewoon mis moet gaan, maar helaas (of gelukkig voor ons) is dat nog steeds niet bij iedereen doorgedrongen.

Want zodra je dit hondje ziet bij de modeshow dan weet je gewoon dit gaat fout, die hond heeft een blik van ik moet zo nodig maar ze luisterden niet naar me, en tja dan moeten ze maar met de gevolgen leven.

Swerts lang uitgeschakeld door knieblessure

Voor Gill Swerts is het voetbalseizoen alweer voorbij. De verdediger van Vitesse kampt met een ernstige knieblessure, die hij opliep in een oefenduel tegen Babberich. Voorafgaand aan dit seizoen tobde Swerts ook al met een blessure aan zijn linkerknie.

Afgelopen dinsdag moest de 24-jarige Belg het veld verlaten met een zwaar kniekwetsuur. Donderdag werd Swerts onderzocht in het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat de voorste kruisband van zijn linkerknie is afgescheurd. Daarbij is ook de buitenmeniscus beschadigd.
Over zes tot acht maanden zal de blessure van Swerts naar verwachting herstelt zijn.

Album van de dag: Metallica

Het is 17 uur en iedereen komt langzaam thuis druppelen van een zware werkdag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album, of beter gezegd albums. Want vandaag krijgen jullie er maar liefst 5! Vandaag is Metallica aan de beurt.

Metallica - Kill 'Em All (1983)
Metallica - Ride The Lightning (1984)
Metallica - Master Of Puppets (1986)
Metallica - Metallica, beter bekend als de Black album (1991)
Metallica - Reload (1997)

Vul nu je harddisk aan, want geen muziek collectie is compleet zonder deze legendarische hardrock-metal band.

Denk jij dat je veel over de band weet, test dan hier je kennis. Ik had er slechts 9 van de 33 goed .

VVD wil jonge drinkers en ouders straffen

De VVD wil alcoholmisbruik door jongeren bestrijden door de jongeren zelf en hun ouders te bestraffen. Dat heeft Henk Kamp, nummer drie van de VVD, donderdag gezegd in Eindhoven.

Drinkers onder de zestien jaar krijgen als het aan de liberalen ligt voortaan zaterdagochtend of in de vakantie een taakstraf. Daarnaast krijgen hun ouders een boete. ''Pappa en mamma's portemonnee handhaven zo mee'', zei Kamp.

Volgens Kamp moet de overheid voor duidelijke spelregels zorgen. ''Veel ouders hebben geen idee hoe sterk het probleem gegroeid is. Zij moeten worden betrokken. Voorlichting alleen is dan niet genoeg: Ze moeten het voelen.'' Kamp sprak met deskundigen uit de regio in het uitgaansgebied van Eindhoven.Boete en taakstraf (mits onder de 16)

Masters: Federer te sterk voor Ljubicic

Roger Federer heeft donderdag bij de Masters Cup in Sjanghai Ivan Ljubicic uitgeschakeld. De nummer ťťn van de wereld was met 7-6 (2) en 6-4 te sterk voor de Kroaat. De zege van de al geplaatste Federer was vooral een opsteker voor David Nalbandian. De Argentijn heeft zich nu geplaatst voor de halve finales.

Voor Federer, die al zeker was van een plaats in de volgende ronde, stond er weinig op het spel. In de eerste set leek Ljubicic daarvan te kunnen profiteren. Bij een stand van 4-4 kreeg de Kroaat twee breakpoints, maar die wist hij niet verzilveren. De tiebreak van de eerste set wist Federer met 7-2 naar zich toe te trekken. In de tweede set kwam de nummer vier van de wereld een vroege break niet meer te boven.

Gameplay-trailer van Mass Effect

MTV heeft een trailer van het spel Mass Effect laten zien tijdens hun programma 'Peep Show' waar korte fragmenten van films, muziek en games getoond worden. Het spel Mass Effect speelt zich af in een universum zo'n 200 jaar in de toekomst. Het is de bedoeling dat je met jouw eigen ruimteschip en crew dit universum beschermt tegen een ras van machines die een invasie plegen om de beschaving in het universum te vernietigen.

Het spel zal ergens rond het voorjaar van 2007 in de winkelschappen liggen.

De trailer, die zowel tussenfilmpjes als gameplay betreft, bekijk je HIER.Alarmdiensten op scherp bij Douwe Egberts

Icoon OngelukVanmiddag rond 13.00 uur heeft er zich op het bedrijventerrein van Douwe Egberts in Joure een incident voorgedaan. De inhoud van een tank met zoutzuur heeft zich namelijk vermengd met een tank loog. Het gevolg hiervan is een chemische reactie die ervoor kan zorgen dat er giftige zoutzuurdampen vrijkomen.

De brandweer heeft maatregelen getroffen, maar verwacht niet dat er iets mis zal gaan, omdat het voorval binnen het bedrijfsproces op kan worden gevangen. Toch heeft de brandweer twee waterkanonnen klaar staan. Er is geen gevaar voor de omgeving en er zijn ook geen gewonden. De oorzaak van het voorval is nog onbekend.

Van Dijk boos op kritiek op Brood-film

Icoon FilmKoos van Dijk, de voormalige manager van de Nederlandse rocklegende en knuffeljunk Herman Brood, is boos op filmcritici. Door slechte recensies vallen de bezoekersaantallen van de film 'Wild Romance' volgens hem tegen.

In bijvoorbeeld Het Parool en NRC Handelsblad wordt de kritiek geuit dat het personage van Brood niet te doorgronden is. Andere recensenten vinden bijvoorbeeld dat er wel erg veel 'Koos van Dijk' en seks in de film voorkomt.

Correct beeld
Van Dijk zegt dat beeld dat in de film van Herman geschetst wordt, helemaal correct is. ''De critici willen een beeld van Herman zien dat totaal niet voldoet aan hoe Herman werkelijk was. Zij willen van Herman een intelligente, lieve en beschaafde man maken. We waren echter zeker geen lieve jongens. Als een deur niet werd geopend nadat we hadden aangebeld, dan trapten we die gewoon open. Herman en ik waren wilde jongens, vandaar ook de titel 'Wild romance'.''

Van Dijk baalt dat de film in zijn eerste weekend maar 55.000 euro opbracht. De film kwam in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet, binnen op nummer acht. Veel te laag vindt Broods voormalige manager. ''De lage bezoekersaantallen wijt ik aan de kritieken. Het gemiddelde publiek kijkt toch naar de waardering die aan een film wordt gegeven en wanneer ze dan twee sterretjes zien gaan ze al niet meer naar de bioscoop.''

Volgens Van Dijk staan mensen die Herman Brood gekend hebben achter de film. ''De familie Brood zelf is zeer enthousiast over de film en dat doet me plezier. Ook iedereen die de film heeft gezien vindt hem helemaal top.''DaniŽl Boissevain als Herman Brood
Karina Smulders als Nina Hagen

ITF sluit IndonesiŽ uit van Fed Cup

Het Indonesische vrouwentennisteam mag een jaar niet deelnemen aan de Fed Cup. De internationale tennisfederatie ITF heeft dat vandaag opgelegd omdat IndonesiŽ in juli van dit jaar weigerde te spelen tegen IsraŽl. De ITF gaf daarnaast ook nog een boete van 25.000 euro.

IndonesiŽ heeft al gezegd dat ze in beroep gaan tegen de schorsing. Het land heeft gezegd dat het uit veiligheidsoverwegingen niet wilde tennissen in Tel Aviv. Ze ontkennen dat ze niet wilden spelen uit protest tegen het IsraŽlische geweld in de Palestijnse gebieden.

Chinese piloten trekken strootje voor ontslag

Icoon OpmerkelijkDe meeste mensen willen graag bij het bedrijf waar ze werken blijven, bij een luchtvaartmaatschappij in China loopt het echter anders. Daar worden namelijk strootjes getrokken om te kijken wie er weg mag. Dit ten gevolge van een conflict over de salarissen en vertrekregelingen bij China Eastern Airlines. Dit maakte het Chinese staatspersbureau, Xinhua geheten, vandaag bekend.

Tien piloten van de maatschappij voelen nu het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangen, omdat zij vorig jaar aangaven te willen vertrekken. Het luchtvaartbedrijf eiste echter een hoge vertrekcompensatie en de piloten bleven op hun eigen stek, waardoor ze nu moeten loten. Er mogen maar twee piloten weg zonder de premie te betalen, waardoor ze bij een andere maatschappij veel meer binnen kunnen gaan slepen.

Dit selectieproces komt voort uit een besluit van de geschillencommissie van China. Deze was niet erg te spreken over de "levenslange" contracten die de piloten moesten tekenen. Hierop besloot de commissie dat China Eastern Airline een doorstroom van jaarlijks minimaal ťťn procent moet hebben, wat bij het bedrijf neerkomt op precies twee piloten.

De reden voor het niet los willen laten van de piloten door de maatschappij is het pilotentekort waarmee het land kampt. Er zijn in het land slechts 11.000 piloten, wat te weinig is voor de toenemende vraag naar vluchten.

Robben: "Richards wacht mooie toekomst"

Micah Richards maakte gisteren zijn debuut in het Engelse nationale team tijdens de vrienschappelijke interland tegen Nederland. Arjen Robben heeft tegenover Sky Sports gezegd dat Richards een hele mooie toekomst voor zich heeft liggen.

