Vooruitblik: SC Heerenveen - AZ

Olga (Nuongirl)
AZ en SC Heerenveen spelen zondag in Friesland pas voor de negende keer tegen elkaar. Tijdens de laatste ontmoeting waren de mannen van Van Gaal het sterkte. Op 3 december van het vorige jaar kwamen de twee ploegen ook tegen elkaar uit. Toen was de plaats van handeling de Alkmaarder Hout. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. De doelpuntenmakers waren Shota Arveladze, Danny Landzaat (beiden AZ) en Georgios Samaras (SC Heerenveen).

De ploeg uit Friesland is na morgen al klaar met de competitie. Aangezien het voor de club niet meer mogelijk is om bij de eerste vijf te eindigen richten zij zich nu op de plaatsen zes tot en met negen. Bij winst blijven de mannen van Gert-Jan Verbeek op een zevende plaats staan, en als alles zo blijft zal de club in de playoffs uitkomen tegen Roda JC. De verwachting is dat de eerste wedstrijd in Kerkrade wordt gespeeld op zaterdag 22 april. De return zou dan op woensdag 26 april afgewerkt worden.

Voor AZ is dit seizoen het beste seizoen sinds het landskampioenschap in 1981. De ploeg behaalde tot nu toe 71 punten uit 33 wedstrijden, won 22 maal, verloor zes maal en speelde vijf maal gelijk.

Het moet de laatste competitiedag raar lopen wil AZ Ajax treffen in de play-offs. De wenselijker confrontatie met FC Groningen of FC Utrecht ligt voor de hand. Om als tweede te eindigen in de reguliere competitie hebben de Alkmaarders aan één punt genoeg.

Komende zondag weten we hoe de ploegen in de competitie eindigen. Om 14:30 wordt er afgetrapt in het Abe Lenstra-stadion voor de tiende editie van SC Heerenveen - AZ.