Bridgestone: geen voordeel Ferrari

John (Spooky4u)
Volgens Bridgestone baas Hirohide Hamashima zal Scuderia Ferrari in het seizoen 2007 geen voorkeursbehandeling krijgen van de bandenfabrikant.

Voordat de eerste testsessies deze winter gaan beginnen wil Bridgestone een compleet nieuwe band aanleveren die alle teams tot hun beschikking zullen krijgen, waardoor er geen kwaliteitsverschil zal zijn in de aangeleverde banden. De angst bestond bij verschillende teams dat het samenwerkingsverband tussen Bridgestone en Ferrari van afgelopen jaren in het voordeel zou zijn van laatstgenoemde. Hamashima verklaarde hierop het volgende: ”We hebben de constructie van de band enorm veranderd en de compounds zijn hierdoor veel harder geworden. Teams die in het verleden al met Bridgestone banden hebben gereden zullen ook helemaal vanaf nul moeten starten.”

“Pas wanneer alle teams getest hebben met de nieuwe banden weten we pas hoe de banden op de wagens reageren, en zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat Ferrari de grootste terugval heeft van allemaal. Ons streven is om elk team gelijkwaardig te behandelen.Alle teams zullen een gelijkwaardig aantal banden tot hun beschikking krijgen en nieuwe compounds zullen pas getest gaan worden, wanneer er voldoende banden geproduceerd zijn voor elk team. Dat wij de organisatie van Ferrari erg goed kennen zou het enige voordeel voor Ferrari kunnen zijn, maar dat is iets wat andere teams ook niet kunnen kopiëren” ,aldus Hamashima.