Conceicao ook internationaal geschorst

Olga (Nuongirl)
Eerder kreeg Sergio Conceicao, de Portugese aanvoerder van Standard Luik, al te horen dat hij tot en met 11 augustus aanstaande niet meer in Belgisch verband in actie mag komen. Vandaag kreeg hij van de disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond FIFA te horen dat hij ook geen internationale duels mag spelen tot 11 augustus 2006.

Conceicao werd door de Belgische voetbalbond KBVB geschorst nadat hij in een Belgische competitiewedstrijd had gespuwd naar een tegenstander en 'handtastelijk was opgetreden' tegen de arbiter. De FIFA had enige tijd nodig om tot een oordeel te komen, maar de commissie kwam er uiteindelijk toch uit en oordeelde dat de Portugees tot 11 augustus geen wedstrijd meer voor de Belgische club in actie mag komen.

Door de schorsing zal Conceicao het einde van dit lopende seizoen missen en daarnaast ook het begin van het komende seizoen. Wanneer hij bij Standard blijft, zal hij sowieso de eventuele heenwedstrijd in de voorrondes van de Champions League moeten gaan missen, Die wordt namelijk op 9 augustus gespeeld.