Slechts één type band in Jerez

Sander (sanger)
Tijdens de komende wintertest in Jerez zullen de Formule 1 teams het moeten doen met slechts één type band. Deze maatregel heeft Bridgestone, de bandenleverancier van de Formule 1, genomen omdat zij anders niet in staat is alle teams van voldoende banden te voorzien

Hirohide Hamashima, directeur motorsportontwikkeling bij Bridgestone, legt uit waarom: “Door de grote hoeveelheid banden die we moeten produceren, is de productiecapaciteit al volledig bezet. We moeten voor iedereen altijd voldoende banden beschikbaar hebben. We moesten onze filosofie totaal wijzigen. Het is echter niet onze fout dat er vanaf 2007 maar een bandenleverancier mag zijn. In de winter is er veel graining, de banden glijden veel meer dan normaal”, weet Hamashima. “Ze zullen het zwaar te verduren krijgen in deze koele omstandigheden. Hier zal onze tijd in de eerste testsessies voornamelijk naar uitgaan.”

Naar verwachting zal diezelfde band ook gebruikt worden tijdens de seizoensopener op het circuit van Albert Park in Australië. Hamashima: ”Behalve als er een groot mankement boven komt drijven als we aan het testen zijn in Spanje, zal die betreffende compound de band zijn die ingezet zal gaan worden tijdens de seizoensopening, dat is ook de reden waarom we de basis van de band in de eerste test willen testen.”