Henin door, Kuznetsova niet

Svetlana Kuznetsova is verrassend uitgeschakeld op het WTA-toernooi in Charleston. Justin Henin-Hardenne verging het beter.

Kuznetsova moest haar meerdere erkennen in Anna-Lena Grnefeld: 3-6, 6-7. De Duitse, die liefst dertien keer een dubbele fout sloeg, profiteerde van het foutenfestival van Kuznetsova. In de tiebreak kwam Grnefeld snel op 5-1, maar vocht Kuznetsova zich nog knap terug tot 5-4, alvorens Grnefeld het treffen besliste. ”Echt zenuwachtig was ik niet in die tiebreak, maar het is altijd bijzonder op het punt te staan een top tien speelster te kloppen”, verklaarde Grnefeld haar dipje in de tiebreak.

Titelverdedigster Henin rekende af met Dinara Safina: 6-4, 6-1. In hun vorige twee ontmoetingen was de Russin geveegd en ook in Charleston heerste Henin. Een break op 3-3 in het eerste bedrijf volstond voor Henin, terwijl Safina in de tweede set werd overlopen. Nadia Petrova behield haar goede vorm en klopte Catalina Castano: 6-2, 6-0. Ook Patty Schnyder is halve finaliste na de 6-0 en 6-3 tegen Natalie Dechy.


Schema Halve Finales
Henin-Hardenne (Bel) – Schnyder (Zwi)
Grnefeld (Dui) – Petrova (Rus)