"Hij is pas achttien, maar als je zijn lichaam en fysieke kracht bekijkt is dat niet te geloven. Ik heb dit seizoen al eerder tegen hem gespeeld, ik houd ervan om hem als tegenstander te hebben omdat hij snel is en veel kracht bezit", aldus Robben.

Radiostation Caz! wil stemkaarten verdelen

Icoon RadioWie geen zin heeft om te stemmen, daar het nut niet van in ziet of geen idee heeft op welke partij zijn stem uitgebracht moet worden, kan zijn stemkaart opsturen naar radiostation Caz!.

Timur en RŠmon, van het programma Timur Open Air, verdelen die kaarten vervolgens onder extra enthousiaste kiezers. ''Het is net als met oude schoenen. Jij bent er klaar mee, maar je kan er altijd iemand anders blij mee maken.''

StemkaartVolgens de kieswet mag een stemgerechtigde een ander machtigen om namens hem een stem uit te brengen. Een kiezer mag namens maximaal twee anderen stemmen. De dj's verzamelen stembiljetten die door de eigenaar zijn ondertekend voor machtiging.

De Kiesraad bekijkt nog of deze actie binnen de grenzen van de wet valt.

Masters: Roddick uitgeschakeld

Titelhouder David Nalbandian heeft donderdag de Amerikaan Andy Roddick uitgeschakeld bij de Masters Cup in Shanghai. Nalbandian won de wedstrijd tegen Roddick met 6-2 en 7-6 en houdt daarmee zijn kansen overeind op het bereiken van de halve finale.

Voor het halen van de halve finales, is de Argentijn afhankelijk van de uitslag van het duel tussen de Zwitser Roger Federer en de Kroaat Ivan Ljubicic. Die laatste moet winnen om de halve finales te bereiken.

'Ongevaarlijke tbs'er ziekelijk gewelddadig'

De tbs'er uit een kliniek in Poortugaal (nabij Rotterdam) - die gisteren in Heerlen tijdens een bezoek aan een begraafplaats ontsnapte en waarvan het Openbaar Ministerie meldde dat hij geen groot gevaar vormde - is volgens de politie wťl degelijk gevaarlijk. In een melding aan hun Duitse collega's heeft de Nederlandse politie het over een ''ziekelijk gewelddadige'' tbs'er.

De voortvluchtige tbs'er, de 30-jarige Hendrik Muller (zie foto) uit Geleen, is veroordeeld wegens diverse zeden- en geweldsmisdrijven en de vrees bestaat dat hij opnieuw een delict zal plegen. De politie verspreidde vandaag een signalement van Muller.

VVD, Joost Eerdmans en de PvdA willen opheldering van CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de tegenstrijdige informatie. PvdA-kamerlid Aleid Wolfsen: ''Er gaat ergens iets behoorlijk fout als justitie woensdag verklaart dat de ontsnapte man geen groot gevaar vormt, maar tegelijkertijd aan de Duitse politie doorgeeft dat het gaat om een ziekelijk gewelddadig persoon.''

Het OM heeft nog niet gereageerd op vragen over de verschillende informatie die is verspreid.

Met dank aan CBRemy voor de submit.

Talpa heet vanaf 16 december Tien

TalpaTalpa gaat zijn naam veranderen. Vanaf half december zal de televisiezender van John de Mol de naam Tien gaan dragen. Een woordvoerder van Talpa heeft dat vandaag gemeld. Vanaf 16 december gaat de zender ook 24 uur per dag uitzenden.

Oorspronkelijk was het al de bedoeling van John de Mol dat de televisiezender Talpa de naam Tien zou krijgen, maar daarvoor stak SBS6 een stokje. SBS bezat namelijk de rechten op die naam. Onlangs nam John de Mol de naam over van SBS.

De naamswijziging is volgens Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV, een logische stap: "Sinds enkele maanden voeren we al een cijfer 10 rechtsboven in het scherm, om zo duidelijkheid voor de kijker te scheppen op welke voorkeurspositie de zender is te vinden op de afstandsbediening. Door deze naamswijziging zijn wij nog beter in staat de kijker hier vertrouwd mee te maken."

Aan het begin van dit jaar werd de naam Talpa, Latijns voor 'mol', ook al geschrapt als naam van de investeringsmaatschappij van John de Mol. Deze heet sinds 1 maart Cyrte Investments. Cyrte staat voor 'vaste waarde'.

Gears of War vs Resistance: Fall of Man

Beiden shooters, beiden high-profile en beiden exclusief. Stel dat je nog geen nieuwe console hebt, en nu het de tijd wel vindt om eens in de next-gen te stappen. Je bent bovendien een actie-game-fanaat. Welke game moet je dan kopen? Welke is beter? Gears of War vs Resistance: Fall of Man, round 1: FIGHT!

Gamepro zette de verschillende aspecten van de games tegen elkaar af en kwam tot een koopadvies, alhoewel de uitkomst kiele-kiele is. Je kunt het niet-bindende koopadvies hier teruglezen.

Meer jongeren vast voor zedenzaken

MisdaadSinds 1990 is het aantal jongeren tot 18 jaar dat met de politie in aanraking komt wegens aanranding, verkrachting of schennispleging, verdrievoudigd. Vooral het aantal jonge aanranders stijgt explosief. Een en ander blijkt uit cijfers van de Politieacademie.

Het aantal jonge zedendelinquenten stijgt ook veel sterker dan de totale jeugdcriminaliteit, zoals geweld en, vernielingen. Op dit moment worden er jaarlijks zo'n 1.200 jongeren opgepakt voor zedenmisdrijven.

Gevreesd wordt dat het aantal zedensmisdrijven in werkelijkheid nog veel groter is omdat de meeste zedenzaken niet bij de politie gemeld worden. Een deskundige schat dat maar in 10% van de gevallen aangifte wordt gedaan.

MTV en TMF
Het is onduidelijk of jongeren meer seksuele misdrijven plegen, ůf dat slachtoffers sneller naar de politie stappen. Bij incidenten in zwembaden wordt wel eerder aan de bel getrokken dan voorheen. Ook veranderde inzichten omtrent seksuele gedragingen en mogelijke hogere opsporingsprioriteit bij de politie kan de verdrievoudiging verklaren.

Er is gťťn enkel bewijs dat seksueel getinte videoclips op muziekzenders als MTV en TMF aanzetten tot seksueel geweld. Opmerkingen van ChristenUnie-Kamerlid Tineke Huizinga, die deze week pleitte voor een algeheel verbod van die filmpjes, noemt een deskundige erg simplistisch. ''We moeten waken voor het eenvoudig aanwijzen van ťťn oorzaak.''

Wii krijgt alleen in Japan DVD-ondersteuning

Met de Nintendo Wii is het niet mogelijk om DVD's af te spelen. Echter, Nintendo heeft laatst aangekondigd dat er binnenkort een Wii-model naar Japan komt waarmee ook DVD's afgespeeld kunnen worden. Er werd wel opgemerkt dat deze versie hoogst waarschijnlijk nooit naar Europa of de VS zou komen. Echter, Sonic Solutions, het bedrijf dat gaat zorgen voor DVD-playback in de Wii zegt zelf een 'worldwide agreement' te hebben getekend met Nintendo. Toch ontkent Nintendo alles. Er komt inderdaad een nieuwe versie van de Wii naar Japan in de tweede helft van 2007, maar of deze ook in andere regio's gereleased zal worden wil men niet zeggen.

PvdA: ook generaal pardon in Nederland

PvdA-Tweede Kamerlid Nebahat Albayrak roept het CDA op het voorbeeld van de Duitse regering te volgen. Uitgeprocedeerde asielzoekers, die al langer dan zes jaar in ons land zijn, moeten alsnog een verblijfsstatus krijgen.

In Duitsland gaat het om naar schatting 120.000 uitgeprocedeerde asielzoekers, die minstens zes jaar in dat land zijn. Als ze voldoen aan voorwaarden zoals het beheersen van de taal, het kunnen voorzien in eigen levensonderhoud en ze geen radicale opvattingen hebben, mogen ze blijven.

Volgens de nummer 2 op de PvdA-lijst zou het dan in Nederland gaan om een afgebakende groep van ongeveer 15.000 mensen. De PvdA is niet van plan asielzoekers die al naar het buitenland vertrokken waren, alsnog toe te laten. Het gaat om mensen die illegaal in ons land verblijven of in een uitzetcentrum zitten, aldus Albayrak.

26.000
De PvdA-fractie bepleit al jaren dat de asielzoekers die nog onder de oude Vreemdelingenwet, voor april 2001, in Nederland aankwamen, een pardon moeten krijgen. In 2003 ging het om een groep van 26.000 asielzoekers.

Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) wilde dat niet en heeft deze 'oude' asielzoekers inmiddels vrijwel allemaal afgehandeld. Een flink deel kreeg alsnog een verblijfsstatus. Veel anderen moesten weg of zijn uit zichzelf vertrokken. Vermoedelijk verblijven velen van hen illegaal in Nederland.

Het PvdA-congres bepaalde onlangs vast te houden aan het specifieke pardon. De leden willen niet dat de partij een compromis hierover zou sluiten bij de formatie van een nieuw kabinet.

Kamer 306 is de Cell-shaded kamer

"[...]
A characteristic touch is that every corner and angle is outlined with a thin, hand-drawn, black line Ė whether on the ceiling, on the bed, or around a plug. The result is a dollhouse-like, comic book room with papaya green walls, a sunny yellow rug, a lilac bed and a pink cupboard. Graphics and decorations by the artist complete the design.
[...]"


