Aragonťs zwaarder onder vuur

Luis Aragonťs, bondscoach van Spanje, komt steeds meer omder vuur te liggen. Woensdag wist de ploeg een oefenwedstrijd tegen RoemeniŽ (1-0) niet te winnen. Van de laatste zeven interlands die de Spanjaarden speelden werden er slechts vier gewonnen.

"Op alle keuzes van Aragonťs lijkt een vloek te rusten", is in Marcia, een sportkrant, te lezen. Tijdens de wedstrijd tegen de nationale ploeg van RoemeniŽ schreeuwden de supporters massaal om het ontslag van Aragonťs. El Pais vond zelfs dat er nauwelijks positieve dingen te zien waren in het spel van de nationale ploeg: "Dit team speelt met lood in de schoenen. Zelfs tegen een middelmatige ploeg als RoemeniŽ konden ze geen moment overtuigen."

Toch lijkt de Spaanse voetbalbond nog steeds voldoende vertrouwen te hebben in Aragonťs. Een maand geleden werd het contract van de oefenmeester zelfs verlengd tot medio 2008, ondanks de negatieve resultaten die de ploeg boekt. Spanje heeft op dit moment drie wedstrijden gespeeld in de strijd om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Hiervan werd er slechts ťťn wedstrijd in winst om gezet.

Door dit negatieve resultaat bivakeert de nationale ploeg van Spanje op een teleurstellende vijfde plaats, na de verloren wedstrijden tegen Noord-Ierland en Zweden. Om zeker te zijn van plaatsing is een positie bij de eerste twee landen vereist.