Koeman: "Ongelooflijk amateuristisch"

Michel (Baraja)
De reacties na afloop van AjaxFeyenoord 3-0 waren uiteraard wisselend. Blijdschap bij Danny Blind tegenover een treurende Erwin Koeman.

Ajax-trainer Danny Blind probeerde de plotselinge euforie te temperen: ”We hebben, buiten een prima uitgangspositie, nog helemaal niks, al is dit natuurlijk wel een behoorlijke ruggensteun.” De Zeeuw is trots op zijn manschappen: ”We waren strijdbaar als team. Bahia maakte een fout die eigenlijk niet op dit niveau thuishoort, maar een 1-0 voorsprong heeft de ploeg nodig in deze fase. Als je eenmaal met 3-0 voorstaat, wordt het twijfelen: voor de vierde gaan of de bal rondspelen. Ik begrijp wel hoe mijn ploeg het heeft opgelost.”

Blinds collega Erwin Koeman baalt: ”Ongelooflijk dat je na een redelijke start zo’n goal tegen krijgt. Een paar jongens zaten bij ons vandaag absoluut niet in de wedstrijd. Zeer amateuristisch. Ik moet me inhouden, maar ik neem dit de spelers zeer kwalijk.” Met name de 2-0 en 3-0 (de treffers van Heitinga en Huntelaar) zat Koeman dwars: ”Heitinga kon de bal aannemen, er nog wat mee jongleren, om hem vervolgens binnen te schieten. Vervolgens kan de bal totaal vrij worden ingekopt.”