Tsja, weinig aan toe te voegen. Je geeft een artiest de mogelijkheid om in het kunsthotel in Berlijn een kamer te ontwerpen en je krijgt dit:


Stil... mooi...

Misschien wel de ideale hotelkamer om XIII te spelen:

Prijzen voor een onvernachting liggen tussen de 79 en 110 euro. Voor 8 euro extra heb je ontbijt er bij.

Voor reserveringen:

Arte Luise Kunsthotel
Luisenstr. 19
10117 Berlin
Tel.: +49 (0)30 28448 0
Fax: +49 (0)30 28448 448

Junior Strous test Champcar Atlantic bolide

Junior Strous zal vandaag een test uitvoeren voor het Condor Motorsports team. De 20-jarige Nederlander hoopt een stoeltje voor 2007 te veroveren bij het team, dat uitkomt in de Champcar Atlantic serie. Het team is geen onbekende voor de Nederlandse autosportliefhebbers. Vorig seizoen werd Charles Zwolsman kampioen in de Champcar Atlantic serie met een bolide van Condor Motorsports.

Vanzelfsprekend is Strous erg blij met deze kans: " Ik ben ontzettend blij dat ik mag testen voor Condor Motorsports. Ze hoeven me niet meer te overtuigen dat ze goed zijn, dat hebben ze vorig jaar met het kampioenschap van Charles al bewezen. De mentaliteit van de Amerikaanse autosport bevalt me erg goed. Ik heb in het verleden al in de VS gereden en ik heb daar nog erg goede herinneringen aan overgehouden. Bovendien zijn de mogelijkheden in Europa minder interessant. In de Formule 3 kun je alleen met een groot budget bij ASM Formule 3 kampioen worden. In de VS zijn de budgetten aanmerkelijk lager en je krijgt er meer voor terug. We zijn in gesprek met Condor en we hopen met de test daar goed uit te komen. Naast het Atlantic-seizoen ga ik waarschijnlijk ook in de BRL V6 rijden om bij de Nederlandse sponsors niet uit de picture te vallen."

Daling armoede door rijkere 65-plussers

Icoon EconomieVooral door rijkere 65-plussers daalt de armoede. Dit jaar neemt het aantal huishoudens dat als arm te boek staat, voor het eerst sinds 2002 af.

In 2006 moet 9,7 procent van de huishoudens rondkomen van een laag inkomen. Dat daalt door de verwachte koopkrachtverbetering van gepensioneerden waarschijnlijk verder tot 8,8 procent volgend jaar.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers (Armoedemonitor) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Eind vorig jaar maakten de onderzoeksinstituten al bekend dat de negatieve trend dit jaar zou ombuigen.

Volgend jaar komt volgens de verwachtingen van CBS en SCP het aantal huishoudens dat moet rondkomen van een bedrag onder de lage-inkomensgrens onder het niveau van 2002 uit. Toen leefden 596.000 gezinnen, ofwel 9,1 procent van de huishoudens, in armoede en dat was het laagste aantal sinds 1990. Na 2002 steeg de armoede tot 11,1 procent in 2005.

Volgens CBS en SCP verbetert de inkomenspositie van 65-plussers sinds 2000. Zo daalde het aandeel gepensioneerden met een laag inkomen tussen 2000 en 2004 van 12 naar 7 procent. Volgens de ramingen zal dit in 2007 verder zijn afgenomen tot ruim 3 procent.

Balkenende
CDA-partijleider Jan Peter Balkenende is blij met de ingezette daling van de armoede. Volgens de CDA-voorman blijkt hieruit dat het beleid van zijn kabinetten - na een moeilijke beginperiode - aantoonbaar vruchten afwerpt.

Hij vindt dat de linkse partijen ''te grote woorden'' hebben gebruikt over de armoede in Nederland. Uit de cijfers blijkt volgens hem niet dat de armen armer worden, zoals de oppositie steeds beweert. ''De feiten liggen anders. Maar, ieder huishouden dat onder de armoedegrens leeft, is er een te veel. Het werk is niet af.''

De armoede neemt in het algemeen af doordat de economie aantrekt. Werk blijft volgens het CDA dan ook het beste recept tegen armoede. Tegelijk benadrukte Balkenende dat door specifieke maatregelen mensen in een kwetsbare positie, niet verder achteruit zijn gegaan. Hij doelde niet alleen op ouderen, maar ook op eenoudergezinnen en allochtonen. ''Maatwerk leidt bij deze groepen tot resultaat'', zei Balkenende.

voorbeeld releaselijst


Het is de eerste week van oktober, en ondanks dat de grote stroom van games eind deze maand zal komen, zijn er nu toch ook genoeg games waarmee je je tot die tijd zoet kunt houden. Electronic Arts komt deze week met zijn jaarlijkse voetbal game Fifa 09 voor alle current-gen consoles, handhelds, PC en Playstation 2. Op de PC, Playstation 2, Playstation 3, Wii en Xbox 360 komt het motor-racespel MotoGP 08 uit.

Onderstaand lijstje is onderhevig aan veranderingen en onjuistheden kunnen voorkomen.

Nintendo DS
FIFA 09
Cid The Dummy
Zubo
My Little Baby
Prey the Stars
Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations

Nintendo Wii
SimCity Creator
FIFA 09
Cid The Dummy
MotoGP 08
MySims Kingdom

PC
X3: Terran Conflict
FIFA 09
MotoGP 08
Virtual Skipper 5
Cid The Dummy
Geo Political Simulator
So Blonde
The Guild 2: Venice

Playstation Portable
Cid The Dummy
FIFA 09

Playstation 2
FIFA 09
MotoGP 08
Dancing Stage Supernova 2
Cid The Dummy

Playstation 3
FIFA 09
MotoGP 08
Armored Core for Answer

Xbox 360
Dancing Stage Universe 2
FIFA 09
Armored Core for Answer
MotoGP 08

Fanboys onder vuur genomen

Op het internet liggen fanboys van alle platformen bijna continu onder vuur. Als je dan twee weken in de rij gaat liggen/staan/zitten voor de winkel om als ťťn van de eerste PS3's te pakken te krijgen denk je dan ook veilig te zijn.

Niets is echter minder waar, want in Kentucky moesten PS3-buyers het ook op straat ontgelden. Wordt op internet nog geschoten met woorden en plaatjes van 'Giant Enemy Crabs', werden in deze drive-by BB-guns gebruikt. Gelukkig raakte niemand gewond, wel werden er vier mensen geraakt, inclusief een verslaggeefster die een interview aan het afnemen was.

De plaatselijke politie heeft een onderzoek naar de toedracht gestart en heeft agenten bij de Best Buy-winkel in kwestie gepost om de PS3-klanten te beschermen.

Bandentekort voor eerste test?

Een woordvoerder van de enige bandenleverancier in de Formule 1, Bridgestone, spreekt de geruchten tegen dat er niet voldoende banden zijn voor de test in Barcelona.

Ondanks de aankondiging van afgelopen week dat er met alle teams een contract was afgesloten betreffende het leveren van de banden, ontstonden er heftige geruchten dat Bridgestone moeite heeft om met genoeg banden aanwezig te zijn op de driedaagse test in Barcelona eind deze maand. Pas kortgeleden heeft Bridgestone de toezegging gedaan dat deze test kon doorgaan. Verschillende teams vonden de twee eerder geplande tests in Jerez te weinig.

“Al onze partners zullen op Barcelona banden hebben.” aldus de woordvoerder in Auto Bild. Of het hier gaat om de officiŽle banden voor 2007 werd echter niet verteld, en het vermoeden is dat de test afgewerkt zal worden met de banden uit 2006.

Een anonieme werknemer van Bridgestone vertelt dat de oorzaak te vinden is in de lange titelstrijd van 2006. Hierdoor zou te weinig effort gestoken zijn in de banden voor 2007.

Killer Augurkjes

Ik hou helemaal niet van spinnen, die achtpotige engerds slagen er altijd weer in om bij mij thuis op de onverwachtste plaatsen op te duiken en onlangs is zo een onhandige spinnenkop midden in de nacht op mijn hoofdkussen gevallen. Daar hou ik dus niet van en dat is zo een beetje een normale soort fobie.

Maar deze meid vind augurkjes eng. Wat kunnen die augurken je nou voor wreeds aandoen ? Ze zijn gewoon lekker als onderdeel van een garnering tussen een broodje gezond. Die dingen blijken dus heel erg gevaarlijk te zijn volgens deze meid. Ze schreeuwt moord en brand als ze er ook maar eentje te zien krijgt. Smakelijk !

Chinese keeper niet naar PSV

Eerder leek PSV nog serieuze interesse te hebben in de Chinese doelman Wang Dalei, het Algemeen Dagblad meldt nu dat de Chinees niet in is gegaan op het aanbod voor een stage in Eindhoven.

De stage in Nederland zou niet in het drukke programma van de Chinees passen. De 17-jarige keeper van het Chinese Olympisch elftal maakte de laatste tijd veel indruk. Wang Dalei liep eerder al stage bij het Italiaanse Internazionale.

Geen verlovingsring, wel een PS3

Wat mensen zoal niet overhebben voor een PlayStation 3 is opvallend. Een aantal mensen die wachten bij de Best Buy in Burbank, CaliforniŽ om een PlayStation 3 te kunnen kopen zijn echter wel bereid om erg veel op te geven. Een man op deze video gaat zelfs zo ver dat hij wel een PlayStation 3 haalt, wetende dat hij daardoor geen verlovingsring kan betalen voor zijn vriendin. Een andere man besloot zijn baan op te zeggen om bijna twee weken voor de release van de console al in de wachtrij te kunnen gaan staan.

