Klinsmann wil Arena opvolgen

Er is een kans dat voormalig bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, terug zal keren op de voetbalvelden. De Duitser zou namelijk de opvolger kunnen worden van Bruce Arena. Deze laatste nam na het WK voetbal afscheid van het nationale team van de Verenigde Staten.

"Ja, ik ben absoluut geïnteresseerd", aldus Klinsmann in de New York Times. "Ik heb al diverse gesprekken gevoerd met de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond. Die zijn heel positief verlopen. Ik probeer nu enig huiswerk te doen om uit te vinden hoe het allemaal loopt in het Amerikaanse voetbal."

Afgelopen zomer, tijdens het wereldkampioenschap voetbal, stond Klinsmann aan het roer van de Duitse nationale ploeg. Na dit mondiale toernooi nam de oefenmeester ontslag, zodat hij meer tijd zou hebben om met zijn gezin om te gaan. "Dat was de enige reden", liet de Duitser weten. "Ik wilde mijn kinderen weer eens elke dag naar school kunnen brengen. Maar ik heb nooit gezegd dat ik niet zou willen terugkeren in het voetbal. Ik wilde echter zeker in het eerste half jaar na het WK geen nieuwe baan aannemen."

Klinsmann woont, samen met zijn gezin, al lange tijd in Californië. Dit is ook een van de redenen waarom de trainer in beeld is om Arena op te volgen bij de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse krant is de Duitser niet de enige die in de belangstelling staat van de Amerikaanse voetbalbond. Ook Sven-Göran Eriksson, Luis Felipe Scolari genieten belangstelling van de USSF. Ook Guus Hiddink, momenteel bondscoach van Rusland, zou volgens de New York Times op het lijstje van de voetbalbond voorkomen.