PvdA R'dam: 'Tokkie-gezinnen uit de buurt'

Icoon BinnenlandsPeter van Heemst, de fractieleider van de PvdA in Rotterdam, gaat hard optreden tegen 'Tokkie-gezinnen'. Van Heemst doet zijn uitspraak in de nieuwste editie van het Straatmagazine.

In een interview met het magazine zegt van Heemst: "Mensen die met agressief en intimiderend gedrag een hele buurt in hun greep houden. Da's de wereld op z'n kop! Dit soort Tokkie-gezinnen gaan we uit die buurt weghalen en tijdelijk ergens parkeren".

Verplaatsing is volgens van Heemst niet de definitieve oplossing. Uiteindelijk moeten de gezinnen leren normaal te functioneren in de maatschappij. "We willen wel vanaf het begin werken aan hun terugkeer. Maar de tijd van pappen en nathouden ligt al lang ver achter ons", aldus Van Heemst.

Coalitie
Van Heemst zegt ook dat hij 'verschrikkelijk boos' is over het mislukken van de college-onderhandelingen tussen zijn partij, het CDA, de SP en de VVD. "Iedereen leek er zin in te hebben. Maar toen ik vrijdagochtend bij Piet Boekhoud, de informateur, kwam, kwamen twee van de vier reisgenoten opeens niet opdagen. Zowel VVD als SP haakten op het laatste moment af".

Van Heemst zal nu proberen een coalitie met GroenLinks in plaats van de SP te vormen. "Ik zou het als een persoonlijke nederlaag ervaren als we óók deze coalitie niet voor elkaar zouden boksen".


Peter van Heemst


Met dank aan pberends voor de submit.