Bandstemmen

Rick (rickmans)
Bezoeker mivak is zelf uiterst geinteresseerd in bandstemmen en heeft voor ons twee artikelen geschreven, gisteren was er het eerste artikel, vandaag de tweede:

Mijn experimenten

Ikzelf ben met bandstemmen in aanraking gekomen toen ik bij een vriend een videoband bekeek waarop een programma stond met Branton de Geus. Keer op keer als ik bij die vriend was, wilde ik die band zien. Ik besloot Branton eens op te zoeken, maar ging met meer vragen weg dan waar ik mee was gekomen. Toen ikzelf eens de stoute schoenen aantrok, speelde er een nummer van de Beatles op de radio. Ik stelde de vraag of er leven was na de dood. Het liedje werd weggedrukt en er viel tijdelijk een paar seconde stilte. Daarna was een zeer luide Surinaamse mannenstem die riep: ‘Jongen jij weet nog niet alles.’ En zo is het ook. Wij weten eigenlijk nog maar een heel klein beetje. Wat is dat toch voor vreemd verschijnsel die bandstemmen. Raudive verdeelde ze in drie categorieën. De A de B en de C-stem. De A-stem is verstaanbaar zoals je normaal een gesprek voert met iemand. B-stemmen zitten wat meer gevlochten in de ruis en voor C-stemmen moet je een geoefend oor hebben. Een A-stem die je opneemt met de microfoon methode is zeer zeldzaam. Deze stemmen zijn van entiteiten die nog zeer veel energie bezitten en dat kunnen omzetten in hoorbare klanken.

Het luisteren naar stemmen moet je leren. Geduld is hierbij een schone zaak. Je moet je gehoor trainen. Sommige horen meteen wat er gezegd wordt en anderen verstaan de stemmen nooit! Dit is hetzelfde als het maken van een opname. Je kunt nooit van te voren zeggen of er wat te horen is. Vergelijk het maar een beetje met vissen. Zo zit je aan de waterkant en vang je ze achter elkaar. Soms zit je uren aan de waterkant en krijg je geen stootje. Het afluisteren van een opname is erg arbeidsintensief. We hebben allemaal kunnen lezen wat er met Raudive gebeurde. Dat is ook de reden dat ik niet langer opneem dan hooguit vijf minuten per sessie. Het verbaast me elke keer opnieuw wat voor antwoorden je krijgt. Leuke, ontroerende en soms ook voorspellende mededelingen lossen elkaar af.

Schaaldraaien

Een andere methode van opnemen is het zogenaamde ‘schaaldraaien’. Sommige entiteiten hebben te weinig energie om rechtstreeks tot ons te spreken. Als je dood bent, heb je immers geen stembanden en geen strottenhoofd meer. Het aanbieden van bouwmateriaal (in dit geval het geluid van een radio) helpt een entiteit met het vormen van de zinnen. Tijdens de opname blijf je aan de knop van de radio draaien terwijl je de vragen stelt. Dit doe je bij voorkeur op de Middengolf (MW), omdat daar weinig stations zitten die je kan verstaan. De stemmen van Gene Zijde kun je overal opnemen en je hoeft hiervoor geen medium te zijn of paranormale gaven te hebben. Wierook branden en het licht dimmen hoeft ook niet. Er is ook ooit een proef gedaan door Gilbert Bonner met geld van de Britse regering in een zogenaamde kooi van Faraday. Dit is een stralingsvrije ruimte, waar geen signalen van buitenaf in kunnen doordringen. De stemmen bleven echter komen! Humor heeft men ook aan Gene Zijde. We blijven ook na onze dood de persoon die we waren. Zo zit ik ’s nachts op te nemen en vraag of er iemand aanwezig is. Bij het afluisteren van de opname roept een mannenstem direct achter mijn vraag : ‘Neeeee!’ Mijn vrouw kwam uit bed en vroeg me waarom ik zo hard zat te lachen. Zo zijn er ook rotzakken bij die allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren. Ik ben daar resoluut in. Ik wens ze ook een prettige avond en draai de knop om.

Computer

Het opnemen van bandstemmen gebeurt vandaag de dag niet meer met een bandrecorder. Heel soms gebruiken stemopnemers nog een cassetterecorder omdat ze dat prettiger vinden. In dit moderne tijdperk gebruiken de meesten waaronder ik de computer. Om het geluid op te nemen gebruik je Adobe Audition (een audio-bewerkingsprogramma) en een radio. Ga je als stemopnemer op locatie, dan neem je natuurlijk je Voice Recorder mee. Het opnemen van stemmen is GEEN spelletje. Je maakt contact met de geestelijke wereld. Sta je geestelijk niet sterk in je schoenen, begin er dan niet aan! Wat de huidige wetenschappers betreft. Zij willen het fenomeen niet onderzoeken. Wellicht zijn ze bang voor de maatschappelijke consequenties. Zij willen iedereen graag doen geloven dat het bandstemmen fenomeen niet bestaat en tussen onze oren zit. Gelukkig weten de Stemopnemers beter. Pas als je zelf gaat opnemen en experimenteren zul je merken dat hier van suggestie geen sprake is. Vandaag de dag zijn er wereldwijd duizenden mensen die stemmen opnemen. Het wachten is op een apparaat waarmee we een telefoongesprek kunnen voeren met het hiernamaals. Lang geleden was het een wens van mensen om te vliegen. In het begin wees men met een vinger op het voorhoofd. Nu zijn lijnvluchten de normaalste zaak van de wereld. Zo zal het ook gaan met de bandstemmen. Vroeg of laat staat er iemand op die het op de een of andere manier voor elkaar krijgt een dialoog tot stand te brengen met het hiernamaals! Tot die tijd moeten we helaas genoegen nemen met enkele woorden.