Wij raden in ieder geval deze mensen aan om eens een bezoekje te brengen aan de immer groeiende verslavingszorg gericht op gamers.


Bandstemmen

Bezoeker mivak is zelf uiterst geinteresseerd in bandstemmen en heeft voor ons twee artikelen geschreven, gisteren was er het eerste artikel, vandaag de tweede:

Mijn experimenten

Ikzelf ben met bandstemmen in aanraking gekomen toen ik bij een vriend een videoband bekeek waarop een programma stond met Branton de Geus. Keer op keer als ik bij die vriend was, wilde ik die band zien. Ik besloot Branton eens op te zoeken, maar ging met meer vragen weg dan waar ik mee was gekomen. Toen ikzelf eens de stoute schoenen aantrok, speelde er een nummer van de Beatles op de radio. Ik stelde de vraag of er leven was na de dood. Het liedje werd weggedrukt en er viel tijdelijk een paar seconde stilte. Daarna was een zeer luide Surinaamse mannenstem die riep: ‘Jongen jij weet nog niet alles.’ En zo is het ook. Wij weten eigenlijk nog maar een heel klein beetje. Wat is dat toch voor vreemd verschijnsel die bandstemmen. Raudive verdeelde ze in drie categorieŽn. De A de B en de C-stem. De A-stem is verstaanbaar zoals je normaal een gesprek voert met iemand. B-stemmen zitten wat meer gevlochten in de ruis en voor C-stemmen moet je een geoefend oor hebben. Een A-stem die je opneemt met de microfoon methode is zeer zeldzaam. Deze stemmen zijn van entiteiten die nog zeer veel energie bezitten en dat kunnen omzetten in hoorbare klanken.

Het luisteren naar stemmen moet je leren. Geduld is hierbij een schone zaak. Je moet je gehoor trainen. Sommige horen meteen wat er gezegd wordt en anderen verstaan de stemmen nooit! Dit is hetzelfde als het maken van een opname. Je kunt nooit van te voren zeggen of er wat te horen is. Vergelijk het maar een beetje met vissen. Zo zit je aan de waterkant en vang je ze achter elkaar. Soms zit je uren aan de waterkant en krijg je geen stootje. Het afluisteren van een opname is erg arbeidsintensief. We hebben allemaal kunnen lezen wat er met Raudive gebeurde. Dat is ook de reden dat ik niet langer opneem dan hooguit vijf minuten per sessie. Het verbaast me elke keer opnieuw wat voor antwoorden je krijgt. Leuke, ontroerende en soms ook voorspellende mededelingen lossen elkaar af.

Schaaldraaien

Een andere methode van opnemen is het zogenaamde ‘schaaldraaien’. Sommige entiteiten hebben te weinig energie om rechtstreeks tot ons te spreken. Als je dood bent, heb je immers geen stembanden en geen strottenhoofd meer. Het aanbieden van bouwmateriaal (in dit geval het geluid van een radio) helpt een entiteit met het vormen van de zinnen. Tijdens de opname blijf je aan de knop van de radio draaien terwijl je de vragen stelt. Dit doe je bij voorkeur op de Middengolf (MW), omdat daar weinig stations zitten die je kan verstaan. De stemmen van Gene Zijde kun je overal opnemen en je hoeft hiervoor geen medium te zijn of paranormale gaven te hebben. Wierook branden en het licht dimmen hoeft ook niet. Er is ook ooit een proef gedaan door Gilbert Bonner met geld van de Britse regering in een zogenaamde kooi van Faraday. Dit is een stralingsvrije ruimte, waar geen signalen van buitenaf in kunnen doordringen. De stemmen bleven echter komen! Humor heeft men ook aan Gene Zijde. We blijven ook na onze dood de persoon die we waren. Zo zit ik ’s nachts op te nemen en vraag of er iemand aanwezig is. Bij het afluisteren van de opname roept een mannenstem direct achter mijn vraag : ‘Neeeee!’ Mijn vrouw kwam uit bed en vroeg me waarom ik zo hard zat te lachen. Zo zijn er ook rotzakken bij die allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren. Ik ben daar resoluut in. Ik wens ze ook een prettige avond en draai de knop om.

Computer

Het opnemen van bandstemmen gebeurt vandaag de dag niet meer met een bandrecorder. Heel soms gebruiken stemopnemers nog een cassetterecorder omdat ze dat prettiger vinden. In dit moderne tijdperk gebruiken de meesten waaronder ik de computer. Om het geluid op te nemen gebruik je Adobe Audition (een audio-bewerkingsprogramma) en een radio. Ga je als stemopnemer op locatie, dan neem je natuurlijk je Voice Recorder mee. Het opnemen van stemmen is GEEN spelletje. Je maakt contact met de geestelijke wereld. Sta je geestelijk niet sterk in je schoenen, begin er dan niet aan! Wat de huidige wetenschappers betreft. Zij willen het fenomeen niet onderzoeken. Wellicht zijn ze bang voor de maatschappelijke consequenties. Zij willen iedereen graag doen geloven dat het bandstemmen fenomeen niet bestaat en tussen onze oren zit. Gelukkig weten de Stemopnemers beter. Pas als je zelf gaat opnemen en experimenteren zul je merken dat hier van suggestie geen sprake is. Vandaag de dag zijn er wereldwijd duizenden mensen die stemmen opnemen. Het wachten is op een apparaat waarmee we een telefoongesprek kunnen voeren met het hiernamaals. Lang geleden was het een wens van mensen om te vliegen. In het begin wees men met een vinger op het voorhoofd. Nu zijn lijnvluchten de normaalste zaak van de wereld. Zo zal het ook gaan met de bandstemmen. Vroeg of laat staat er iemand op die het op de een of andere manier voor elkaar krijgt een dialoog tot stand te brengen met het hiernamaals! Tot die tijd moeten we helaas genoegen nemen met enkele woorden.

'Sneijder niet geblesseerd'

Rond Wesley Sneijder is enige rumoer ontstaan naar aanleiding van de wedstrijd tussen Nederland en Engeland, welke woensdag is gespeeld. De speler van Ajax viel voor deze oefenwedstrijd af, omdat hij geblesseerd zou zijn. Achteraf blijkt dit verhaal niet te kloppen.

De blessure van Sneijder was ontstaan tijdens het treffen tussen zijn ploeg Ajax en PSV (1-0). Na deze wedstrijd had de Ajacied inderdaad enige last van zijn knie, maar naar eigen zeggen zou hij toch mee kunnen spelen tegen de Engelsen. Ondanks dat riep Marco van Basten een vervanger op in de persoon van Clarence Seedorf. De speler van Ajax verbaast zich over dit voorval, aangezien dit zou kunnen beteken dat de voorkeur van de bondscoach naar de speler van AC Milan uit gaat.

Aragonťs zwaarder onder vuur

Luis Aragonťs, bondscoach van Spanje, komt steeds meer omder vuur te liggen. Woensdag wist de ploeg een oefenwedstrijd tegen RoemeniŽ (1-0) niet te winnen. Van de laatste zeven interlands die de Spanjaarden speelden werden er slechts vier gewonnen.

"Op alle keuzes van Aragonťs lijkt een vloek te rusten", is in Marcia, een sportkrant, te lezen. Tijdens de wedstrijd tegen de nationale ploeg van RoemeniŽ schreeuwden de supporters massaal om het ontslag van Aragonťs. El Pais vond zelfs dat er nauwelijks positieve dingen te zien waren in het spel van de nationale ploeg: "Dit team speelt met lood in de schoenen. Zelfs tegen een middelmatige ploeg als RoemeniŽ konden ze geen moment overtuigen."

Toch lijkt de Spaanse voetbalbond nog steeds voldoende vertrouwen te hebben in Aragonťs. Een maand geleden werd het contract van de oefenmeester zelfs verlengd tot medio 2008, ondanks de negatieve resultaten die de ploeg boekt. Spanje heeft op dit moment drie wedstrijden gespeeld in de strijd om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Hiervan werd er slechts ťťn wedstrijd in winst om gezet.

Door dit negatieve resultaat bivakeert de nationale ploeg van Spanje op een teleurstellende vijfde plaats, na de verloren wedstrijden tegen Noord-Ierland en Zweden. Om zeker te zijn van plaatsing is een positie bij de eerste twee landen vereist.

Redbull: RBR 3 in januari klaar

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt de RBR-3 bolide in januari klaar te hebben. Dat staat te lezen op de website van de Australische Grand Prix. De door Renault F1 motoren aangedreven bolide zal worden bestuurd door Mark Webber en David Coulthard.

Op de officiele site van de Australische Grand Prix zegt Webber: "Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. De nieuwe wagen moet halverwege januari af zijn. Hopelijk kunnen we meteen vanaf de eerste race in Melbourne laten zien waartoe deze in staat is. Ik wil mijn beste Formule 1-seizoen tot dusver gaan neerzetten bij het team van Red Bull." Webber kent nog veel mensen van het team uit zijn Jaguar tijd. Hij is dan ook niet bang dat hij moeite zal hebben zich aan te passen: "Het is weliswaar een nieuw team voor mij, maar het is goed dat ik veel mensen van het team al ken. Ik kijk ernaar uit om met het team te gaan testen in januari."

Volleybalvrouwen achtste op WK

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn bij het wereldkampioenschap in het Japans Osaka uiteindelijk achtste geworden.

