Wijk boos op duim opstekende gehandicapte

Icoon OpmerkelijkDe 34-jarige verstandelijk gehandicapte Toontje uit Velsen-Zuid zit al twaalf jaar met zijn rolstoel langs de Parkweg in Velzen. Hij kan geen genoeg krijgen van de langsrijdende vrachtwagens, en steekt dan ook altijd zijn duim op als er weer een trucker langskomt, waarna de meeste truckers terugtoeteren. Zo'n 36 omwonenden van de Parkweg zijn echter minder blij met Toontje en de overlast die hij veroorzaakt, ze eisen namelijk een toeterverbod.

De omwonenden hebben een klacht bij de gemeente ingediend, inclusief een geluidsopname van het getoeter, omdat ze er helemaal gek van worden. Een voorzitter van de wijk in kwestie noemt het een groot dilemma. "Ruim dertig gezinnen zitten dagelijks in de herrie. Je zou het moeten horen, je weet niet wat je meemaakt!"

De burgemeester van het dorp heeft zelfs een bemiddelaar ingeschakeld om het conflict uit de wereld te helpen. Toontje's moeder heeft het op het dagverblijf uitgelegd aan haar zoon. ""Toen werd hij heel stil.", zegt ze.

Met dank aan kroegtijger voor de submit.