Onderzoek naar 'Harderwijkse moordclip'

Icoon BinnenlandsDe politie gaat onderzoeken wat de bedoeling van de makers was van het Harderwijkse 'gangstah-filmpje', dat deze week in het Veluwse stadje voor veel ophef zorgde. In eerste instantie werd er van uitgegaan dat een groep Marokkaanse rappers een nummer had gemaakt waarin gedreigd werd medewerkers en klassen van Regionaal Opleidingscentrum Landstede aan het Westeinde in deze gemeente te vermoorden, zo meldde de regionale krant De Stentor. Bij lokale politici ontstond paniek na het bekijken van het filmpje. Op aanraden van de burgemeester werd aangifte gedaan bij de politie.

Nadat FOK! gisteren na een kwartier in een update - na tips van een paar FOK!kers - meldde dat het om het bestaande nummer 'Der Lekker An' van rapduo the Opposites ging, kwam 's middags ook De Stentor met dat bericht.

Gesprek
Onbekenden hebben bij het nummer van the Opposites een soort videoclip gemaakt, waarbij foto's werden gebruikt van Marokkaanse jongeren en een school in Harderwijk. The Opposites bestaat echter helemaal niet uit Marokkanen en de rappers komen ook niet uit Harderwijk, maar uit Heiloo en Noordeinde.

De vraag is wat de makers van de clip wilden bewerkstelligen. Het kan gemaakt zijn door mensen die de school een geintje wilde flikken, maar net zo goed door lieden die Marokkanen in een kwaad daglicht wilde stellen. Vandaag is er naar aanleiding van het incident een gesprek tussen politie en directie van Landsteden over de veiligheid op en rond de school.

Overigens meldde weblog GeenStijl gisteravond, nadat al lang duidelijk was dat het nummer van the Opposites was, nog doodleuk dat er in Harderwijk potentiële Murat D's rondlopen die een rap dreigen leraren kapot te maken. De video, die inmiddels van YouTube is verwijderd, wordt nu gehost door GeenStijl.