In de wedstrijd om de zevende plek waren de vrouwen uit Cuba met 3-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Als Oranje had gewonnen, dan had het het record uit 1998 geŽvenaard. De Nederlandse vrouwen eindigde namelijk nooit hoger dan de zevende plek op een WK.

Exacte cijfers PS3 launchgames bekend (Japan)

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer binnen. Ook dit keer domineert de DS, maar er zijn wel PS3 games in de top 10 verschenen (deze charts zijn van de week van 6 november t/m 12 november):

Positie - Platform - Game - Publisher - Deze week - Totaal
1. (DS) General Knowledge Training - Nintendo - 102,240 - 451,106
2. (DS) Pokemon Diamond - Pokemon - 78,744 - 1,682,896
3. (DS) Kirby: Squeak Squad - Nintendo - 77,949 - 244,081
4. (DS) Pokemon Pearl - Pokemon - 65,574 - 1,423,990
5. (DS) Kanji Brain - IE Institute - 33,932 - NEW
6. (DS) New Super Mario Brothers - Nintendo - 27,361 - 3,393,921
7. (DS) Brain Training 2 - Nintendo - 24,166 - 3,412,008
8. (DS) Winning Eleven DS - Konami - 23,653 - 112,928
9. (PS3) Ridge Racer 7 - Bandai Namco - 21,655 - NEW
10. (PS3) Gundam - Bandai Namco - 21,310 - NEW
11. (PS2) Yakuza (best) - Sega
12. (DS) Animal Crossing: Wild World - Nintendo
13. (PS3) Resistance - SCE - 13,545 - NEW
14. (DS) Brain Training - Nintendo
15. (DS) Kanji Kentei DS - Rocket Company
16. (GBA) Final Fantasy V Advance - Square Enix
17. (DS) English Training - Nintendo
18. (DS) Final Fantasy III - Square Enix
19. (PS2) Mai Otome - Sunrise
20. (DS) Mario Kart DS - Nintendo
21. (PS3) Genji - SCE - 8766 - NEW
22. (PS2) Minna no Tennis - SCE
23. (DS) Talking DS Cooking Navi - Nintendo
24. (DS) Tales of the Tempest - Bandai Namco
25. (PSP) Ace Combat X - Skies of Deception - Bandai Namco
26. (DS) Gekitou! Custom Robo - Nintendo
27. (PS2) Dragonball Z Sparking! Neo - Bandai Namco
28. (DS) Phoenix Wright 2 (best) - Capcom
29. (DS) Fast Reading Training - Milestone
30. (DS) Tetris DS - Nintendo

McClaren: "Engeland verdiende te winnen"

De bondscoach van Engeland, Steve McClaren, was na afloop van de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Engeland kort en bondig in zijn analyse. Volgens McClaren was er maar ťťn ploeg die recht had op de overwinning en dat was Engeland.

"We hadden hier moeten winnen. Engeland was de betere ploeg. We zijn dan ook teleurgesteld over het resultaat, maar heel blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Zowel collectief als individueel hebben we goed gespeeld. De balans in het elftal was goed", aldus McClaren, die wel zei dat zijn team nog een lange weg te gaan heeft. " Maar deze wedstrijd biedt hoop, op meerdere fronten."

Duitser in cel gruwelijk doodgemarteld

Icoon ShockingEen gevangene in een detentiecentrum in het Duitse Siegburg is op gruwelijke wijze doodgemarteld door zijn drie jonge celgenoten. De marteling duurde in totaal twaalf uur en had eerder dit jaar plaats.

De Duitse justitie bracht de zaak deze week naar buiten, meldde donderdag de krant Die Welt. Openbaar aanklager Fred Apostel laat in de krant weten ''nog nooit dergelijk geweld te hebben meegemaakt''.

Seksueel misbruikt
De drie daders, 17, 19 en 20 jaar oud, sloegen en schopten hun 20-jarige slachtoffer urenlang, dwongen hem urine en speeksel te drinken en misbruikten hem seksueel. Hij moest zich uiteindelijk ophangen aan een kabel. Dat mislukte drie maal, omdat de kabel brak. Alleen een laken bleek het gewicht van de 20-jarige te kunnen dragen. Toen die eenmaal hing, haalden de folteraars hem er nog even af, sloegen hem weer en hingen hem vervolgens weer op.

Apostel toonde zich geschokt dat een dergelijke misdaad in een gevangenis kon plaatsvinden, waar de gedetineerden toch beschermd zouden moeten worden door de staat. Tegen geen van de gevangenenbewaarders is tot nu toe echter strafvervolging ingesteld. De foltering begon op een zaterdagavond, toen de personele bezetting in de gevangenis lager lag dan normaal. Het lijk van het slachtoffer werd op zondagochtend gevonden.

De drie daders is onder meer moord, mishandeling en verkrachting ten laste gelegd. Zij zouden hebben verklaard dat zij op zaterdagmiddag bedachten dat zij ''een mens wilden zien sterven''. De minister van Justitie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft aangekondigd maatregelen te nemen, zo meldde Die Welt.

Kuipers en Tuitert weer fit

Mark Tuitert en Simon Kuipers zijn voldoende hersteld van hun blessures om deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden aankomend weekend in Berlijn.

Vorige week meldde Tuitert zich wegens een liesblessure af voor de WB-wedstrijden in Heerenveen. Inmiddels kan hij weer zonder pijn schaatsen en zal daarom in Berlijn starten op de 5000 meter.

Kuipers startte in Thialf niet op de 1.000 meter omdat hij last had van zijn rug. Ook die kwetsuur is genezen, waardoor hij in Berlijn zal deelnemen aan de 1.000 en 1.500 meter.

De wedstrijden om de wereldbeker in Berlijn gaan morgen van start.

Dun, dunner, dood

Deze week is een 21-jarige mannequin uit BraziliŽ, Ana Carolina Reston, overleden aan anorexia. Ana woog slechts 40 kilo terwijl ze 1.70 lang was. Ana is overigens een iet wat ironische naam, omdat veel meisjes die aan anorexia lijden, refereren aan Ana als hun vriendin, doelend op de ziekte anorexia.

Anorexia en boulimia zijn ernstige problemen in de tv- en modellenwereld. De druk om slank te zijn is te groot waardoor de meisjes of niet meer eten of eten maar alles weer uitkotsen. Gelukkig zijn extreem magere modellen minder populair aan het worden. In Spanje en Milaan zijn protesten gestart en worden magere modellen geweerd van de catwalk. Ook Dove is een campagne gestart waarin de wat vollere vrouwen aan bod komen.

'Breezerslet' en 'belmuts' halen Van Dale

Icoon OpmerkelijkKom je als tienermeisje een tikje dom en ordi over? En lijk je daardoor gemakkelijk tot seks te verleiden? Niet getreurd, want je hebt toch maar mooi tot het nieuwe Van Dale Jaarboek taal geschopt als 'breezersletje' (naar het bij meisje populaire mixdrankje).

Het is een van de 3.650 nieuwe woorden die Van Dale samenbracht in het Jaarboek voor 2007. Een telefoniste staat tegenwoordig gezellig bekend als belmiep of belmuts, meldt het Jaarboek. De grote terreinwagen die aanstellerig wordt gebruikt op 's lands klinkerwegen en asfalt heeft het boek nu definitief gehaald als asobak.

Er is ook aso-tv, sensatietelevisie over asociale gezinnen, straten of buurten (ook wel bekend als tokkiebuurten, vernoemd naar de bekende tv-familie).

Bitneukers
Computerprogrammeurs met een voorkeur voor grote problemen zijn 'bitneukers', op een 'blogstek' houdt iemand een internetdagboek (weblog of blog) bij en een student die op kamers woont maar in het weekeind naar huis gaat voor de was is een 'boemerangkind'.

De war on terror verrijkte de taal met de bermbom, CIA-gevangenis, vechtmissie, buffermacht en geweldsorgie. De trend om woorden die van merknamen afgeleid zijn leverde het tomtommetje op. Niet-traditionele nieuwssites bedienen zich van het Geen Stijl-jargon: feauteau (foto), geyl (geil) en zeau (zo). Iemand uit Den Haag komt uit 070 en Nederland wordt aangeduid met 0031.


Opgenomen in het Van Dale Jaarboek

Bridgestone: geen voordeel Ferrari

Volgens Bridgestone baas Hirohide Hamashima zal Scuderia Ferrari in het seizoen 2007 geen voorkeursbehandeling krijgen van de bandenfabrikant.

Voordat de eerste testsessies deze winter gaan beginnen wil Bridgestone een compleet nieuwe band aanleveren die alle teams tot hun beschikking zullen krijgen, waardoor er geen kwaliteitsverschil zal zijn in de aangeleverde banden. De angst bestond bij verschillende teams dat het samenwerkingsverband tussen Bridgestone en Ferrari van afgelopen jaren in het voordeel zou zijn van laatstgenoemde. Hamashima verklaarde hierop het volgende: ”We hebben de constructie van de band enorm veranderd en de compounds zijn hierdoor veel harder geworden. Teams die in het verleden al met Bridgestone banden hebben gereden zullen ook helemaal vanaf nul moeten starten.”

“Pas wanneer alle teams getest hebben met de nieuwe banden weten we pas hoe de banden op de wagens reageren, en zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat Ferrari de grootste terugval heeft van allemaal. Ons streven is om elk team gelijkwaardig te behandelen.Alle teams zullen een gelijkwaardig aantal banden tot hun beschikking krijgen en nieuwe compounds zullen pas getest gaan worden, wanneer er voldoende banden geproduceerd zijn voor elk team. Dat wij de organisatie van Ferrari erg goed kennen zou het enige voordeel voor Ferrari kunnen zijn, maar dat is iets wat andere teams ook niet kunnen kopiŽren” ,aldus Hamashima.

