Bettini: "Ik startte hier nooit frisser"

Paolo Bettini is morgen in de Amstel Gold Race een van de topfavorieten. De olympisch kampioen start bovendien als kopman van het sterke Quick-Step blok.

Bettini wil Quick-Step na Milaan -San Remo (Pozzato) en de Ronde van Vlaanderen (Boonen) een derde klassieker schenken. Il Grillo voelt zich goed: ”Aan de vooravond van de triple voelde ik me nooit frisser. Zaterdag verken ik nog enkele scharnierpunten zoals de Keutenberg en de Cauberg.”

Bij afwezigheid van Boonen zal Bettini de rol van kopman vervullen, al verschijnt Pozzato ook aan de start. De olympisch kampioen van Athene geeft hoog op van zijn manschappen: ”De Ronde van Baskenland leerde me dat jongens als Vasseur, Garate, De Weert en Tankink staan te trappelen om te bewijzen dat ze even plichtsbewust als het andere team naar het voorseizoen hebben toegeleefd.”

Als concurrenten noemt Bettini de geijkte namen en n verrassing: ”De tegenstand is dezelfde van altijd: Boogerd en een hl sterk Rabobankblok met Freire en de Dekkers, maar ook jongens als Kroon, Rebellin en Voigt.” Mocht Bettini zegevieren, dan is voor de vierde keer in vijf jaar een Italiaan primus in Limburg.