Bandentekort voor eerste test?

Een woordvoerder van de enige bandenleverancier in de Formule 1, Bridgestone, spreekt de geruchten tegen dat er niet voldoende banden zijn voor de test in Barcelona.

Ondanks de aankondiging van afgelopen week dat er met alle teams een contract was afgesloten betreffende het leveren van de banden, ontstonden er heftige geruchten dat Bridgestone moeite heeft om met genoeg banden aanwezig te zijn op de driedaagse test in Barcelona eind deze maand. Pas kortgeleden heeft Bridgestone de toezegging gedaan dat deze test kon doorgaan. Verschillende teams vonden de twee eerder geplande tests in Jerez te weinig.

“Al onze partners zullen op Barcelona banden hebben.” aldus de woordvoerder in Auto Bild. Of het hier gaat om de officiële banden voor 2007 werd echter niet verteld, en het vermoeden is dat de test afgewerkt zal worden met de banden uit 2006.

Een anonieme werknemer van Bridgestone vertelt dat de oorzaak te vinden is in de lange titelstrijd van 2006. Hierdoor zou te weinig effort gestoken zijn in de banden voor 2007.