It's the Queen's birthday!

Icoon BuitenlandsKoningin Elisabeth II van Groot-BrittanniŰ, Canada, AustraliŰ en nog een heleboel andere landen die ooit deel uitmaakten van het Britse rijk, heeft vandaag de gezegende leeftijd van tachtig jaar bereikt. Tijd voor een feestje, zou je zeggen, maar de koningin heeft besloten om het rustig aan te doen. Ze heeft in 2002 immers nog een groot feest gehad, omdat ze toen vijftig jaar de Britse kroon mocht dragen. De festiviteiten blijven dit jaar dus beperkt tot een lunch met een aantal onderdanen en een diner, aangeboden door haar zoon, prins Charles.

De koningin heeft ook laten weten dat haar zoon voorlopig prins blijft. Ze voelt er namelijk niets voor om afstand te doen van de troon. Het koningschap ziet ze als een taak voor het leven. Inmiddels is ze ook weer wat populairder geworden, mede doordat het koningshuis tegenwoordig wat dichter bij het Britse volk is komen te staan. Zo mocht haar zoon hertrouwen met zijn jeugdgeliefde. Ook werd haar steun bij de aanslagen op de metro in Londen erg gewaardeerd. Tegenwoordig houdt ze zich voornamelijk bezig met waar het huis van Windsor altijd al goed in was: liefdadigheid.

Als cadeautje aan het volk heeft koningin Elisabeth besloten om een tiental tekeningen van Da Vinci uit de koninklijke collectie een rondreis te laten maken langs verschillende musea in het land. Ook mogen volgende week kinderen in de tuin van Buckingham Palace komen spelen, met nationale helden als Winnie de Poeh en Beer Paddington


De jarige Jet