O.J. Simpson komt met boek met moordtips

''Als ik het gedaan had, was het zo gebeurd.'' Onder die titel brengt de footballster en B-acteur O.J. Simpson eind november een boek uit waarin hij hypothetisch uitlegt hoe hij zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord zou hebben, als hij die misdaad tenminste zou hebben gepleegd.

Om zijn pennenvrucht de maximale publiciteit mee te geven, treedt Simpson op in een interview dat over anderhalve week in twee delen wordt uitgezonden op Fox News. Het vraaggesprek zal worden afgenomen door niemand minder dan zijn uitgeefster Judith Regan, werd woensdag bekend.

'Gruwelijk realistisch'
Simpson zou naar verluidt 3,5 miljoen dollar als voorschot hebben gekregen voor het boek. Volgens het boulevardblad National Enquirer is de beschrijving van de moord door Simpson ''gruwelijk realistisch en gedetailleerd''. Lezers zullen vermoedelijk tot de conclusie komen dat hij zijn ex en haar vriend ook daadwerkelijk zou hebben omgebracht.

O.J. Simpson ontkent al meer dan tien jaar dat hij de moorden heeft gepleegd. In 1995 werd hij vrijgesproken van moord. In een civielrechtelijke zaak oordeelde een jury echter dat hij wel verantwoordelijk was voor de dood van Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman. De jury veroordeelde hem tot het betalen van 33,5 miljoen dollar schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.O.J. Simpson