Werder Bremen onderuit in beker

Michel (Baraja)
Werder Bremen is verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van de DFB-Pokal. De bekerwinnaar van 2004 verloor van het twee divisies lager spelende Sankt Pauli: 3-1.

Sankt Pauli kon aanmerkelijk beter uit de voeten met de moeilijke omstandigheden in het Millerntor-Stadion. De sneeuwvlakte was debet aan het matige spel van Werder Bremen. De underdog uit Hamburg kwam via Michel Mazingu-Dinzey na tien minuten aan de leiding, waarna Johan Micoud nog voor de pauze de nummer drie van de Bundesliga langszij schoot.

Het tweede bedrijf verliep echter rampzalig voor de Champions League-deelnemer. Goals van Fabian Boll en Timo Schulz zorgden voor de 3-1 voor de Regionalligist. Tim Borowski miste nog een strafschop voor Bremen, dat tot overmaat van ramp Miroslav Klose met een schouderblessure zag uitvallen.

De andere drie halve finalisten zijn Bayern München, Arminia Bielefeld en Eintracht Frankfurt. Bayern plaatste zich dinsdag met enige moeite dankzij een 3-2 zege op FSV Mainz. Arminia Bielefeld rekende pas na het nemen van strafschoppen af met Kickers Offenbach, terwijl Eintracht Frankfurt verantwoordelijk was voor de eliminatie van 1860 München.

Kwartfinales DFB-Pokal:
FC Bayern München – FSV Mainz 3-2 NV
Arminia Bielefeld – Kickers Offenbach 1-1 NS 4-2
1860 München – Eintracht Frankfurt 1-3
Sankt Pauli – Werder Bremen 3-1