Satire over paus gaat Vaticaan te ver

Icoon MediaIn ItaliŽ is een felle discussie ontstaan na kritiek vanuit het Vaticaan op satirische programma's waarin paus Benedictus XVI op de hak wordt genomen. De secretaris van Benedictus, Georg Gšnswein, en verscheidene kardinalen hebben hun ongenoegen geuit over het bespotten van de kerkvorst.

Zo werd de paus geparodieerd door de Italiaanse komiek Maurizio Crozza. Hij speelde met twee woorden: pax en PACS. Pax is het veel door pausen gebruikte Latijnse woord voor vrede en PACS is de in ItaliŽ controversiŽle wet die gelijkberechtiging van hetero- en homoseksuele paren mogelijk maakt. Crozza zegt in zijn rol als de paus: ''Pax (of PACS) zij met u''. De Rooms-Katholieke Kerk heeft de wet scherp veroordeeld. Ook spreekt de neppaus over de mogelijke excommunicatie van popster Madonna, terwijl pauselijke gardisten op haar muziek dansen.

'Roken als een Turk'
Ook een radioprogramma wekte de woede van het Vaticaan. Daarin zegt iemand die de paus nadoet met zijn Beierse accent tegen 'Gšnswein' dat hij zoals een Turk drie pakjes sigaretten per dag rookt om zich voor te bereiden op zijn bezoek aan Turkije later deze maand. 'Roken als een Turk' betekent in ItaliŽ dat je een kettingroker bent. Benedictus rookt overigens niet.

De secretaris van de paus zegt te hopen dat aan de satirische programma's snel een einde komt. ''Dergelijke zaken hebben geen intellectueel niveau en beledigen kerkleden.'' Sommige kranten leveren ook kritiek op de satire die een belangrijk persoon voor een miljard gelovigen beledigt. Daarentegen verwijt de vroegere communistische krant L'Unitŗ het Vaticaan een kruistocht tegen de artistieke vrijheid. ''Italianen moeten elke poging tot censuur afwijzen. Dit alles heeft een beetje de geur van fundamentalisme.''

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Hansson vertrekt bij SC Heerenveen

Zoals al werd verwacht, heeft Petter Hansson laten weten dat hij zijn aflopende contract bij SC Heerenveen niet wil verlengen. De Zweedse centrumverdediger is toe aan een nieuwe uitdaging.

"Jammer, maar we moeten het respecteren", reageerde Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek op het besluit. Afgelopen zomer leek Hansson al te gaan vertrekken, maar op het laatste moment ketste een transfer naar Panathinaikos af. Hansson zal zijn contract, dat aan het eind van dit seizoen afloopt, gewoon uitdienen en niet tussentijds vertrekken.

Man schiet zichzelf in kruis

Icoon Domme criminelenEen 23-jarige man heeft zichzelf in zijn linker testikel geschoten tijdens een poging een tiener te kidnappen in Wichita in Kansas in de Verenigde Staten. De man stopte zijn pistool in zijn broek toen deze plotseling afging en hem trof in zijn kruis.

Daarbij bleef het niet voor de onfortuinlijke kidnapper. Hij kromp ineen van de pijn, waardoor zijn pistool nogmaals afging. Deze keer werd hij geraakt in zijn kuit. De man wist op eigen kracht een ziekenhuis te bereiken om daar behandeld te worden.

De man en zijn twee maten, van 18 en 20 jaar, werden gearresteerd voor een serieuze poging tot kidnapping en het belemmeren van justitie. Ze wilden de tiener kidnappen vanwege een meningsverschil over stereotorens, zo liet de politie weten.

Radio Veronica en Sky Radio winnen luisteraars

Icoon RadioRadio Veronica heeft er net als vorige maand flink meer luisteraars bij gekregen. Ook moederzender Sky Radio deed het goed. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over september-oktober 2006 die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. De 80's en 90's zender Radio Veronica kreeg er 0,4 procent marktaandeel bij. Sky Radio, eigenaar van Veronica, kon er 0,6 procent bijschrijven. De non-stop muziekzender staat daarmee steviger op de derde plaats.

Nummer 1 blijft nog altijd Radio 538 die net als nummer 2 Radio 2 een kleine winst boekte. Verliezers waren Radio 10 Gold, Radio 1 en RTL FM. De gemiddelde luistertijd was in de meetperiode drie uur en drie minuten. Dat is tien minuten meer dan de vorige keer.

Andere stations die meer luisteraars kregen waren Radio 3FM, Arrow Classic Rock en Radio 747. Nieuw was het marktaandeel van 100%NL. Dat radiostation, dat in de plaats kwam van RTL FM, werd nu pas voor het eerst gemeten.

Een volledig overzicht van de marktaandelen staat hier

Publiek TU/e gescheiden voor moslimlezing

Icoon BinnenlandsHet bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de multiculturele studentenvereniging Mosaic berispt omdat ze tijdens een lezing mannen en vrouwen apart van elkaar in een zaal lieten zitten. Het incident speelde zich enkele weken geleden af.

Mosaic had ene Suhayb Salam uitgenodigd voor een lezing over de ramadan. Hij is de zoon van de Tilburgse imam die minister Rita Verdonk twee jaar geleden weigerde de hand te schudden. De zoon van de imam weigerde echter te spreken als de mannen en vrouwen door elkaar zouden zitten.

Vlak voordat hij met zijn lezing zou beginnen eiste hij dat de mannen voorin de zaal moesten gaan zitten, de vrouwen achterin. Dat diende om ''de poorten van de ontucht niet te openen''. De voorzitter van Mosaic kon zijn gast niet overtuigen van die eis af te zien. Of het publiek werd gescheiden, ůf de lezing ging niet door. Mosaic besloot daarop gehoor te geven aan de eis van de gastspreker. De penningmeester van Mosaic kon zich daarmee niet verenigen en verliet uit protest de zaal.

De voorzitter, Mohammed El Haddad, zegt achteraf dat hij de lezing beter had kunnen afgelasten. Doel van de lezing was overigens moslims en niet-moslims tot elkaar te brengen.

Met dank aan Petra76 voor de submit.

Nieuwe Tomb Raider op komst

Crystal Dynamics en Eidos hebben aangekondigd dat Lara Croft in volle glorie zal terugkeren na het succesvolle Tomb Raider: Legend. Ian Livingstone heeft bevestigd dat er een nieuwe game aan zit te komen tegenover Gamespot, maar kon er verder weinig meer over zeggen dan dat het vanaf het begin al de bedoeling was dat Crystal Dynamics meer dan ťťn game van de avonturierster zou gaan maken.

Het moederbedrijf van Eidos, SCi, heeft bevestigd dat Tomb Raider 8 in hun financiŽle jaar 2008 (1 juli 2008 - 30 juni 2009) zal verschijnen op meerdere platforms. Voorlopig is Tomb Raider 8 (zoals het project voorlopig heet) alleen bevestigd voor de PS3.

Anorexia wordt Braziliaans topmodel fataal

Icoon ShowbizzEen 21-jarig succesvol mannequin uit BraziliŽ, Ana Carolina Reston, is deze week overleden aan anorexia. Drie weken geleden werd ze opgenomen in een ziekenhuis omdat ze nog maar 40 kilo woog.

Reston stond onder contract bij bedrijven als Ford en Elite. Op 13-jarige leeftijd begon ze met haar modellencarriŤre nadat ze bij een schoonheidswedstrijd was ontdekt. Ze werkte in onder meer Mexico, Japan en Europa.

In Spanje werden onlangs te magere modellen van de catwalk geweerd. Zij zouden namelijk een rol kunnen spelen in het ontstaan van anorexia bij bepaalde groepen meisjes. Ook in Milaan was er protest tegen te magere modellen.

Medische studies tonen aan dat circa 16% van de anorexiapatiŽnten aan de gevolgen van de ziekte overlijdt. Slechts 50% van de patiŽnten geneest voorgoed van de eetstoornis.


Fotoserie van Carolina Reston

Met dank aan Re_plaY voor de submit.

Seedorf tevreden over rentree

Na afloop van de vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Engeland keek Clarence Seedorf tevreden terug op zijn rentree bij Oranje.

"Ik ben tevreden, zeker omdat dit de eerste keer was dat ik er weer bij ben. Ik wil het publiek bedanken voor de geweldige warmte die ik heb gevoeld. Dat had ik nodig om goed in de wedstrijd te komen", aldus Seedorf, die de eerstvolgende oefenwedstrijd tegen Rusland al met een glimlach tegemoet ziet. "Ik hoop natuurlijk dat ik erbij blijf."

Russische volleybalvrouwen pakken wereldtitel

De Russische volleybalvrouwen hebben in het Japanse Osaka de wereldtitel veroverd. De ploeg van de Italiaanse coach Giovanni Caprara versloeg in de finale BraziliŽ met 3-2 (15-25 25-23 25-18 20-25 15-13).

Voor de Russische vrouwen is het het zesde goud bij een WK. De laatste titel dateerde uit 1990. De afgelopen drie edities wonnen de Russische vrouwen het brons.

De Braziliaanse vrouwen pakten de eerste set, maar Rusland nam daarna het initiatief over. Onder aanvoering van Jelena Godina en Jekaterina Gamova namen de Russinnen een 2-1-voorsprong in sets.

