De strijd tegen de play-offs

ADO Den Haag tegen Sparta is zondag een rechtstreeks gevecht tegen nacompetitie. ADO is alleen bij een nederlaag in gevaar terwijl Sparta eigenlijk alleen bij winst gebaat is. Beide clubs strijden samen met NAC Breda dat op 33 punten staat, Sparta staat momenteel vijftiende met 34 punten en ADO staat één plek hoger met één punt meer.

NAC moet aantreden tegen landskampioen PSV en heeft de zware taak om te winnen want met iets anders is het niet gebaat. Als ADO Den Haag wint en de mannen van Lok gelijk spelen in Breda dan zijn de Rotterdammers op doelsaldo het bokje : Sparta staat op min 18 en NAC op min 17. Wouter Gudde ontbreekt zondag door een schorsing in de ploeg van Wiljan Vloet terwijl Frans Adelaar Geert den Ouden en Wesley Verhoek mist door blessures. Of Angelo Martha (ADO) kan spelen is door een liesblessure niet zeker.

In 33 ontmoetingen tussen ADO en Sparta won ADO vijftien maal en Sparta acht keer. Tien maal was er een remise. Eerder dit jaar eindigde de wedstrijd op Het Kasteel in 2-3. Yuri Rose scoorde tweemaal voor de thuisclub maar Joonas Kolkka, Ferry Bodde en Wesley Verhoek brachten de overwinning naar Den Haag.

De laatste maal dat PSV in de competitie onderuit ging in Breda was in het seizoen 2001/2002. NAC was toen met 2-0 te sterk. Eind 2005 eindigde de wedstrijd in het Philips-stadion in een 3-0 overwinning voor de Eindhovenaren dankzij treffers van Vennegoor of Hesselink, Farfán en Koné.