Iran dreigt IsraŽl met totale vernietiging

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft vrijdag wederom dreigende taal geuit richting aartsvijand IsraŽl. Tijdens de openingsceremonie van een top om geld in te zamelen voor de Palestijnse gebieden noemde hij IsraŽl een "permanente dreiging" voor het Midden-Oosten. Daarnaast meldde hij dat het Zionistische regime op weg is naar een totale vernietiging. "Het zionistische regime is een verrotte, uitgedroogde boom die zal worden geveld door een storm".

Hoe de IsraŽlische staat zal worden vernietigd liet hij in het midden. Ahmadinejad staat overigens bekend om zijn aanvallen in de richting van IsraŽl. In oktober ontstond er een rel toen hij tijdens een toespraak zei "IsraŽl moet van de kaart worden geveegd". Het Westen reageerde hier toen zeer kritisch op.

Afgelopen dinsdag maakte de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani bekend dat Iran met succes verrijkt uranium heeft geproduceerd. "Wij hebben een eerste eenheid van 164 centrifuges in werking gesteld, het gas geÔnjecteerd en het industriŽle eindproduct verkregen." Het Westen vreest dat dit een nieuwe stap is op weg naar de Iraanse atoombom.

Met dank aan The_Duce voor de herschreven submit.