Nieuw design Nintendo DS aangekondigd

Icoon GamesNintendo heeft vandaag aangekondigd dat er nieuwe versie van de Nintendo DS op de markt komt met de naam Nintendo DS Lite. Deze versie zal iets kleiner en lichter zijn dan de huidige Nintendo DS. 'It is light, it is bright, therefore we named it Lite', aldus Nintendo-president Satoru Iwata.

Naast het lagere gewicht en de kleinere afmetingen zal de Nintendo DS Lite ook betere beeldschermen krijgen en kan de helderheid van deze schermen op vier niveau's ingesteld worden. De microfoon en de powerbutton zijn verplaatst, maar de lay-out blijft verder gelijk. Het nieuwe design komt niet geheel als een verrassing, want Nintendo heeft een aantal jaar geleden ook voor de GameBoy Advance een verbeterde versie uitgebracht.

Nintendo DS Lite


Er zijn wereldwijd al ongeveer 15 miljoen exemplaren verkocht en de Nintendo DS is vooral in Japan erg populair. De Nintendo DS Lite zal ook het eerste uitgebracht worden in Japan en wel vanaf 2 maart. Wanneer de rest van de wereld aan beurt is, zal Nintendo binnenkort bekend maken.