[Upd]Pool Bak meldt poging tot omkoping

Olga (Nuongirl)
De Poolse international Jacek Bak heeft gezegd dat een onbekende hem, vlak voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen BelgiŽ gisteravond, heeft willen omkopen. Bak kreeg telefonisch een bedrag van 10.000 euro toegezegd als hij ervoor kon zorgen dat Polen zou verliezen van BelgiŽ.

Bak heeft dit tegenover de Poolse sportkrant Przeglad Spotowy toegegeven. BelgiŽ verloor in Brussel met 1-0 van Polen. Door de nederlaag zijn de 'rode duivels' ver verwijderd van plaatsing voor het Europees kampioenschap in 2008.

De aanvoerder van het Poolse nationale team, Maciej Zurawski, bevestigde het verhaal van Bak in een andere krant. Bak zou het vreemde telefoontje gerapporteerd hebben aan Zurawski. "We hebben het er niet lang over gehad. We moeten dit niet opblazen," aldus de Pool.

Update 18:10

De Belgische voetbalbond heeft het bericht over de mogelijke omkooppoging in de pers vernomen. "Wij wisten daar niks van", was hun eerste reactie. De KBVB wil dat de UEFA wel een onderzoek gaat instellen. "De bond zal de Europese voetbalbond UEFA vragen om een onderzoek in te stellen. De UEFA is bevoegd in deze materie. We zullen de berichten uit de media opsturen."

"De KBVB veroordeelt in de strengste bewoordingen dit soort van geÔsoleerde acties. De voetbalbond heeft er alle vertrouwen in dat de UEFA snel klaarheid zal brengen", aldus de woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

De UEFA neemt de poging tot omkoping van de Pool Jacek Bak ernstig. Het wacht nu op "bewijzen" van de kant van Bak of op "andere getuigenissen". De bond zei verder dat men niet uitsluit dat ťťn of andere gokmaffia achter deze poging zit.