De Braziliaanse vrouwen wisten zich echter weer terug te vechten in de wedstrijd, en in de vijfde en tevens beslissende set wist BraziliŽ zelfs uit te lopen naar 13-11, maar de formatie van coach Jose Guimaraes kon de voorsprong niet vasthouden. Met vier punten op rij eiste Rusland alsnog de wereldtitel op en moest BraziliŽ, evenals in 1994, genoegen nemen met het zilver.

Tweede Nederlandse dode Creutzfeldt-Jacob

Icoon MedischEen 16-jarige scholier uit het Noord-Hollandse Bennebroek is vorige maand overleden aan de menselijke variant van de gekkekoeienziekte (BSE). De jongen is het tweede slachtoffer in Nederland van de fatale hersenziekte Creutzfeldt-Jacob, meldde het Haarlems Dagblad donderdag. Het ministerie van Volksgezondheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu willen het bericht niet bevestigen wegens afspraken met de familie daarover.

Vorig jaar overleed in Utrecht een 26-jarige vrouw aan de ziekte. Volgens het expertisecentrum Creutzfeldt-Jacob in Rotterdam zijn er vermoedelijk nog twee Nederlanders besmet. Ze zouden allemaal besmet zijn geraakt door Brits vlees dat in de jaren negentig naar Nederland kwam.

Dementie
Bij de ziekte van Creutzfeldt-Jacob sterven de hersencellen in snel tempo af. Het is te vergelijken met een snel verlopende vorm van dementie, veroorzaakt door een eiwit (prion) dat gaten in de hersenen maakt.

De meeste patiŽnten overlijden binnen een jaar nadat de ziekte toeslaat. Op het laatst zijn patiŽnten zich meestal niet meer bewust van hun omgeving en kunnen ze ook niet meer praten. Volgens de artsen zijn er geen aanwijzingen dat mensen veel pijn lijden.

Leerlingen van de school waar de 16-jarige jongen op zat voor hij ernstig ziek werd, zijn naar een afscheidsbijeenkomst geweest op het terrein van psychiatrische instelling De Geestgronden in Bennebroek. Daar werd hij tot het laatst toe verpleegd.

Witte muizen ingezet bij Olympische Spelen

Witte muizen doen bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking dienst als voorproevers. De diertjes moeten aantonen dat het voedsel dat de atleten krijgen voorgeschoteld, niet bedorven is. Dat meldde donderdag het Chinese persbureau Xinhua.

De organisatie van de Spelen doet er alles aan om straks voedselvergiftiging bij de olympiŽrs te voorkomen. Bedorven voer is een wijdverbreid verschijnsel in China, veelal omdat de hygiŽne ver te zoeken is in keukens.

Witte muizen worden heel snel ziek van giftige ingrediŽnten en werken sneller dan de traditionele laboratiumtechnieken, aldus een woordvoerder van de gezondsheidsdienst in Peking.

De muizen vormen een onderdeel van een massale voedselveiligheidsoperatie. Zo krijgen de keukens in de olympische accommodaties 24-uursbewaking en worden voorraadkasten met videocamera's uitgerust.

Overheid wil jonge lastpakken uit buurt weren

PolitiekDe overheid wil jongeren die voor overlast zorgen in een buurt, gaan weren. Burgemeesters krijgen de bevoegdheid deze jongeren een straat- of wijkverbod op te leggen voor drie maanden, met kans op verlenging. Daarnaast kan iemand worden verplicht zich geregeld te melden bij de politie.

Deze voorstellen staan in een concept-wetsvoorstel van de ministers Johan Remkes van Binnenlandse Zaken en minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie, zo bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag een bericht in de Telegraaf.

Het gaat om jongeren die voor ernstige en langdurige overlast zorgen, zoals mensen lastigvallen, mensen naschreeuwen, graffiti spuiten, of bushokjes vernielen. Een burgemeester kan hen in de toekomst voor drie maanden uit een buurt bannen. Na die periode moet de maatregel opnieuw worden getoetst.

Eye of Judgement, hoe te spelen?

Het spel Eye of Judgement is een vrij innovatief spel van developer SCEJ. Het unieke aan dit spel is dat je met een stel kaarten, een sensorpad en een EyeToy gaat gamen. Als je een kaart op de sensorpad legt zal de EyeToy dit registreren en op je beeld zie je dan dat de characters jouw keuze opvolgen. Eindelijk kunnnen wij jullie dan laten zien hoe dit precies in werking gaat met onderstaande foto's.

Een releasedatum van het spel is vooralsnog niet bekend.

Masters: Nadal verslaat wel Robredo

Rafael Nadal heeft, na zijn eerste wedstrijd van de Amerikaan James Blake te hebben verloren, wel zijn tweede wedstrijd bij de Masters in Sjanghai winnend weten af te sluiten. De 20-jarige Spanjaard versloeg in de gouden groep met 7-6 (tiebreak 7-2) en 6-2 zijn landgenoot Tommy Robredo.

Door de overwinning heeft de nummer twee van de wereld nog steeds kans op deelname aan de halve finales. Na afloop van de partij tegen Robredo was Nadal blij. "Ik kon de nederlaag tegen Blake moeilijk hebben. Nu ben ik weer gelukkig en kan ik mij nog kwalificeren door een goede partij tegen Davidenko te spelen. Mijn zelfvertrouwen had een deuk en het scheelde niet veel of ik was uit deze Masters Cup geweest."

DVD: Spider

Wanneer je begint aan een film van de Canadese regisseur David Cronenberg kan je maar het best op alles voorbereid zijn. Veel van zijn films, zoals bijvoorbeeld eXistenZ en Videodrome, speelden voortdurend een psychologisch spel met de kijker. Zijn laatste film A History of Violence (2005) mocht voor zijn doen dan redelijk mainstream zijn, Spider uit 2002 was een typische Cronenberg. Wat is realiteit en wat is fantasie, wie is goed en wie is slecht?


Hersi weer wedstrijdfit

De trainer van Vitesse, Aad de Mos, kan vrijdag, in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag, weer een beroep doen op Youssouf Hersi. Hersi was vanwege een enkelblessure een aantal weken uit de roulatie, maar is inmiddels weer wedstrijdfit.

Afgelopen dinsdag speelde Hersi mee in de oefenwedstrijd van de Arnhemmers tegen Babberich en dit leverde geen problemen op. Ook Remco van der Schaaf voetbalde vrijwel de gehele wedstrijd en ook hij lijkt vrijdag te kunnen spelen.

Fernando niet tegen PSV

Girondins Bordeaux kan in zijn twee resterende wedstrijden in de Champions League geen beroep doen op Fernando. De UEFA heeft de Braziliaanse middenvelder voor vier Europese wedstrijden geschorst omdat hij in het uitduel met Liverpool een kopstoot uitdeelde aan tegenstander John Arne Riise. Fernando mist hierdoor onder meer de wedstrijd tegen PSV.

Girondins Bordeaux strijdt in Groep C van de Champions League met Galatasaray om de derde plaats. Die plek geeft recht op een plaats in de UEFA Cup. PSV en Liverpool plaatsten zich in die groep al voor de achtste finales van het kampioenenbal.

DVD: Melrose Place - seizoen 1
Voor de recent overleden producent Aaron Spelling waren de jaren negentig een goudmijntje. Na het zeer succesvolle Beverly Hills 90210, dat miljoenen Amerikaanse tieners aan de buis wist te kluisteren, besloot Spelling dat het tijd was om de jonge volwassenen te bedienen. Met Melrose Place, de postcode ontbreekt, wist hij wederom een miljoenenpubliek aan zich te binden. Het eerste seizoen is vanaf vandaag in de winkels verkrijgbaar.

DVD: Curb your Enthusiasm - seizoen 5Als je medebedenker bent van de hitkomedie 'Seinfeld', dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over geld. Larry David is het bewijs, want hij heeft genoeg tijd om handen om te doen wat hij wil. In Curb your Enthusiasm volgen we Larry in zijn dagelijkse beslommeringen en activiteiten. Niet dat de serie een real-life soap is, integendeel. Voor alle afleveringen zijn scripts geschreven, welke worden aangevuld door improvisatie. Komt je bekend voor? Zeker! Ook bij Seinfeld volgden we de echte Jerry Seinfeld in fictionele verhalen waarin Jerry Seinfeld de hoofdrol speelt. Alleen bij Curb your Enthusiasm is de grens tussen waarheid en fictie een stuk dunner dan bij Seinfeld. Het vijfde seizoen is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

DVD: The Curse of King Tut's TombHonderden jaren lang is de dood en begraafplaats van de Egyptische Farao Toetanchamon een mysterie geweest voor archeologen en Egyptologen. Het graf van Toetanchamon zou volgestopt zitten met allerlei schatten en het gemummificeerde lichaam van de overleden heerser. Pas in 1922 werd de tombe gevonden door Howard Carter. Voor David N. Titcher vormde het graf en de mythe rond Toetanchamon inspiratie voor een miniserie, met de titel The Curse of King Tut's Tomb. Sinds kort is deze serie op dvd verkrijgbaar.

Van Basten gematigd tevreden

Na afloop van het 1-1 gelijkspel tussen het Nederlands elftal en Engeland was bondscoach Marco van Basten gematigd tevreden over de wedstrijd.

"Op zich hebben we het redelijk gedaan", aldus de bondscoach. "Engeland kwam op volle oorlogssterkte en wij misten een paar spelers als Van der Sar, Van Persie en Sneijder. De anderen hebben hun gemis goed opgevangen."

