Philips maakt Senseo voor eieren

Icoon OpmerkelijkPhilips en enkele eierhandelaren verenigd in de stichting Novi Ei, verwachten dat er veel animo zal zijn voor een apparaat dat in ťťn minuut een zachtgekookt eitje kan fabriceren. Een soort Senseo voor eieren dus. Daarom hebben zij een overeenkomst getekend voor het realiseren van zo'n apparaat.

Omdat veel mensen er niet de tijd voor over hebben om vijf minuten te wachten voordat een ei zachtgekookt is, zal de nieuwe machine waarschijnlijk goed in de smaak vallen, zo vermoedt Ad Kemps, woordvoerder van Novi Ei.

"Mensen zullen het wel eens geprobeerd hebben in de magnetron, maar dat gaat gewoon niet. Het ei explodeert dan. Met Philips Research gaan we op zoek naar een apparaat waarmee een ei in een minuutje zacht gekookt kan worden, met behoud van de smaak en de samenstelling die we gewend zijn. De eerste resultaten van dat onderzoek hopen we in juni af te ronden", zegt Kemps.

Naast nuttig in de keuken kan de ei-Senseo ook onderweg gebruikt worden. Als mensen een vers zachtgekookt eitje kunnen eten bij bijvoorbeeld tankstations of gemakswinkels, zouden ze dat best willen, zo denken de initiatiefnemers.


Binnenkort ook in ei-vorm?