'Ongevaarlijke tbs'er ziekelijk gewelddadig'

Rob (R@b)
De tbs'er uit een kliniek in Poortugaal (nabij Rotterdam) - die gisteren in Heerlen tijdens een bezoek aan een begraafplaats ontsnapte en waarvan het Openbaar Ministerie meldde dat hij geen groot gevaar vormde - is volgens de politie wél degelijk gevaarlijk. In een melding aan hun Duitse collega's heeft de Nederlandse politie het over een ''ziekelijk gewelddadige'' tbs'er.

De voortvluchtige tbs'er, de 30-jarige Hendrik Muller (zie foto) uit Geleen, is veroordeeld wegens diverse zeden- en geweldsmisdrijven en de vrees bestaat dat hij opnieuw een delict zal plegen. De politie verspreidde vandaag een signalement van Muller.

VVD, Joost Eerdmans en de PvdA willen opheldering van CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over de tegenstrijdige informatie. PvdA-kamerlid Aleid Wolfsen: ''Er gaat ergens iets behoorlijk fout als justitie woensdag verklaart dat de ontsnapte man geen groot gevaar vormt, maar tegelijkertijd aan de Duitse politie doorgeeft dat het gaat om een ziekelijk gewelddadig persoon.''

Het OM heeft nog niet gereageerd op vragen over de verschillende informatie die is verspreid.

Met dank aan CBRemy voor de submit.