Van Basten vond dat het Nederlands elftal, en dan vooral in de eerste helft, moeite had met de opbouw. "Emanuelson stond veel vrij, maar hij werd weinig gebruikt. In de tweede helft hebben we wel goede kansen gecreŽerd, zeker in de laatste fase."

Over de rentree van Clarence Seedorf was Van Basten tevreden. "Clarence heeft zijn taken goed uitgevoerd. Hij leed wel eens balverlies, maar had ook sterke momenten. Wij waren wel tevreden over hem. Of hij er de volgende keer bij is, kan ik niet zeggen. Het duel tegen Rusland is nog ver weg. Van der Vaart speelde uitstekend."

Cel voor Amerikaanse marinier na moord op Irakees

Icoon MisdaadEen Amerikaanse marinier die betrokken was bij de moord op een 52-jarige opa in het Iraakse Hamdania moet achttien maanden de cel in. Hij is de tweede militair die is veroordeeld in de spraakmakende zaak.

John Jodka bekende voor de krijgsraad in Camp Pendleton (CaliforniŽ) schuld in ruil voor strafvermindering. Hij beloofde de aanklagers te helpen en te getuigen tegen de medeverdachten.

Een hospitaalsoldaat van de Amerikaanse marine was vorige maand veroordeeld wegens zijn aandeel in de moord eind april. De krijgsraad legde hem tien jaar op, maar hij hoeft daar maar een jaar van uit te zitten omdat ook hij tegen andere betrokkenen getuigt.

In totaal zijn acht militairen aangeklaagd in de Hamdania-zaak. Uit woede over een eerdere vrijlating van een van terrorisme verdachte Irakees, besloten de mariniers een willekeurige burger te ontvoeren en te vermoorden. De daders legden een schop naast het lichaam van het slachtoffer, zodat het zou lijken dat hij een explosief wilde verstoppen.

Sid Meier's Pirates! zeilt naar de PSP

Uitgever 2K Games en ontwikkelaar Fireaxis hebben aangekondigd bezig te zijn met een PSP-versie van Sid Meier's Pirates!

Dit spel werd eerder op PC en Xbox uitgebracht en biedt de speler de mogelijkheid om alle facetten van het piratenleven te beleven. Zo zal je tijdens het doorlopen van een carriŤre met als doel de beruchtste piraat van de Caribische eilanden te worden onder andere moeten zwaardvechten, schepen moeten enteren en moeten dansen met mooie gouverneursdochters. Nieuwe toevoegingen voor de PSP zijn een multiplayer mode en een paar nieuwe begraven schatten.

Sid Meier's Pirates! zal 23 februari in de winkels liggen. Hoe het spel zich ontwikkelt kun je op onderstaande screenshots zien.IsraŽl vernietigt huizen militante Palestijnen

Icoon BuitenlandsIsraŽlische gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben in de nacht van woensdag op donderdag doelen in de Palestijnse Gaza-strook aangevallen. Vijf huizen van militante Palestijnen werden vernietigd. Niemand raakte gewond.

De beschietingen volgden op Palestijnse raketaanvallen woensdag op de IsraŽlische grensplaats Sderot, waarbij een dode en twee zwaargewonden vielen. De IsraŽlische regering kondigde represailles aan.

Nederlands paar wil in Nieuw-Zeeland blijven

Icoon AlgemeenHet Nederlandse echtpaar waarvan de huwelijksreis in Nieuw-Zeeland in een nachtmerrie eindigde, wil vooralsnog in Nieuw-Zeeland blijven. De Nederlanders verblijven nog steeds in de buurt waar zij eind vorige week bruut werden overvallen.

Volgens de Nederlandse ambassade in Wellington heeft het paar besloten niet meteen naar Nederland terug te keren. De Nederlanders hebben nieuwe paspoorten nodig voordat zij naar huis kunnen vertrekken, aldus Leo Bouter van de Nederlandse ambassade tegen Nieuw-Zeelandse media.

Het koppel wilde een jaar lang in Nieuw-Zeeland reizen en werken. De kunstlerares en de IT-specialist waren in augustus getrouwd.

Bij de speurtocht naar de twee daders onderzoekt de politie overeenkomsten met andere misdaden. De recherche vermoedt dat het duo meer op zijn kerfstok heeft. "Het gaat niet om knapen van het Weense jongenskoor", aldus een inspecteur. Hij sloot niet uit dat meer personen bij de overval en ontvoering waren betrokken.

Aahhh, een puppie

Puppies zijn lief, met die grote puppie ogen en die grote puppie pootjes en die grote puppie flaporen, ze zijn gewoon een levend aahh moment.

Maar geen zorgen ik ga je niet vervelen met een lief filmpje (dat komt een andere keer wel). Wat ik wel heb? Een puppie die zijn baasje zo lief vindt dat hij hem wel kan zoenen, tongzoenen om precies te zijn.

Of zou het arme beestje zijn baasje verwarren met zijn voerbak, wie het weet mag het zeggen.

O.J. Simpson komt met boek met moordtips

''Als ik het gedaan had, was het zo gebeurd.'' Onder die titel brengt de footballster en B-acteur O.J. Simpson eind november een boek uit waarin hij hypothetisch uitlegt hoe hij zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord zou hebben, als hij die misdaad tenminste zou hebben gepleegd.

Om zijn pennenvrucht de maximale publiciteit mee te geven, treedt Simpson op in een interview dat over anderhalve week in twee delen wordt uitgezonden op Fox News. Het vraaggesprek zal worden afgenomen door niemand minder dan zijn uitgeefster Judith Regan, werd woensdag bekend.

'Gruwelijk realistisch'
Simpson zou naar verluidt 3,5 miljoen dollar als voorschot hebben gekregen voor het boek. Volgens het boulevardblad National Enquirer is de beschrijving van de moord door Simpson ''gruwelijk realistisch en gedetailleerd''. Lezers zullen vermoedelijk tot de conclusie komen dat hij zijn ex en haar vriend ook daadwerkelijk zou hebben omgebracht.

O.J. Simpson ontkent al meer dan tien jaar dat hij de moorden heeft gepleegd. In 1995 werd hij vrijgesproken van moord. In een civielrechtelijke zaak oordeelde een jury echter dat hij wel verantwoordelijk was voor de dood van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. De jury veroordeelde hem tot het betalen van 33,5 miljoen dollar schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.O.J. Simpson

'Taxfreebom' kan vliegtuig opblazen

Icoon AanslagOndanks de nieuwe EU-regels voor handbagage blijft het mogelijk spullen voor een bom mee te nemen in een vliegtuig. De nodige ingrediŽnten zijn na de bagagecontrole verkrijgbaar bij de taxfreeshop.

Journalisten smokkelden op de luchthaven van Frankfurt een hoeveelheid kunstmest door de controle. Met spullen uit de taxfreeshop bouwden zij vervolgens een zelfgemaakte bom waarmee zij een auto opbliezen, zo meldde de Duitse krant Bild woensdag.

Volgens wapenexpert prof. Wolfgang Spyra was de zelfgemaakte 'taxfreebom' krachtig genoeg geweest om een vliegtuig uit de lucht te halen.

Niet genoeg
Regeringen wereldwijd doen niet genoeg in de strijd tegen het terrorisme. Dit heeft de secretaris-generaal van Interpol, Ron Noble, woensdag gezegd in een interview met het Arabische tv-station al-Jazeera.

Zo wijst de Amerikaan er bijvoorbeeld op dat Interpol een database heeft aangelegd van meer dan 13 miljoen gestolen of verloren paspoorten. Maar Zwitserland is het enige land dat ook alle gecontroleerde paspoorten vergelijkt met de lijst. Zo slaagt het land erin elke maand honderd mensen met gestolen documenten aan te houden.

Volgens Noble zou de bevolking het niet begrijpelijk vinden waarom zo'n makkelijke en goedkope maatregel voor het voorkomen van terreuraanslagen niet breed wordt toegepast.

VN-Mensenrechtenraad veroordeelt Israël

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft de ''grove en systematische'' schendingen van de mensenrechten door IsraŽl woensdag veroordeeld. Tevens besloot de raad een missie naar de Gazastrook te sturen om de recente dood van negentien Palestijnse burgers door IsraŽlische artilleriebeschietingen te onderzoeken.

De 47 lidstaten waren op verzoek van Arabische en andere islamitische landen in spoedzitting bijeengekomen. Het was de derde speciale zitting van de Mensenrechtenraad sinds die in juni in de plaats kwam van de VN-Mensensenrechtencommissie. Alle drie buitengewone zittingen waren gewijd aan de joodse staat.

Boer bedolven onder koe van 800 kilo

Bij een 'melkongeval' in het Oostenrijkse district Melk is een 48-jarige boer onder een 800 kilo zware koe terechtgekomen. Er kwamen 25 brandweerlieden aan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

Dit meldde de krant Kronen Zeitung woensdag. De boer, die botbreuken en kneuzingen heeft opgelopen, is met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde toen de zieke koe Lulu werd opgetakeld om haar te melken. De takelconstructie brak en de boer werd onder zijn koe bedolven.
Met dank aan tha-bass voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #213
special
Interview met Jack Quaid over Star Trek: Lower Decks
review
EPOS GTW 270 Hybrid earphones
special
Random Pics van de Dag #212
review
Hitman 3
special
Random Pics van de Dag #211
©FOK.nl e.a.